• Haberler
  • Genel
  • Bitlis’e “termal tecrübe” aktarımı – Kocatepe Gazetesi

Bitlis’e “termal tecrübe” aktarımı – Kocatepe Gazetesi

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Afyonkarahisar’ın jeotermal bilgi-birikiminden yararlanmak üzere Afyonkarahisar’da incelemelerde bulundu Bitlis Valisi Veysel Yurdakul beraberinde Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avkan, Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Muhammed Ali Yıldırım ile birlikte ilimize gelerek Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve beraberindekiler, Bitlis ilimizde bir [&hellip]

Bitlis'e "termal tecrübe" aktarımı

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Afyonkarahisar’ın jeotermal bilgi-birikiminden yararlanmak üzere Afyonkarahisar’da incelemelerde bulundu

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul beraberinde Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avkan, Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Muhammed Ali Yıldırım ile birlikte ilimize gelerek Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve beraberindekiler, Bitlis ilimizde bir jeotermal su kaynağının bulunmasının ardından, bulunan bu suyun Jeotermal enerji olarak kullanımı sırasında en verimli seviyeyi yakalamak için incelemelerde bulunmak amacıyla ilimize gelmişlerdir. Afyonkarahisar’ın yıllarca etkin bir şekilde jeotermal enerji merkezi olmasından dolayı Afyonkarahisar’daki AFJET kuruluşunun çalışmalarını incelemek üzere ilimize gelmişlerdir. Afyonkarahisar bu anlamda jeotermal enerjinin başkentidir. 8 tane beş yıldızlı otelimiz var ve yapımı devam eden de otellerimiz mevcuttur. Bunun yanında jeotermal enerji ile şehrimizi ısıtıyoruz. Termal enerjiden faydalanarak faaliyetlerini sürdüren seralarımız var. Birde bunların yanında jeotermal enerjiyi daha iyi nasıl kullanabiliriz düşüncesiyle yapılan çalışmalarımız var. Tabi ki bu konudaki tecrübemiz 17 yıl öncesine dayanıyor. Bizlerde Afyonkarahisar Valisi olarak Bitlis Valiliğinin bu konudaki çalışmalarına ışık tutmak için elimizden geleni yapacağız.’dedi.
AFYON ÇOK GELİŞMİŞ
Vali Yurdakul ise ’’Sayın Valimize nazik karşılamasından ve misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’a inceleme gezisi yapmak için geldik. Afyonkarahisar’a gelmeyeli bir hayli yıl geçti. Görüyorum ki Afyonkarahisar, Sayın Valimizin çalışmaları sayesinde iyi yönde değişmiş ve ilerlemiş, inanıyorum ki önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar daha güzel ve daha iyi bir il olacaktır. Ama bu bilgi ve beceri aynı zekat gibi paylaşıldıkça artar. Kendilerine bize yardımlarından dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Yurdakul ve beraberindekiler AFJİET hizmet binasına geçerek incelemelerine devam ettiler. Burada AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk tarafından ilimizin jeotermal kaynakları ile diğer faaliyetlere ilişkin detaylı bir brifing verildi. Vali Yurdakul ve beraberindekiler daha sonra Vali Balkanlıoğlu’nun refaketinde Ulucami, Şehitoğlu Konağı, Millet Hamamı, Mevlevihane Müzesi ve Mevlevi Camii ile Arkeoloji Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Yurdakul ve diğer misafirler Güral Termal Otel’in başta SPA ve Yüzme Havuzu olmak üzere diğer bölümlerinde yaptıkları incelemeler ile ilimizdeki incelemelerini tamamladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme