• Haberler
  • Genel
  • Bıyıkoğlu: Arda idol oldu – Kocatepe Gazetesi

Bıyıkoğlu: Arda idol oldu – Kocatepe Gazetesi

Galatasaray’ın alt yapısından yetişen, Atletico Madrid’te oynayan Milli Futbolcu Arda Turan İspanya’nın Barcelona takımına transfer oldu. Afyonkarahisar’daki çocuklara da Arda’nın idol olduğunu belirten Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Türkiye için büyük gelişme olduğunu ifade etti Demirspor Antrenörü Agah Bıyıkoğlu Milli Futbolcu Arda Turan’ın Barcelona’ya transferini değerlendirdi. Bıyıkoğlu, Arda’nın Afyonkarahisar’da ve Türkiye’de büyük bir idol olacağını [&hellip]

Bıyıkoğlu: Arda idol oldu

Galatasaray’ın alt yapısından yetişen, Atletico Madrid’te oynayan Milli Futbolcu Arda Turan İspanya’nın Barcelona takımına transfer oldu. Afyonkarahisar’daki çocuklara da Arda’nın idol olduğunu belirten Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Türkiye için büyük gelişme olduğunu ifade etti

Demirspor Antrenörü Agah Bıyıkoğlu Milli Futbolcu Arda Turan’ın Barcelona’ya transferini değerlendirdi. Bıyıkoğlu, Arda’nın Afyonkarahisar’da ve Türkiye’de büyük bir idol olacağını ifade etti. Arda’nın Barcelona’ya transferinin Türk futbol tarihinin önemli olaylarından biri olduğunun altını çizen Bıyıkoğlu, “Bizim futbol tarihiminizin örnek olaylarından biri oldu Arda. Barcelona gibi bir takım takıma katılması gurur verici bir olaydır. İstanbul’un kenar semti takımı olan Altın Tepsi takımından Galatasaray’a gelmesi, ardından Manisaspor’a kiralanması ve tekrar Galatasaray’a gelmesi bundan sonra da milli takım ve Atletico Madrid’e gitmesi ardından da Barcelona transferi gerçekten onur verici bir durum. Bu durumu spor otoriteleri tarafından incelenmeli. Arda’yı ele alarak gelişimlerini güzelce inceleyerek Türk futbol tarihine ışık tutacak cevaplar bulunmalı.
Çünkü Barcelona her oyuncuyu kadrosuna katan bir takım değil. Takım oyununa önem veren bireysel oyuncularında yer aldığı her maçın seyrini değiştirecek ve tribünleri bir anda ateşlendirecek oyunculardan kurulu bir takımdan bahsediyoruz. Arda, Barcelona açısından en pahalı 4 ya da 5. oyuncu olma ünvanına sahip.” dedi.
“ALT YAPIYA ÖNEM
VERİLMELİ”
Alt yapıların çok önemli olduğunu Teknik Adam Bıyıkoğlu, “Arda da sonuçta Türkiye’den yetişen bir oyuncu. Onun ilk top oynadığı takım da bir mahalle yada semt takımı. Onun elindeki imkarlarda zamanın da çok vasat denilebilecek düzeydeydi. Şimdi ise dünyanın en ünlü kulübünü ‘evet’ dedi. Yabancı futbolcuları güle oynaya transfer ediyoruz. Verdiğimiz paralarda sıradan paralar değil. 20 milyon avro gibi astronomik ücretlerle tranfer edilen oyuncular var. Arda gibi bir çok futbolcuyu alt yapılara önem verilerek yetiştirilmelidir. Arda, Afyon ve Türkiye’deki gençleriminizin idolü oldu. Ronaldo ve Messi değil de Arda olarak. Gençlerin sırtında Arda yazılı formaları olacak.” ifadesini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme