Biz yürüyemiyorsak vatandaş da yürüyemez

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, sokakta gezerek sorunları yerinde tespit ettiğini belirtti. Özel, 'Biz sokakta yürüyemezsek, vatandaş hiç yürüyemez' dedi İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Gazeteniz Kocatepe'nin mensuplarınca makamına gerçekleştirilen 'hayırlı olsun' ziyaretinde şehre ilişkin görüşlerini açıkladı. MOTORLU EKİPLER DEVREDEMotorlu ekipleri devreye soktuklarını aktaran Özel, motorlu ekiplerle birlikte asayişin daha iyi bir şekilde sağlanabileceğini söyledi. [&hellip]

Biz yürüyemiyorsak vatandaş da yürüyemez

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, sokakta gezerek sorunları yerinde tespit ettiğini belirtti. Özel, “Biz sokakta yürüyemezsek, vatandaş hiç yürüyemez” dedi

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Gazeteniz Kocatepe’nin mensuplarınca makamına gerçekleştirilen “hayırlı olsun” ziyaretinde şehre ilişkin görüşlerini açıkladı.
MOTORLU EKİPLER DEVREDE
Motorlu ekipleri devreye soktuklarını aktaran Özel, motorlu ekiplerle birlikte asayişin daha iyi bir şekilde sağlanabileceğini söyledi. Özel, özellikle hafta sonları sivil vatandaş gibi gezintiye çıktığını belirterek “Biz sokakta yürüyemezsek, vatandaş hiç yürüyemez” dedi. Vatandaşın rahatça sokakta dolaşması için görev başına olduklarını dile getiren Emniyet Müdürü Özel, “Görüyorum ki bazı hemşehrilerimiz şaşırıyorlar. Ama şaşırmaya gerek yok. Bu bizim görevimiz. Biz her zaman vatandaşlarımızın arasında olacağız” dedi.
TRAFİKTE BAŞARI İŞBİRLİĞİ İLE GELİR
Kurumlar arasında işbirliği ile şehirde başarılı olacaklarını aktaran Özel, “Şehir içi trafikle ilgili bazı çalışmalarımız olacak. Bir kısmını gerçekleştirmeye başladık. Trafik konusunda Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapacağız. Sağolsunlar Sayın Belediye Başkanımız da işbirliğine gayet açık birisi. Belediye yetkilileri ile bizim görevlilerimiz trafikte nasıl çalışmalar yapılabileceğine yönelik çalışmalar yapacaklar. Toplu taşımacılıkla ilgili olsun, trafiğin tıkandığı noktalarla ilgili olsun koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz. Yine dilencilik konusunda Zabıta ile işbirliği yaptık, bundan sonra da yapacağız. Önemli olan vatandaşımızın huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşamasıdır” dedi.
DEDİKODULARLA
TEŞKİLAT YIPRATILMAMALI
Emniyet Teşkilatı’nın isminin ortada somut bir delil olmayan, tamamen dedikoduya dayalı söylemlerle yıpratılmasının doğru olmadığını belirten İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, “Bizler mesleki onurundan başka beklentisi olmayan kişileriz. Uygunsuz işlere müsaade etmeyiz. Nerede bir kanunsuzluk varsa gereğini yaparız. Duyumlarla tüm bir teşkilatı zan altında bırakmak kimseye yarar getirmez” dedi. Kendilerine gelen tüm duyumları değerlendirdiklerini, uygunsuzluklara müsamaha göstermediklerini belirten Özel, “Sayın Valimiz de görevine başladıktan sonra çalışmalarımız daha da hız kazanacak.
HIRSIZLARA YÖNELİK TEDBİRLER HAZIR
Afyonkarahisar’ın huzur ve güvenliği adına gereken tüm adımları atacağız” dedi.
Asayiş açısından, özellikle hırsızlık olayları açısından bir dizi tedbir düşündüklerini belirten Müdür Özel, “Ben asayiş konusunda özellikle tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. Afyonkarahisar’da görüyoruz ki dışarıdan gelip, hırsızlık olaylarını gerçekleştiren gruplar var. Bunlarla nasıl mücadele edileceğini biz biliyoruz. Önlemlerimizi hazırladık. Kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz” dedi. Özel, balkondan giren hırsızları engellemek için gerekirse Camii minarelerine gece görüş dürünü taşıyan polisler çıkaracaklarını söyledi.
ÖZMAYA’NIN AİLESİNE ÖZEL İLGİ
Irak’ın Musul kentini işgal eden IŞID Örgütü tarafından gerçekleştirilen Musul’daki Türk Konsolosluğu’nda rehin alınan 48 Türk vatandaşından birisi olan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Safi Özmaya için gerekli girişimlerde bulunduklarını, konuyu yakından takip ettiklerini belirten Emniyet Müdürü İbrahim Özel, “Ankara ile sürekli diyalog halindeyiz. Gelişmeleri biz de takip ediyoruz. En kısa sürede arkadaşımızın ve diğer rehinelerin sağlıcakla memlekete dönmelerini diliyoruz. Arkadaşımızın ailesi ile yakından ilgileniyoruz. Sürekli onlarla da diyalog halindeyiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme