'Biz sahtekar değiliz” – Kocatepe Gazetesi

Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın son yayınladığı listede adı geçen İhsan Koçkan İtimat Sucukları'nın Sahibi İhsan Koçkan, sucuklarında piliç eti olduğu iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti ve ekledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Afyon sucuğunu karalatmam, biz sahtekar değiliz.” İhsan Koçkan İtimat Sucuklarının sahibi Sucuk ve Pastırma Ustası İhsan Koçkan, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın resmi sitesinde ve ulusal ölçekte yayın yapan [&hellip]

“Biz sahtekar değiliz"

Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın son yayınladığı listede adı geçen İhsan Koçkan İtimat Sucukları’nın Sahibi İhsan Koçkan, sucuklarında piliç eti olduğu iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti ve ekledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Afyon sucuğunu karalatmam, biz sahtekar değiliz.”

İhsan Koçkan İtimat Sucuklarının sahibi Sucuk ve Pastırma Ustası İhsan Koçkan, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın resmi sitesinde ve ulusal ölçekte yayın yapan basında yayınlanan listelerde İtimat Sucukları olarak firmasının ürettiği bir parti sucukta kanatlı eti bulunduğu iddiası ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantı imalat tesisinde gerçekleşirken Koçkan bizzat imalathaneyi basın mensuplarına gezdirdi.
“140 YILLIK MÜESSESEYİZ”
Koçkan Sucuklarının Sahibi İhsan Koçkan, “Biz sahtekâr değiliz bizim mamulümüzün üzerinde yüzde 100 dana sucuğu yazıyorsa yüzde 100 dana sucuğudur.” diyerek uzun yıllar sucuk üretimi yapan firmasının sürekli denetim altında olduğunu kaydetti. Koçkan; “140 Yıldır sucuk imalatı ile uğraşan bir ailenin beşinci nesli olarak işimi sürdürüyorum. İtimat Sucuklarının kurucusu Abdioğullarının Kasap Abdullah Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1870 yılında İtimat Sucuklarını kurarak satış yapmaya başlamıştır. Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra Kasap Abdullah’ın oğlu Hacı Faruk Koçkan, soyadı kanununun gelmesi ile birlikte Koçkan soyisimini alarak babası gibi oda sucuk imalatına devam etmiştir. Hacı Faruk Koçkan’ın babası İhsan Koçkan dedem olup 5 erkek evlada sahiptir. Bu beş evlattan Hacı İbrahim Koçkan babamdır. Sektörde dördüncü kuşaktır.” dedi.
DAVALI İTİRAF ETTİ
İhsan Koçkan, 6 yaşında sucukhanelerde, mezbahenelerde yetişmeye başlayıp imalatın içerisinde yer aldığını dile getirdi. 30 yıldır bilfiil sektörün içinde olup sucuk ve pastırma ustası olduğunu söyleyen Koçkan; “Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın ilan ettiği listeler üzerine yapılan yayınlarda bilgi ve açıklama eksikliği vardır. İzmir’de Onur Gıda firma sahibi Mesut Şensoy’un yüzde 100 piliç sucuğuna yüzde 100 dana sucuğu ifadesi bulunan İhsan Koçkan İtimat sucuğu etiketi vurmuştur. Bununla İhsan Koçkan İtimat Sucuklarının alakası yoktur. Bu olay ile ilgili Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirildiğimiz gün, Afyonkarahisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesine 18 Nisan 2014 günü Onur Gıda aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtık. Açılan davada davalı Mesut Şensoy suçunu itiraf etmiş ve hatasını kabul etmiştir.” diye konuştu.
140 YILDA HATA VE LEKE YOK
İhsan Koçkan İtimat Sucuklarının Sahibi olarak “Biz Sahtekar Değiliz.” ifadesini kullanan İhsan Koçkan, kendilerinin aile boyu 140 yıldır dana sucuğunun içerisine piliç eti katmak için bu işle uğraşmadıklarının altını çizdi. Koçkan; “Biz eğer ki ürünümüzün üzerine yüzde yüz dana sucuğu yazıyorsak, onun içerisinde yüzde yüz dana sucuğu vardır. Uzun yıllardır sucuk üretimi yapan firmamız ile ilgili olarak Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından onlarca defa satış mağazamızdan ve şehir dışında sucuğumuzun satıldığı marketlerden defalarca numune alınmıştır. Bu numunelerin sonucu Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliğine uygun olarak gelmiştir. Bizim 140 yıllık geçmişimizde ilk defa böyle bir vakaya rastlanılmıştır. Bu işin bizimle bir alakası yoktur. Davalı Mesut Şensoy, mahkemeye gelmiş hakim huzurunda bu işin sebebinin kendisi olup maddi manevi tazminatı kabul ettiğini söylemiştir.” şeklinde konuştu.
DURUŞMA 10 ARALIKT’A
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleme nedeninin yanlış anlaşılmanın en kısa sürede düzeltilmesi için gayret gösterip, işin peşini bırakmayacakları şeklinde açıklayan Koçkan şöyle konuştu: “Davalı Mesut Şensoy’un firması Onur Gıda ile biz firma olarak bir dönem alışveriş yaptık. Bir takım özel nedenler, finansal olaylardan dolayı biz bağımızı kopardık. Malı kestikten bir müddet sonra da bu olay cereyan etti. İhsan Koçkan İtimat Sucuklarını taklit etmeye kalktılar. Üretmediğim başka bir sucuğa benim etiketim vuruluyor. Bir sucuk üreticisi olarak 80 milyonluk ülkede her insanın bir kısım hareketinden ben sorumlu tutulursam hakkaniyetlik ölçüsüne ve kanunlara sığmaz. Yargılama halen 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam ediyor. 10 Aralık tarihinde saat 10.40’ta duruşmamız olacak.”
“SEKTÖRDEKİ EMEĞİ EN İYİ BEN BİLİRİM”
İhsan Koçkan İtimat Sucuklarının sahibi olarak sucuk imalatının Afyonkarahisar için gizli bir lokomotif olduğunu belirten İhsan Koçkan şunları söyledi: “Bugün en küçük işletme Afyonkarahisar’da haftalık 20-30 bin TL sıcak para girişi sağlamaktadır. Bu iş gücü ile amelesinden, bakkalına, Uzun Çarşı esnafından kuyumcudan tutun hepimizin parasına gizliden gizliye giren bir paradır. Benim ilde bu sektörü karalamak için en ufak bir girişimim olamaz. Ben bu sektör için 140 yıldır emek veren bir aileden gelerek bu işe değer vermenin ne demek olduğunu en iyi ben anlarım. Biz böyle bir hata yapmayız. Kimsenin de rızkı ile oynamayız. Afyonkarahisar’da bir tek ben sucuk üretmiyorum. Yüzlerce imalatçı var. Eğer ben böyle bir hata yaparsam onların rıkızlarına da mani olurum.” Toplantıda Sucukçular ve Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük’de hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme