• Haberler
  • Genel
  • “Biz bu ülkeyi uyurken bile düşünüyoruz”

“Biz bu ülkeyi uyurken bile düşünüyoruz”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Atatürk Lisesi öğrencileriyle Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda “Değerler Eğitimi” sohbetinde bir araya geldi. Göksel, gençlere öğütler verirken “Biz bu ülkeyi uyurken bile düşünüyoruz” dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim [&hellip]

"Biz bu ülkeyi uyurken bile düşünüyoruz"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Atatürk Lisesi öğrencileriyle Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda “Değerler Eğitimi” sohbetinde bir araya geldi. Göksel, gençlere öğütler verirken “Biz bu ülkeyi uyurken bile düşünüyoruz” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Atatürk Lisesi 11 ve 12’nci sınıf öğrencileriyle, Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda “Değerler Eğitimi” sohbeti gerçekleştirdi.
TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEKSİNİZ
Gençlerin önemine dikkat çeken Göksel, “4 bin yıllık tarihi olan bir milletin çocuğusun. Buna göre davran. Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmesi hedefi varsa, burada ülkemi önemsediğim için sizlerle sohbete geldim. 2023’te Türkiye’yi yönetecek kişiler, şu anda lise eğitimi alıyor” dedi.
“BİZ BU TOPLUMUN DİVANESİYİZ”
Gençlere öğüt verirken çarpıcı üslubuyla dikkat çeken Göksel, “Biz bu toplumun delisiyiz, divanesiyiz. Biz uyurken bile bu ülkeyi düşünüyoruz. Siz bizim uyuduğumuzu mu zannediyorsunuz? Düşünmeyen yaşamasın” ifadelerini kullandı.
Göksel’in “Değerler Eğitimi”nde öne çıkan vurguları şöyle:
CESUR OLUN, AHLÂKLI
OLUN, PLAN YAPIN
-Kriz var diyorlar. İnsanın krizi kendi içindedir. Sen kendini geliştirmezsen, sen kitap okumazsan, sen kendini yenilemezsen senin krizin bitmeyecektir.
-61 saniyede yapılacak bir işi 62 saniyede yapan bir millet, diğerinin kölesi olur.
-Sizin matematik öğrenmenizi çok önemsiyoruz. Sizin kimya öğrenmenizi çok önemsiyoruz, sizin edebiyat öğrenmenizi çok önemsiyoruz. Ama sizin ahlaklı olmanızı daha çok önemsiyoruz. Sizin vicdanlı olmanızı daha çok önemsiyoruz.
-Sizi yarıştırmıyoruz, kendimizi, biz anne babalar olarak kendimizi yarıştırıyoruz. Kendi ideallerimizi yarıştırıyoruz.
Sen üretmezsen, bu devlet maaş ödeyemez.
-Planlamadan uzak durmayın.
-10 yıl sonra nerede olacaksınız? Kimin kitabını okuyorsanız, kiminle arkadaşlık ediyorsanız; okuduklarınızın ve arkadaşlık ettiklerinizin gösterdiği yola gideceksiniz.
-Tıp da okusanız, berberin yanında, çilingirin yanında, aşçının yanında çıraklık yapın. Becerimizi artırmak zorundayız.
-Kitap okunan yere kütüphane, okunmayan yere kütükhane denir. Çok okuyun.
Okumazsan mazeretin yok.
-Cömert olun. cesur olun.
-İnsanlar görevlerini yaptıkları için alkışlanmaz. Bakkaldan ekmek alınca bakkalı alkışlıyor musunuz?
-Fethi Gemuhluoğlu’nun Dostluk Üzerine isimli bir kitabı var. Bu kitabı liselerde okutursak insan önce kendisiyle, sonra da arkadaşıyla barışacak.
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme