• Haberler
  • Genel
  • Biyokaçakçılıkla mücadele 81 ile yayılacak

Biyokaçakçılıkla mücadele 81 ile yayılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin biyo çeşitlilik açısından çok zengin olduğunu ve sahip olunan bu zenginliğin korunması için Biyokaçakçılık ile mücadele projesinin 81 ile yayılacağını açıkladı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, biyokaçakçılıkla mücadelede kararlılığını sürdürüyor. DKMP Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılında başlattığı 'Biyokaçakçılıkla [&hellip]

Biyokaçakçılıkla mücadele 81 ile yayılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin biyo çeşitlilik açısından çok zengin olduğunu ve sahip olunan bu zenginliğin korunması için Biyokaçakçılık ile mücadele projesinin 81 ile yayılacağını açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, biyokaçakçılıkla mücadelede kararlılığını sürdürüyor. DKMP Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılında başlattığı “Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi” 2015 yılında 81 ilde tamamlanacak.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ülkemiz gibi biyolojik çeşitliliği yüksek ülkeler özellikle genetik kaynaklar açısından biyokaçakçılığa maruz kalıyor. Sahip olduğumuz bu zenginliği korumak ve yabancılar tarafından izinsiz olarak tabiattan toplanmasını engellemek hepimizin görevi” dedi.
Biyokaçakçılığın ekonomik kayıplara da sebep olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu “Ayrıca, biyokaçakçılık birey sayısında azalma, popülasyon kaybı, tür kaybı, ekosistem dengesinin bozulması ve ekosistem tahribatına sebep oluyor. Çeşitli soğanlı bitki türleri, yılan türleri, kelebek ve diğer böcek türleri biyokaçakçılığa daha sık maruz kalıyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme