'Biz 24 Haziran'da seçime gidiyoruz savaşa değil'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, partide düzenlediği basın toplantısında iktidar cephesinden gelen eleştirileri cevaplandırdı.'TEK KELİME İLE YAZIKLAR OLSUN'İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, 24 Haziran seçimlerinin ülke için hayırlı olması, birlik ve beraberlik dileklerini ileteceği bir basın toplantısı planladığını ancak her şeye rağmen güzel temennilerde bulunmak istediğini söyledi. 'Baştan beri söylediğimiz gibi ikiyüzlü, [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, partide düzenlediği basın toplantısında iktidar cephesinden gelen eleştirileri cevaplandırdı.
“TEK KELİME İLE YAZIKLAR OLSUN”
İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, 24 Haziran seçimlerinin ülke için hayırlı olması, birlik ve beraberlik dileklerini ileteceği bir basın toplantısı planladığını ancak her şeye rağmen güzel temennilerde bulunmak istediğini söyledi. “Baştan beri söylediğimiz gibi ikiyüzlü, riyakâr siyaset yaparak bu şekilde davranan insanlar sebebiyle siyaset ülkemizde kazanabilmek adına seviyen yerlerde geziyor” diyen Gümüş, “En iyi tabirle maalesef bu hezeyanlar ülkemizi çok kötüye götürmektedir. Bayramın ikinci günü protokol bayramlaşma töreni esnasında orada Sayın Valimiz, Sayın Bakanımız, Sayın Belediye Başkanımız vermiş oldukları birlik, beraberlik mesajlarından çok mutlu olduk. Böylece siyasete başından beri gelmesini istediğimiz omurganın geldiğini düşünmüştük. Ancak basından da gördüğümüz kadarıyla kendi aralarında yaptıkları bayramlaşmalarda ağzıma dahi alamayacağım ama bu memlekette bakanlık ve milletvekilliği yapmış insanların basitçe, ikiyüzlü şekilde beyanatlarını görüyoruz ki söylenecek çok şey var. Tek kelime ile şunu söylemek istiyorum; Yazıklar olsun diyorum başka da bir şey demiyorum” dedi.
“TOPLUMU GERMENİN MANASI YOKTUR”
“Biz burada Afyonlular olarak her zaman cenazemi de birlikte kaldıracağız, düğünümüzü de birlikte yapacağız” diyen Erdal Gümüş, hiç kimsenin birbirine kötü söz söyleme hakkı olmadığının altını çizdi. Söylenen kötü sözlerin kendilerini küçültmeyeceğini söyleyen kişileri alçaltacağını belirten Gümüş, “Herkes kendi kalitesini orta yere koyar. İşi icra olan insanlar kalkıp buraya geldiklerinde toplumu galeyana getirmek üzere böyle sözler söylememelidir. Tırnak içinde söylüyorum ne demektir ‘Abidik-gubidik Meral hanım’ Birisi de kalkıp size ‘vırt-cırt’ dese çok mu iyi olacak? Lüzumsuzsunuz dese çok mu iyi olacak? Toplumu germenin manası yoktur” diye konuştu.
“BİR ADIM SONRASI KARDEŞ KAVGASI”
Toplum gerildiğinde bu durumdan etkilenen insanların billboarddaki ilan fotoğraflarını yırttığını dile getiren Erdal Gümüş, yıpratıcı, kırıcı beyanatlar verildiğinde bir adım sonrasının kardeş kavgası olacağını vurguladı. Hiç kimsenin toplumu germeye hakkı olmadığını ifade eden Erdal Gümüş, seçimin huzur ortamında geçmesini istediklerine dikkat çekti. Basın toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na seslenen Gümüş, “Buradan Sayın Bakanıma şunu ifade etmek istiyorum; Bu tür şeyler söyleyeceğinize şu anda Türkiye’de mermerciliğin, madenciliğin önünde ki en büyük engel Orman Bakanlığı’dır. Bunu isteyen herkesle her yerde tartışırım. Bugün madencinin işgal ettiği alan toplam orman alanının yüzde birine tekabül etmezken Orman Bakanlığı bütçesinin yüzde 80’ni bu insanlardan alıyorsunuz. Neticesinde de bir yılda çıkmayan orman izinleri, iki yılda çıkmayan orman izinleridir. Ondan sonra insanlar ocaklarını kapatmaktalar. Millete böyle ağabeydik-gubidik laflar edeceğinize işinizi düzgün yapın. Öyle yerler var ki adam orman izni alacak, orada insan çalıştırıp, orada istihdam sağlayacak. Bunların derdi istihdam yaratıp ülkeyi kalkındırmak değil ki” şeklinde konuştu.
“BEDAVA PEYNİR SADECE
FARE KAPANINDA OLUR”
“Bunlar ülkeyi yönetmeye değil bunlar ülkeye sahip olmaya gelmişler” diyen İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş şöyle konuştu:
“Ondan sonra da çıkıp asrın projesini yaptık diyorlar. Neymiş asrın projesi; Kekini yiyip, çayını içip, orada kitabını okuyacakmış. Basın aracılığıyla tüm halkımıza sesleniyorum, bun insanların işe ihtiyacı var. Bu insanların aşa ihtiyaçları var. Neymiş kekler bedava olacakmış. Tüm halkıma sesleniyorum; Bedava peynir sadece fare kapanında olur. Bunlar size kapan kurdular bu kapana gelmenizi bekliyorlar. Aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Polis beni İYİ Parti afişini billboarddan yırtan kişiden davacı olup olmayacağımı sormak için aradı. Toplum bu hale geldikten sonra davacı olsak ne olur olmasak ne olur? Davacı olmadık. Buradan yalvarmak gerekiyorsa yalvarıyorum, yapmayın. Biz 24 Haziran’da seçime gidiyoruz savaşa değil. Onun için bu insanları böyle germeyin. Bu seçim ülkemizde adalet isteyenlerle ülkemizi ele geçirmek isteyenler arasında bir seçim olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır.’” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme