Bize ayna olun, yol gösterin

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği üyeleri, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'i ziyaret etti. Vali Güner, basın kuruluşlarının zaman zaman mihmandar görevi üstleneceğini söyledi Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'i ziyaret etti. Ziyarete Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Yenigün Gazetesi [&hellip]

Bize ayna olun, yol gösterin

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği üyeleri, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Vali Güner, basın kuruluşlarının zaman zaman mihmandar görevi üstleneceğini söyledi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Ziyarete Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Yenigün Gazetesi Sahibi Ahmet Akosmanoğlu, Megabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ile çok sayıda gazeteci katıldı.
İYİ DİYALOGLAR
SAĞLADIK
Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, daha önce çalıştığı yerlerde basın mensuplarıyla iyi diyaloglar geliştirdiklerini aktardı. Güner, “Basın mensuplarıyla güzel ikili diyaloglar sağladık. Olayların değerlendirmesinin yapılması başımızın tacıdır. Bazen bize ayna olacaksınız, tabir-i caizse mihmandarlık yapacaksınız. Bize güç verirseniz, bizim çalışmalarımızı güzel bir şekilde yansıtırsanız, bizimle çalışan arkadaşlarımızın da daha gayretli olmalarını sağlayacaktır” dedi.
ARTIK AFYONKARAHİSARLIYIZ
Afyonkarahisar’a hizmet edeceğini aktaran Güner, “Artık Afyonkarahisarlıyız. Afyonkarahisar’da hem halkımızla beraber, siyasi partilerle, hem kamu kurumlarımızla, milletvekilimizle, yerel yönetimlerimizle ve Afyon’un gururu Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Benim çizgim, devletimizin ve hükümetimizin çizgisidir. Bugüne ait bir çizgi değildir. Bizim 26 yıllık meslek maceramızın bir yansımasıdır. Her zaman hakkın, adaletin ve hukukun yanında olarak bir hizmetkâr olarak görev yaptık” ifadelerini kullandı.
“BEKLEDİĞİMİN ÜZERİNDE”
Afyonkarahisar’ın beklediğinden daha iyi olduğunu söyleyen Güner, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar, beklediğimin çok üzerinde yerel dinamiklere sahip, yerel potansiyele sahip. Bu potansiyeli belirli bir çerçevede üretime dönüştürmüş, aile şirketleriyle bunu var etmiş; dinamik bir ilimiz. Bir sonraki kuşakların bunu biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Afyonkarahisar ihracat yapan bir ilimiz, ama ihracatı artırmamız gerekiyor. Afyonkarahisar, milli-manevi değerlere sahip çıkan bir il. Bunu daha güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Eğitim seviyemizin ve kalitesinin ölçme kriterlerinin, barometrelerinin yükselmesi gerekiyor. İlimizde kültür ve turizm hizmetlerini prezantabıl hale getirmek gerekiyor.”
BAKAN EROĞLU BİR ŞANS
Afyonkarahisar’ın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sayesinde şanslı olduğunu belirten Güner, “Afyon’da çok büyük işler yapılmış. Sayın Bakanımız, çok iyi bir şans. Sayın Belediye Başkanımız çok uyumlu. O’na elimizden geldiği kadar hür türlü katkıyı sağlayacağız. Halkımızla hemhâl olacağız. Kendimi şanslı ve uyumu var olan bir ile gelmiş olarak görüyorum” dedi.
BASINDA AHİLİK GELENEĞİ VAR
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları ise dernek hakkında bilgi verdi. Abdioğulları, “Derneğimiz 2006 yılında Celal Bursalıoğlu ve yönetimi tarafından kuruldu. Arkadaşımız üç dönem başarılı bir çalışma sergiledi. Daha sonra Canser Kuzu yönetiminde faaliyetlerini sürdürdü. 14 Nisan 2012’de yönetime geldiğimizde 72 üyemiz vardı, ilçelerdeki çalışmalarla 225 üyeye ulaştık.
Ege Gazeteciler Federasyonu’nu kurduk, Başkanlar ve yönetimler değişse de merkezi burası. Ahilik geleneği gazetecilikte de devam ediyor. Ustalarımızın elini öpuyoruz” diye konuştu.
Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy da “Bizim derneğimiz düzgün ahlaklı, iyi insanlara açık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme