• Haberler
  • Gündem
  • Biz, 4.5’le Sokağa Döküldük. Filipinler'de 7,1’le Can Kaybı Yok

Biz, 4.5’le Sokağa Döküldük. Filipinler'de 7,1’le Can Kaybı Yok

Afyonkarahisar deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleşirken aşağı yukarı aynı saatlerde Filipinler’de yaşanan 7.1’lik depremde hiç bir can kaybı yaşanmadığı ortaya çıktı. Her iki deprem arasındaki büyüklük farkı ile yaşananlar, depreme ne kadar hazırlıklı olduğumuzu bir kez daha sorgulamamıza neden oldu

Güney Asya ülkesi Filipinler’in Sangay bölgesinde 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Sangay bölgesinin 106 kilometre güneybatısı olduğunu açıkladı.2021’de Filipinler’de meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin yol açtığı hasar.
Filipinler Sismoloji Kurumu, depremin hasara yol açmadığını fakat ilerleyen gün ve saatlerde artçı sarsıntıların olabileceğini açıkladı. Depremin ardından tsunami uyarısı da yapılmadı.

Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, “Ateş Çemberi” olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı’nda yer alıyor.

Afyonkarahisar halkı 4.5 büyüklüğündeki sarsıntı ile büyük panik yaşayıp sokaklara dökülürken, aşağı yukarı aynı saatlerde Filipinler’de yaşanan depremde benzeri bir panik yaşanmamış olması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme