• Haberler
  • Genel
  • Bitki ilaçlarını planlı kullanın – Kocatepe Gazetesi

Bitki ilaçlarını planlı kullanın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da düzenlenen Bayer AgroArena'da, çiftçilere kaliteli ve verimli şeker pancarı ve sebze üretimiyle ilgili en güncel bilgiler ve bitki koruma çözümleri anlatıldı Bayer, her yıl Türkiye'nin çeşitli noktalarında düzenlediği Bayer AgroArena etkinliklerinde çiftçilere 'tohumdan hasada' kadar olan süreçte bitki koruma ürünleri kullanımı ve zor koşullarda üretim artışının nasıl sağlanabileceği konusunda bilgi veriyor. Bayer AgroArena'larda modern [&hellip]

Bitki ilaçlarını planlı kullanın

Afyonkarahisar’da düzenlenen Bayer AgroArena’da, çiftçilere kaliteli ve verimli şeker pancarı ve sebze üretimiyle ilgili en güncel bilgiler ve bitki koruma çözümleri anlatıldı

Bayer, her yıl Türkiye’nin çeşitli noktalarında düzenlediği Bayer AgroArena etkinliklerinde çiftçilere “tohumdan hasada” kadar olan süreçte bitki koruma ürünleri kullanımı ve zor koşullarda üretim artışının nasıl sağlanabileceği konusunda bilgi veriyor.
Bayer AgroArena’larda modern tarım yetiştirme tekniklerini kullanarak birim alandan daha fazla gelir elde edilmesini sağlayan uygulamalar gerçekleştiriliyor.
Bayer bu kapsamda, Bayer AgroArena Afyonkarahisar tarlasındaki şeker pancarı, turşuluk hıyar ve patates parsellerinde Türkiye’nin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi uygulamalar gerçekleştirerek bu uygulamaların olumlu sonuçların çiftçilerle paylaştı. Bayer’in bitki koruma ve yetiştiricilik konusundaki uzman çalışanları; Bayer’in yüksek kalite tohum ilaçları, şeker pancarı ve sebzedeki zararlı ve hastalıklar hakkında bilgi vermenin yanında bunlar için çözüm olan Bayerürün yelpazesi hakkında çiftçilere bilgi verdi. Şeker pancarı üretimiyle ilgili olarak Betanal® Progress OF, pazara yeni sunulacak olan yabancı ot ilacı Betanal® maxxPro ve yaprak lekesi için kullanılan Nativo®’nun yanında toprak kökenli hastalıklara karşı uygulanan ve patateste verim, kalite artışı sağlayan Serenade®, yeni yabancı ot ilacı Sencor® Gold ve Bayer’in patates mildiyö paketi Antracol®, Antracol® Combi, Consento® ve Infinito® ilaçları tanıtıldı. Turşuluk hıyarda ise etkili ürünler hakkında bilgiler verilmesinin yanı sıra Ankara Bölge Müdürü Murat Yılmaz ve Teknik Danışman Ceylan Akyol çiftçilerden gelen hastalık, zararlı ve yetiştiricilikle ilgili sorulara yönelik bilgiler vererek çözüm önerilerini sundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme