• Haberler
  • Genel
  • Bisikletle bin 121 kilometre – Kocatepe Gazetesi

Bisikletle bin 121 kilometre – Kocatepe Gazetesi

Adana’da seyyar tezgâhta simit satan aynı zamanda lisanslı sporcu olan 35 yaşındaki Orhan Kotluk 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Gelibolu’ya bisiklet turu düzenledi. Kotluk, güzergahında bulunan Afyonkarahisar’da da mola verdi Adana Atatürk Parkı’ndan Çanakkale’ye doğru yola çıkan Orhan Kotluk, bisikletiyle tam bin 121 kilo-metreyi katedecek. Kotluk, 5 Mart’ta çıktığı yolculuğunu 13-14 Mart’ta tamamlamayı, 18 [&hellip]

Bisikletle bin 121 kilometre

Adana’da seyyar tezgâhta simit satan aynı zamanda lisanslı sporcu olan 35 yaşındaki Orhan Kotluk 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Gelibolu’ya bisiklet turu düzenledi. Kotluk, güzergahında bulunan Afyonkarahisar’da da mola verdi

Adana Atatürk Parkı’ndan Çanakkale’ye doğru yola çıkan Orhan Kotluk, bisikletiyle tam bin 121 kilo-metreyi katedecek. Kotluk, 5 Mart’ta çıktığı yolculuğunu 13-14 Mart’ta tamamlamayı, 18 Mart’ta Çanakkale’de yapılacak etkinliklere katıldıktan sonra Adana’ya dönmeyi planlıyor. 2005 yılından bu yana belli dönemlerde şehirlerarası bisiklet turuna çıktığını belirten Kotluk, “Gittiğim şehirlerde ta-rihi mekanları geziyorum, onların fotoğraflarını çekiyorum. Özellikle şehitliklere önem veriyorum” dedi.
Olumsuzlukla karşılaşmadı
2 gün boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle pedal çeviremediğini anlatan Kotluk, yolda ilerlerken hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığını söyledi. Kotluk, “Yanımdan geçen araçlar, bana selam veriyor. TIR şoförleri, kamyoncular, otobüs şoförleri beni sollayarak yollarına devam ediyorlar. Polisler ve jandarmalar da benimle sohbet ediyor” diye konuştu.
Bisikletinde yok yok
Bisikletinin “tam tehçizatlı” olduğunu aktaran Kotluk, “Bisikletle yolculuğa uyacak biçimde ya tulumda kalıyorum, ya da çadır kurmam gereken yerde de çadırda kalıyorum. Yedek kıyafetlerimle birlikte haritalarım, elektronikli ci-hazlarım da bisiklette mevcut. Toplam 35-40 kilogram ağırlığım var ama bir süreden sonra artık normal geliyor. Kendime günde 120-130 kilometre hedef belirledim” ifadelerini kullandı.
Tarım Müdürlüğü’ne teşekkür
Afyonkarahisar’da kendisine İl Tarım Müdürlüğü’nün çok yardımcı olduğunu kaydeden Kotluk, desteklerinden dolayı İl Tarım Müdürlüğü’ne ve çalışanlara teşekkür etti. Kotluk, Afyonkarahi-sar’dan sonra Uşak’a gidecek.
Arkadaşları da yalnız
bırakmadı
Afyonkarahisar’a gelmişken buradaki arkadaşlarıyla da hasret gideren Orhan Kotluk, gazeteniz Kocatepe’yi de ziyaret etti. Arkadaşı bisiklet sevdalısı Aykut Sığındık’la birlikte Kocatepe’ye gelen Kotluk, Afyonkarahisar Anıtpark ve Zafer Müzesi’nde fotoğraflar çektikten sonra yeniden bisikletiyle yola çıktı.

Bakmadan Geçme