“Biz her daim Atatürk’e sahip çıktık”

CHP’nin önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı olan Ahmet Karakuzu, kendisinin Atatürk düşmanıymış gibi gösterildiğini belirterek “Bizler her daim Atatürk’e sahip çıktık” dedi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı olan Ahmet Karakuzu, Atatürk ve Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını belirtti. Karakuzu, “Türk'ü ile , Kürt'ü ile, Laz'ı ile, Çerkes'i ile, Alevi'si, Sünni'si ile el [&hellip]

"Biz her daim Atatürk'e sahip çıktık"

CHP’nin önceki dönem İl Gençlik Kolları
Başkanı olan Ahmet Karakuzu, kendisinin
Atatürk düşmanıymış gibi gösterildiğini belirterek “Bizler her daim Atatürk’e sahip çıktık” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı olan Ahmet Karakuzu, Atatürk ve Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını belirtti. Karakuzu, “Türk’ü ile , Kürt’ü ile, Laz’ı ile, Çerkes’i ile, Alevi’si, Sünni’si ile el ele omuz omuza vererek kurduğumuz Cumhuriyet’imize, bu mücadeleye ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olan, görüşleri-düşün yapısı herkesçe bilinen kimilerince ‘hür adam’ olarak nitelendirilen, aslında ‘sefil ve hain’ bir adam olan Said Nursi denilen şahsın sözü ile gururlanan, o sözü paylaşarak kendine rehber edinerek partimizi daha çok başarılı hale getirecek olduğunu düşünenler mi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaktadırlar? Bizler sol-sosyalist ideolojide olan insanlar olarak her daim Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktık.. Çıkmaya da devam edeceğiz.. Bizler hiçbir zaman değerlerimizi kullanarak makam-mevki sevdasına düşmedik, düşmeyiz de.. Çünkü hiçbir makam-mevki ve hiçbir koltuk , bizler için 6 Mayıs 1972’de Denizlerin kendi ayağıyla tekmelidiği idam sehpasından daha değerli değildir” dedi.
“HALKIN YANINDAYIZ”
Parti içindeki bazı gelişmeler ve açıklamalar hakkında açıklamalarda bulunan Karakuzu, “Atatürk’ü dilinden düşürmeyen koltuk sevdalıları bilsin ki bizler olduğumuz sürece ne Mustafa Kemal Atatürk maskesini takarak bir makam elde edebileceksiniz, ne de onun değerini düşürebileceksiniz.. Ben ve benim gibilerin halkın partisinde olmaması için mücadele ettiğini söyleyenler bilmelidir ki asıl devrin adamı olanların bu partide işi yoktur..! Bizler halkın ta kendisiyiz. Sizler lüks otel lobilerinde, lüks araçlarınızda keyiflerinize devam edebilirsiniz.. Çünkü bu halk için kaygılanan, geleceğimiz ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele eden bizler buradayız, olmaya da devam edeceğiz.. Nasıl ki kolejlerde, özel üniversitelerde eğitim almadan, ücretsiz dershane kazanabilmek için gecemizi gündüzümüze kattıysak, devletin okullarında –üniversitelerinde zor şartlar, faşist ve gerici baskılar yanında geçinme derdi ile okuyarak ve aynı zamanda halk mücadelesini sürdürdüysek siz burjuvalarla da mücadele etmesini iyi biliriz.. Bizim mücadelemiz, sizin gibi kapitalizmin pastasından pay almak değil, özgür ve eşit bir gelecek uğruna Gezi Direnişi’nde katledilen, cebinden 50 krş çıkan yoksul halk evladı Abdullah Cömert’in mücadelesidir” diye konuştu.
“SENİ BAŞKAN
YAPTIRMAYACAĞIZ”
Karakuzu şöyle devam etti:
“Bugün elinde yönetim gücünü bulunduranlar, bizleri partimizden uzaklaştırabilirler lakin; Sultandağı’nda kiraz emekçilerinin, Şuhut’ta patates-pancar üreticilerimizin, İscehisar’da mermer fabrikalarında zor koşullarda çalıştırılan emekçilerin, Dazkırı’da, Dinar’da, Evciler’de, Çay’da, Başmakçı’da, Bayat’ta, Bolvadin’de, Çobanlar’da, Emirdağ’da, Hocalar’da,İhsaniye’de, Kızılören’de, Sandıklı’da, Sinanpaşa’da halkın partisinin bayrağını korkusuzca dalgalandıran, emeğini onurunu geleceğini satmayan, yoksul-ilerici halkımızın yüreklerinden, bizleri- emeklerimizi nasıl silebilirsiniz..? Devrin adamı olana, halkın partisinde parası ve kariyeriyle bir makam mevki elde edeceğini düşünene açık ve net cevabımızdır.’Seni başkan yaptırmayacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme