• Haberler
  • Genel
  • Biz millet olarak Peygamberimizi farklı sevmişiz

Biz millet olarak Peygamberimizi farklı sevmişiz

DİB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşam Ahlakı” başlıklı sunumunda, millet olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (SAV) farklı sevdiğimizi vurguladı Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan’ın konuşmacı olarak katıldığı, İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi ve Belediye Mehteran Takımının gösterim yaptığı Kutlu Doğum Programı [&hellip]

Biz millet olarak Peygamberimizi farklı sevmişiz

DİB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşam Ahlakı” başlıklı sunumunda, millet olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (SAV) farklı sevdiğimizi vurguladı

Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan’ın konuşmacı olarak katıldığı, İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi ve Belediye Mehteran Takımının gösterim yaptığı Kutlu Doğum Programı beğenildi.
AÇILIŞTA KUR’AN
TİLAVETİ GERÇEKLEŞTİ
Program Üniversite Camii İmam Hatibi Ramazan Çalık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşmasını Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen yaptı. İşliyen, Kutlu Doğum rüzgarlarının Peygam-ber Efendimizin (SAV) hayatından hayatımıza gül kokuları taşımasını Allah’tan niyaz etti. Burhan İşliyen, Kutlu Doğum Haftası programının hazırlanmasında emek sahibi olan herkese, spor salonunu program için tahsis eden Gençlik Hizmetleri Müdürlüğüne, Peygamber Efendimizi (SAV) anlamak üzere salonu dolduranlara teşekkür etti.
TASAVVUF KONSERİ
BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI
Müftülük Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun dinletisi büyük alkış topladı. Koronun Şefliğini İscehisar Vaizi Sezai Ceyhan yaptı. Ceyhan’ın yönetiminde ilahiler ve salavatı şerifleri seslendiren koro beğeniyle dinlendi. Şef Sezai Ceyhan dinleyicilerden, solo olarak seslendirdiği “Bir Kızıl Goncaya Benzer” isimli eserin Resulullah’a atfedildiğini bundan böyle bu bilinçle eserin dinlenmesini rica etti.
KUTLU DOĞUMDA
ATA OCAĞINDA
Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşam Ahlakı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Aslen Afyonkarahisar’ın Erkmen beldesinden olan Alkan, memleketinde Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Peygamber sevgisi etrafından toplanmayı bahşeden Cenab-ı Hakk’a şükür eden şükür eden Alkan; “İnsanlığın yolunu aydınlatan kutlu Nebilere binlerece selam olsun. Miladi olarak 1444. doğum yılını kutladığımız iki cihan güneşi Cenab-ı Hakk’ın Kur’an’daki beyanında alemlerin rahmeti Efendimiz, rehberimiz, önderimiz, herşeyimiz Muhammed Mustafa’ya (SAV) sayısız, sonsuz selam olsun. Peygamberimizi anmak üzere toplandığımız bu toplantıya katılanlar teşrifleriyle bizlere onur verdiler.” dedi.
PEYGAMBER SEVGİSİ
SEVDAYA DÖNÜŞTÜ
Peygamberimiz ve O’nun yaşama hukuku ve ahlakını anlatmanın kendisi için önem taşıdığını kaydeden DİB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, millet olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i farklı sevdiğimizi söyledi. Resulullah’ın çiçeklerin en güzel gül ile bezmedildiğini ifade eden Alkan; “Kızımız olmuş ismini gül koymuşuz. Oğlumuz olmuş Ahmed demişiz, Mehmet demişiz, Muhammed demişiz, Mustafa demişiz, Mahmut demişiz. Biz millet olarak Peygamberimizi farklı sevmişiz. ‘Ruhum sana aşık, sana kurbandır efendim. Bir ben değil alem sana hayrandır efendim.’ diye diye bu sevgiyi yüreklerimizde sevdaya dönüştürmüşüz.” diye konuştu.
AMAÇ RESUL’ÜN İZİNDE GİTMEK
Murat Alkan, Hacca ve Umre’ye giderken ve dönerken Resulullah sevgisi ile ağlandığını millet olarak Peygamberimizin farklı sevildiğini bir kez daha vurguladı. Alkan; “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum vesilesi ile ziyarette bulunduğumuz her yerdeki kardaşlerimize hususen ve ayrı ayrı selamlarını ilettiler onu da arz etmek istiyorum. 1989 Yılında Peygamber sevgisini canlandırmak, farkındalık oluşturmak, Resulu Ekrem Efendimizin yolunda ve izinde olduğumuzu hatırlatmak için Kutlu Doğum Haftasını kutlamaya başlamışız. Son yıllarda konu, tema belirlemeye başladık. Bu yıl ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku.’ diyoruz.” şeklinde konuştu.
İnsanların yaradılış gereği birlikte yaşamak zorunda olduklarına değinen Murat Alkan, tek başına kimsenin yaşayamayacağını, birlikte yaşanan insanın özünün ne olduğunun bilinmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Program Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterimi ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Ogaş şekerlemeden Kutlu Doğum ikramı

Ogaş Şekerleme görevlileri tarafından Kapalı Spor Salonunda 17 Nisan Cuma akşamı gerekleştirilen Kutlu Doğum programında katılımcılara 5 bin lokum dağıtımı yapıldı.

Bakmadan Geçme