• Haberler
  • Genel
  • “Bize düşen Başbakanımızın takdirine amenna demek”

“Bize düşen Başbakanımızın takdirine amenna demek”

Milletvekili Sait Açba’nın 2. sıra adayı gösterilmesi eleştirilerinin insaf ölçüsünde yapılması gerektiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek “Sayın Başbakanımız milletvekili aday listesini bu şekilde takdir buyurmuş. Bize amenna demek düşer.” dedi “Söylentiler bilinçli çıkartılıyor”Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, genel seçimlerde 2. sırada yer verilen Milletvekili Sait Açba’ya [&hellip]

"Bize düşen Başbakanımızın takdirine amenna demek"

Milletvekili Sait Açba’nın 2. sıra adayı gösterilmesi eleştirilerinin insaf ölçüsünde yapılması gerektiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek; “Sayın Başbakanımız milletvekili aday listesini bu şekilde takdir buyurmuş. Bize amenna demek düşer.” dedi

“Söylentiler bilinçli çıkartılıyor”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, genel seçimlerde 2. sırada yer verilen Milletvekili Sait Açba’ya yönelik eleştirileri yorumladı. Zeybek, Milletvekili Açba ile ilgili söylentilerin bilinçli olarak çıkarıldığını söyledi. Doç. Dr. Sait Açba’nın Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ilk nüvesi olduğunu belirten Mehmet Zeybek; “Sait Bey, 1970 yılında Çakmak Otelin karşısında bulunan binada açılan Maliye Muhasebe Yüksek Okulu’nun kuruluşunda öğretim üyeliği yapmıştır. Kendisi o gün bugündür Afyonkarahisar’dadır. Köyü ile olsun Kütahya ili ile olsun uzaktan yakından bir alakası yoktur. Diyorlar ki, ‘Sait Bey Kütahya’lı. Yok efendim niye listeye konuldu.?’ Niye sıralamaya alındı.’ Sait Bey maliye hususunda gerçekten kendini ispatlamış bir bilim adamıdır. Başbakanımız da bunu bilmektedir. Kendisine ilk Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı görevi verildiğini birlikte öğrenmiştik. Sayın Cumhurbaş-kanımız tarafından kurulan ilk AK Parti hükümeti sırasında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Sait Bey’i arayarak ‘Sait Bey bilgin olsun birazdan sizi Başbakan arayacak. Sizi Plan Bütçe Komisyon Başkanlığına düşünüyor.’ demişti. Biz kendisiyle o sırada seçim sonrası teşekkür ziyareti amacıyla Dinar’a gitmek üzere yoldaydık. Bilindiği üzere kendisi daha önce bu komisyonda üyeydi.” dedi.
“Yaptıklarını kimse inkar edemez”
AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Sait Açba’nın 7 yıl Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yaptığını dile getiren İl Başkanı Mehmet Zeybek, Açba’nın Afyonkarahisar’a yaptıklarını hiç kimsenin inkar edemeyeceğini savundu. Yakın geçmişte Afyonkarahisar’ın bir bakanı olmamasına karşılık bir bakanlığın yapabileceği her şeyi Milletvekili Açba’nın yaptığını vurgulayan Zeybek; “Sayın Bakanlarımız olsun Başbakanımız olsun ilimize geldiklerinde herhangi bir yatırım ya da resmi kurumlar için para talebinde bize ‘Paranın babası burada.’ diye Sait Bey’i işaret ederlerdi. ‘Sait Bey gerekli miktarı ayırsın derhal gönderelim.’ derlerdi. Yeni yapılan 400 artı 2 yüz yataklı Devlet Hastanesi için Sait Bey’in gayretini hepimiz çok iyi biliyoruz. Afyon’un termal başkent ilan edilip turizme açılmasında da en büyük katkı Sait Bey’e aittir. Spor kompleksi işini de kendisi takip etti. Yine bölge havaalanının yapımını da takip edip ilimize bir yatırım geldiğinde, bir yatırımcı Türkiye’de yatırım düşündüğünde onu elinden tutup getiren Sait Bey’dir.” diye konuştu.
“Bize öpüp başımıza koymak düşer”
Eleştirilerin insaf ölçüsünde yapılması gerektiğni söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Milletvekili Sait Açba’nın AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu asil üyesi olduğunu belirtti. Açba’nın geçen dönemde 1. sıra milletvekili adayı olduğunu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun 1. sırada olması nedeniyle bu sefer ikinci sırada yer verildiğini anlatan Zeybek; “Kaldı ki bizim Genel Başkanımız listeyi bu şekilde uygun görüp onamış. Bize öpüp başımıza koymak düşer. Dışarıdakilerin ne söylediği bizi çok fazla ilgilendirmez. Zaten meyveli ağaç taşlanır. Söğüde, kavağa insan niye taş atsın? Çünkü onlarda meyve yok. Seçmenimiz kanaatini 12 Haziran’da sandıkta gösterecek. Hatırlanacağı üzeere nahoş bir süreç geçirdik. Üç milletvekilimizin teşkilatlarla sürtüşmesi Afyon’a kaybettirdi. Oysa bizim kaybedecek zamanımız yok. Birlikten kuvvet doğar. Afyon son 5 yılda elhamdülillah kabuğunu kırdı. Kabuğunu uyum ve sürtüşme olmaması sayesinde kırdı. Sayın Başbakanımız milletvekili aday listesini bu şekilde takdir buyurmuş. Bize de amenna demek düşer. Sait Bey’in yaptığını normal bir vekil yapamaz.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme