• Haberler
  • Spor
  • Bisikletçiler Ereğli Festivali'nde 190 km pedal çevirdi

Bisikletçiler Ereğli Festivali'nde 190 km pedal çevirdi

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Organizasyonu programı içerisinde yer alan 1. Bisiklet Festivali 45 şehirden 250 bisikletçinin katılımı ile tamamlandı. Karadeniz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği'nin de katkıları ile etkinlikte çok sayıda gönüllü bisikletçi yer aldı. Göktepe Altı mevkiinde kamp kuran sporcular, il gün saat 09.00'da 70 kilometrelik parkur için pedal çevirmeye başladı.Bisikletçiler çıkış yapmadan [&hellip]

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Organizasyonu programı içerisinde yer alan 1. Bisiklet Festivali 45 şehirden 250 bisikletçinin katılımı ile tamamlandı. Karadeniz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği’nin de katkıları ile etkinlikte çok sayıda gönüllü bisikletçi yer aldı. Göktepe Altı mevkiinde kamp kuran sporcular, il gün saat 09.00’da 70 kilometrelik parkur için pedal çevirmeye başladı.
Bisikletçiler çıkış yapmadan önce onları kamp alanında ziyaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti belirtti. Bisiklet sporunun önemine değinen Uysal, bisikletin insan sağlığı ve çevre temizliği açısından bir ulaşım aracı olarak daha sık kullanılması gerektiğini ifade etti. Uysal, bisikletçiler için ilçede doğa ile iç içe ve trafikten uzak özel bir alan yapacaklarını da dile getirdi.
Bisiklet sporcuları da düzenlenen etkinlikten dolayı Başkan Uysal’ı kutlayarak, Ereğli’yi çok beğendiklerini ve davet edildikleri takdirde her organizasyona katılmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Uysal, “En Yaşlı Bisikletçi” olarak Afyonkarahisar Belediyespor Bisiklet Sporcusu İsmail Elçi’ye çiçek taktim etti.
Bisikletçiler, 50 kilometrelik parkur için pedal çevirmeye başladı. Parkur boyunca sporcuların güvenliği için gerekli önlemlerin alındı. Çocuk, genç ve yaşlı sporcuların da bulunduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Afyonkarahisar Belediyespor bisikletçilerinden İsmail Elçi, Yahya Küçüktütüncü ve Hasan Yapar’ın katıldığı festivalin ilk günü 70, ikinci günü 80 ve son gün 40 kilometre olmak üzere 3 günde toplam 190 kilometre pedal çevirdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi 

Bakmadan Geçme