'Biz zaten suya zam yapmadık'

Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile projelerini paylaşacağı söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 'Projelerimizi sunumlarla, çizimlerle anlatacağız. Biz ne söz verdiysek yaptık. Adaylara dikkat edin seçim projeleri olarak, yapmış olduğumuz icraatları açıklıyorlar' dedi Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Belediye-İş Afyonkarahisar Şubesi'ni, 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacılar Odası'nı, Selçuklu Mahallesi'ni ve İş [&hellip]

“Biz zaten suya zam yapmadık”

Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile projelerini paylaşacağı söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Projelerimizi sunumlarla, çizimlerle anlatacağız. Biz ne söz verdiysek yaptık. Adaylara dikkat edin seçim projeleri olarak, yapmış olduğumuz icraatları açıklıyorlar” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Belediye-İş Afyonkarahisar Şubesi’ni, 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacılar Odası’nı, Selçuklu Mahallesi’ni ve İş Hanlarını ziyaret etti.
Diler iş merkezinde bulunan Belediye-İş Afyonkarahisar Şubesini ziyaret eden Başkan Çoban’a parti teşkilatı da eşlik etti. İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl teşkilat mensupları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile AK Parti Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile birlikte Belediye-İş Şubesini ziyaret eden Başkan adayı Burhanettin Çoban, burada Şube Başkanı Yücel Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Başkan adayı Çoban’ın Şubelerini ziyaret etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Şahin, Burhanettin Çoban’ın her zaman kendilerine destek olduğunu söyledi. Şahin, “Böyle bir çalışma ortamı yarattığı için sayın başkanımıza teşekkür ederiz. Gönlü geniş, ufku geniş başkanımın. Ne zaman sıkıntımız olsa bir ağabey olarak nasıl çözeriz penceresinden ve bizden biri gibi baktı. Ve bütün sorunlarımızı konuşarak çözdük hiçbir sorunumuz askıda kalmadı. Bu nedenden dolayı 5 yıl için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 5 yıl içinde başarılar diliyorum ve gerçekten kendisini yine görmek istiyorum. Yapılacak olan Projeler gerçekten çok güzel ve bu tür hizmetlerin devamı için önümüzdeki süreçte başarılar diliyorum. Sizleri buradan görmekten ve sayın başkanımızı ve ekibini ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
“PERSONELİMİZİN HAKKI
BİZİM İÇİN KUTSALDIR”
5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde personeliyle güzel bir çalışma sergilediklerini dile getiren Başkan adayı Burhanettin Çoban, personelin dertleriyle dertlendiklerini ve sorunlarını çözüme kavuşturduklarını söyledi. Çoban; “Biz 5 yıl boyunca birçok ilkleri başardıysak, güzel hizmetlere imza attıysak memur olsun, işçimiz olsun personelimizin katkısı var. Dolayısıyla personelimiz hakkı ve hukuku bizim için kutsaldır. Zaten değerli başkanımızın belirttiği gibi 5 yıl boyunca personelimizle güzel ve medeni bir biçimde işlerimizi götürdük. Hep onların dertleriyle dertlendik sorunlarını nasıl çözeriz diye düşünmekle geçti. Ve bütün sendikalarımızla uyum içinde çalıştık. İnşallah yeni dönemde de birlikteliklere imza atacağız. Tekrar bütün personelimize, ailelerine sağlık afiyet ve mutluluk diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan adayı Çoban’a ve beraberindeki heyete, Şube Yönetimi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
“SUYA ZAM YAPMADIK”
Seçim çalışmaları kapsamında 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacılar Odasını ziyaret eden AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, yeni projelerini çizimleriyle birlikte açıklayacağını söyleyerek, oda yönetimiyle keyifli bir sohbet etti. Eczacılarla Afyonkarahisar’a son 5 yılda yapılan çalışmalardan bahseden Başkan adayı Çoban, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağı projeleri de anlattı. Çoban, “Projelerimizi sunumlar ile birebir çizimlerle anlatacağız İnşallah. Biz ne söz verdiysek yaptık. Adaylara dikkat edin seçim projeleri, yapmış olduğumuz icraatları açıklıyorlar. Suyu gelince ‘ucuzlatacağız’ diyorlar. Biz zaten 5 yıl suya zam yapmadık ve Türkiye’ ortalamasının biraz altındayız. Ve belediyemiz sudan kar etmiyor. Projelerimize herkes hayal dedi ama Allah’a şükür yaptık, Yapıyoruz. . Ben herkesin Belediye Başkanıyım hatalarımız hiç mi olmadı oldu tabi ama düzeltmekten de gocunmayız. Kendi dönemimizde arsalarımızda fedakarlık yapan tek belediye başkanıyım” diye konuştu.
“HİÇBİR DÖNEMDE
BÖYLE BİR UYUM YOKTU”
Ziyarette konuşan Oda Başkanı Melih Köken, iktidarın nimetlerinden yararlanılması gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın herkesin başkanı olduğunu belirten Oda Başkanı Köken, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İktidarın nimetlerinden kesinlikle yararlanmak lazım ve kazançlı çıkarız. Başkanımız Akarçay’ı yaptı ve Bakanımız destek çıktı. Spor Kompleksi, Karayolları bunlar kolay projeler değil. Eğer farklı bir parti olsaydı bunlar gerçekleşmezdi eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Hiçbir dönemde böyle bir uyum yoktu. Bakanımız ve Başkanımız ile bir uyum var. AK Parti kimliği ile giriyorsunuz ama Başkan olunca herkesin Başkanı oluyorsunuz. Geçen dönemde zaten bunu hizmetlerinizle gösterdiniz. Kurumlarla hep iş birliği içinde oldunuz ve destekleriniz de oldu. Yeni dönemde de inşallah bunlar devam edecek.”
“50 MİLYON METREKÜP SUYUMUZ VAR”
Konuşmaların ardından Başkan adayı Çoban’a sorular yönelten oda başkanı Köken, kuraklıktan etkilenip etkilenilmeyeceğini sordu. Burhanettin Çoban, Köken’in sorusuna şöyle cevap verdi; “Bakanımız, yapmış olduğu barajımızda havza olarak çok geniş ve 50 milyon metreküp su depolaması var. O da 3 yıllık suyumuz demek. Hiç yağmazsa bile şu an 1 yıllık suyumuz var Allah’a hamdolsun” dedi. Başkan adayı Çoban’ı oda ziyaretinde, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl teşkilat mensupları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile AK Parti Kadın ve Gençlik kolları üyeleri eşlik etti.
“İŞ BİLENİN, KILIÇ KUŞANANIN”
Seçim çalışmalarını mahalle ziyaretleriyle sürdüren AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Selçuklu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan adayı Çoban, hayal diye görülen spor kompleks projesinin Ağustos ayında hizmete açılacağını belirtti. Başkan adayı Çoban, “Geçen dönem seçimlerde başka bir partiden aday olan bir arkadaşımız ‘Spor kompleksimize bu bir hayal’ dedi. Ben de dedim ki Allah’ın izniyle bu gerçekleşecek. ‘Afyon’a yabancı büyük takımlar gelirse şaşırmayın’ dedim. İnşallah gelecek böyle takımlar göreceksiniz. Şimdiden Avrupa’dan ve Rusya’dan spor kulüpleri otellerimizle görüşmeye başladı. İnşallah spor kompleksimiz 2014 Ağustos ayında hizmete açılacak” diye konuştu.
“AKARÇAY BİR TÜRKİYE PROJESİ OLDU”
Akarçay projesinin hayata geçmesiyle birlikte şehrin çehresinin değiştiğini vurgulayan Başkan adayı Burhanettin Çoban, Kokarçay’ı Akarçay yaparak ülke gelendeki ulusal basından övgü aldıklarını hatırlattı. Çoban konuşmasını şöyle sürdürdü; “Akarçay projemiz sadece Uydukent, Selçuklu, Orhangazi mahallesini ilgilendirmiyor. Akarçay şu an bir Türkiye projesi oldu. Afyonkarahisar ilk defa projelerimiz ulusal basında yer aldı. Milliyet gazetesi ‘45 Milyona Cennet Oldu’ manşetini attı. Ben Afyonkarahisar’da ilk defa bir belediye başkanı olarak Akarçay projesinden dolayı yılın belediye başkanı ödülünü aldım. Akarçay projesiyle hem Afyon’a hem de Türkiye’ye bir eser kazandırdık. Bölgeye sadece Akarçay kazandırmadık.”
“HÜKÜMETİMİZ
AFYONKARAHİSAR’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”
AK Parti hükümetinin Afyonkarahisar’a büyük önem verdiğini yaptığı yatırımlar ve hizmetlerle görülebileceğini ifade eden Başkan adayı Burhanettin Çoban, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingin ardından 124 tesisinde açılışını gerçekleştirdiğini belirtti. Çoban, “Devletimiz çok büyük bir hastane yaptı açılışını Sayın Başbakanımız yaptı. Ve bu hafta sonu Sayın Başbakanımız toplam 124 eserin açılışını yaptı bu eserlerin toplam yatırım maliyeti 1 Milyar 3 Milyon. Uydukent’imize Ankara ile görüşmeler yaparak, çalışmalarımız sonucu ve destek olarak bir de otogar kazandırdık. Devletimiz o kadar çok gelişti ki ilimize yapılan hastane sadece Afyon’a yapılmadı ve 80 vilayete yapıldı. 30 tane il’e havalimanı, 17 bin km bölünmüş yol ve hızlı tren yapıldı. Ankara Afyon hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Devletimiz Afyon’a bir güzel hizmet daha yapıyor. 150 yataklı tek kişilik oda diğer 150 kişilikte iki kişilik olmak üzere toplam 300 yataklı son derece modern kadın doğum hastanesi yapılıyor” diyerek konuştu.
“ALLAH’A ŞÜKÜR KASAMIZDA PARA VAR”
Afyonkarahisar’ın merkezinde en büşyük parkı Selçuklu mahallesine yaptğını söyleyen Belediye Başkan adayı Çoban, parkın toplam alanının 60 bin metre kare olduğunu ifade etti. Çoban, açıklamasını şu şekilde dile getirdi; “Şehrimizin en büyük parkını Selçuklu mahallemize yaptık. Toplam 60 bin metrekarelik Orhun Parkı, 16 Türk Devletimizin temsilen bayraklarını ve büstlerini diktik. İnşallah daha da yapmaya devam edeceğiz inşallah. Selçuklu mahallemize çocuklarımız için maliyeti 650 bin lira olan, modern kaykay ve paten pisti yapacağız. Muhtarımız mahallemizin sorunları ve taleplerini sürekli bizlere iletiyordu. Allah’a şükür kasamızda para var, başımızda da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var.”
“SAYISIZ HİZMETİ HAYATA GEÇİRDİK”
“Eskiden müteahhitler iş için para alamazdı ve şimdi ise işleri yetiştiremiyorlar” diyerek belediyenin 5 yıllık dönemde sayısız hizmeti ve yatırımı hayata geçirdiğini ileri süren Çoban, “67 mahallemizin alt yapısı ve üst yapısı değişti. İlk defa Afyonkarahisar’da kaldırımlarda, beton parke yollarda ve sıcak asfaltta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Sıcak asfaltta 10 yılda yapılanı biz yüzde 50 fazlasını 5 yılda yaptık. Beton parke, yol ve kaldırımda 10 yılda yapılanın 5 katını 5 yılda yaptık. Memleketimizin her yeri bizim sorumluluğumuzun altında. İmarda bulunan Pazar yerlerinin hepsini üstüne kapatıp etrafını temizleyeceğiz. Emekliler ve Hanımlarımız için Lokaller açtık. Gelecek dönem iki katı daha başarılı olacağız. İş bilenin kılıç kuşanın, Tecrübeliyiz, işi biliyoruz geleceğe dair projelerimiz hazır, ekibimiz güzel” diyerek konuşmasını bitirdi. Çoban konuşmasının ardından Selçuklu mahallesine muhtar adayı olanları kürsüye davet etti. Bunun üzerine muhtar adayları birer konuşma yaparak, kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Daha sonra vatandaşlar Başkan adayı Çoban’a sorunlarını iletti.
“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM
DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK”
Seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, beraberindeki İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Teşkilat mensupları, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adaylarıyla Davulcuoğlu İş Hanı, Diler İş Merkezi, Meydanoğlu İş Hanı ve Gökhan Alpata İş Hanındaki esnafı ziyaret etti. Ziyaret ettiği iş hanı ve iş merkezlerinde esnaflar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan adayı Burhanettin Çoban, 2009 yılında olduğu gibi 2014 yılında da seçimler öncesi projelerini kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. Esnafların sıkıntılarını ve sorunlarını da dinleyen Başkan Çoban, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Herkesin projelerinin merakla bekliyor. Bizde projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Geçtiğimiz 5 yılda alt yapıya önem verdik. Alt yapısını tamamladığımız mahallelerimizin üst yapılarını yani kaldırımlarını, parkelerini, yeşil alanlarını ve çocuk parkları gibi birçok çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem daha güzel şeyler olacağını, projelerimizle Afyonkarahisar’ın hem sosyal, hem kültürel hem de görünüm olarak güzelleştireceğiz. 2009 yılındaki seçimler öncesi halkımıza yapacağımızı belirttiğimiz projelerimizi bir bir yaptık. Bundan sonrada açıklayacağımız projeleri de göreve gelmemiz halinde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
“ENGELLİLERİN HER
ZAMAN YANINDA OLDUK”
Meydanoğlu İş Hanı ziyareti esnasında Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesinin genel kuruluna da katılan Başkan adayı Burhanettin Çoban, her zaman engellilerin yanında olduklarını ve olmayada devam edeceklerini belirtti. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Afyonkarahisar Belediyesi’nin Başkan Burhanettin Çoban önderliğinde engellilere yönelik yaptığı çalışmaların ülkeye örnek olduğunu belirtti.
Poyraz, “Burhanettin Çoban beyin, Afyonkarahisar’da engelli kardeşlerimize yönelik yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Başkanımız ülkemize örnek olacak çalışmalar yürüterek engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırdı. Başkanımızın engelli kardeşlerimize akülü araç dağıtımı başta olmak üzere, akülü araçlarını şarj edebilecekleri bir istasyon bile oluşturdu. Bunun yanı sıra birçok destek sağlayarak engelli kardeşlerimizin yanında olduğunu ve engelleri ortadan kaldırdığını gördük. Bu nedenle başkanımızın örnek olan çalışmalarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
“HİZMETTE POZİTİF
AYRIMCILIK YAPTIK”
Engelli vatandaşlara yönelik yürüttükleri birçok proje ve yeniliğin önemine değinen Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerimize, hizmette pozitif ayrımcılık yaptık. Daha önceleri sosyal yaşamın dışında kalan engellilerimize sizinde bildiğiniz üzere Türkiye rekoru kırarak 348 adet akülü araç ve 134 adet tekerlekli sandalye dağıttık. Şarj istasyonu kurduk. Engellilerimizi her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”
“DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Sahipata mahallesinde bulunan Romenleri ziyaret etti. Romen vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Başkan adayı Çoban, sıcak ve içten karşılamalarından dolayı Romen vatandaşlara teşekkür etti. Sadece seçimden seçime değil, her zaman Romen vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Başkan adayı Çoban, eskiden kalma algıları değiştirdiklerini belirtti. Çoban, “Biliyorsunuz 2009 yılında belediye başkanlığı görevine geldik. Gerek sizlerle gerekse tüm halkımızla beraber olduk. Biz seçimden seçime değil her zaman sizinle olduk. Beraber çay, kahve içtik, evlerimizi ziyaret ettik, çocuklarımızla beraber olduk. Birbirimize hep destek olduk inşallah bu desteğimiz artarak devam edecek. Bizim için Afyonkarahisar’ımızda yaşayan cinsiyeti, ırkı, dini, dili, memlekete ne olursa hepsi bizim için insandır ve hepsi eşit haklara sahiptir. Üstünlük takvadadır” şeklinde konuştu.
“AYRIM YAPMADIK”
Görev süresi boyunca ilimizde büyük hizmetler yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkan adayı Çoban, şöyle dedi; “Ama eskiden şöyle bir anlayış vardı. Belediyeler önce zenginlerin mahallesine bakar. Ama biz ne yaptık tüm Afyonkarahisar’ımıza hizmet götürdük. Ayrım yapmadık. İnşallah önümüzdeki dönemde büyük hizmetler yapacağız. Hala roman kardeşlerimizden resmi nikah olmaksızın evlenmişler. Ben de dedim ki bir liste yapın düğünlerinizi biz yapalım tüm masraflarınızı karşılayalım ve roman havası da oynayalım dedim ama sizlerden bir talep gelmedi. Eğer sizler kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün. Sizden hiçbir şey istemiyoruz her şeyi biz karşılayacağız söz veriyorum. Biz her zaman size yakınız, sizleri seviyor ve önemsiyoruz.”
“BAŞKANIMIZ HEP YANIMIZDA OLDU”
Romen vatandaşları ziyaretinde AK Parti Belediye Başkan adayı Çoban’a eşlik eden Alevi Kültür Derneği Başkanı Mustafa Güllü, Başkan Çoban’ın kendilerini önemseyen bir başkan olduğunu söyledi. Güllü, “Başkanıma teşekkür ediyorum. Kültür derneğimize anahtar teslim bir yer yapıp bizlere teslim etti. Afyonkarahisar’da biz hiçbir belediye başkanımızdan Alevilere hiç kimseden fayda görmedik destek de almadık. Ama Burhanettin Çoban başkanımız her türlü desteğini verdi, tüm ihtiyaçlarımızda yanımızda oldu. Allah razı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan adayı Çoban, Romen vatandaşların sorunlarını dinledi.
ROMAN VATANDAŞLARA
RESMİ NİKAH ÖNERİSİ
AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, resmi nikahı olmayan Romen vatandaşlara ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmak üzere toplu bir nikah töreni yapmayı önerdi. Bu öneriye sıcak bakan Romen vatandaşlar, başkan Çoban’ı uzun süre ayakta alkışladı. Başkan adayı Çoban ile birlikte Romenleri ziyaret eden AK Partili kadınlar, nikahı olmayan kadınların isimlerini aldı. Romen vatandaşları ziyaretinde Başkan Çoban’a AK Parti İl Teşkilatı, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclisi adayları eşlik ettiler. Daha sonra Başkan Çoban, çocuklara oyuncak dağıttı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme