• Haberler
  • Genel
  • Bisiklet sevdalıları Marmaris'te buluştu – Kocatepe Gazetesi

Bisiklet sevdalıları Marmaris'te buluştu – Kocatepe Gazetesi

İbrahim Onat ve Timukan Karaca'nın organize ettiği 'Dünya'nın İncisi Marmaris Bisiklet Festivali' etkinliğine 54 bisiklet sevdalısı katıldı Bisiklet sevdalıları İbrahim Onat ve Timukan Karaca tarafından organize edilen, 28 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında yapılan ve 5 günlük süren 'Dünyanın İncisi Marmaris Festivali' etkinliği yapıldı. Pazar günü sona eren etkinliğe Türkiye'nin çeşitli illerinden davet edilen 54 [&hellip]

Bisiklet sevdalıları Marmaris’te buluştu

İbrahim Onat ve Timukan Karaca’nın organize ettiği ‘Dünya’nın İncisi Marmaris Bisiklet Festivali’ etkinliğine 54 bisiklet sevdalısı katıldı

Bisiklet sevdalıları İbrahim Onat ve Timukan Karaca tarafından organize edilen, 28 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında yapılan ve 5 günlük süren “Dünyanın İncisi Marmaris Festivali” etkinliği yapıldı. Pazar günü sona eren etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden davet edilen 54 kişilik gurupta Afyonkarahisar’ı temsilen de Aykut Sıgındık vardı.
Marmaris Milli Parkı Günnücek Çadır Kampı’nda konaklayan bisiklet sevdalıları 5 gün boyunca gezdikleri Marmaris ve çevresindeki doğal güzelliğinde hayranlıkla pedal çevirdi. 300 kilometre pedal çevrilen festivalin ilk iki gününde bisiklet sevdalıları Armutalan, Yeşil belde, Ovacık, Karacasöğüt, Okluk, Ayınkoyu, Amazon, Bördübet ve Değirmenyanı beldelerini gezdi.
Festivalin üçüncü gününde pedallar İçmeler, Hisarönü, Turgut, Bayır ve Hacıağaç beldelerinde çevrildi.
Dördüncü günü sabah kahvaltısını da yapan bisiklet sevdalıları gezi teknesi ile Turunç beldesine hareket etti. Bisiklet sevdalıları Osmaniye köyündeki Balevi’ni gezerek bal üretimi hakkında bilgi aldı. 600 metre rakımı tırmanarak Bayır köyündeki asırlık Bayır Çınarı’nda hatıra fotoğrafı çektiren bisiklet sevdalıları ardından Çiftlik köyüne ulaştılar. Çiftlik köyünde tekrar gezi teknesine binen bisiklet sevdalıları kıyıları gezerek uygun yerlerde denize girdiler. Akşam yemeğini de teknede yeme imkanı bulan bisiklet sevdalıları sonrasında Marmaris’e döndü.
Festivalin son gününde Marmaris’te pedal çeviren bisiklet sevdalıları dökülen Lokma tatlısını halka dağıtarak hoş vakit geçirdi. Hatay’dan katılan Arif ve Menekşe Günyaşar çiftinin hazırladığı Künefe tatlısıyla bisiklet etkinliği sona erdi.
Bisiklet Festivali’nde çok güzel vakit geçirdiklerini dile getiren Aykut Sıgındık, “Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinde adeta bir davet toplantısında gibiydik. İbrahim Onat’ın sevgili eşi aynı zamanda bisiklet sevdalısı Gamze Onat’ın her öğün yemekte bisikletçileri kapının önünde tek tek karşılaması bizlere büyük mutluluk verdi. Yemek sonrasında herkese çay ikramında bulunan Gamze Hanım bisikletçiler tarafından takdirle karşılandı” diye konuştu.
İbrahim Onat ve Timukan Karaca yapılan organizasyondan memnun olduklarını belirten Sıgındık, “Biz bisikletçilere 5 gün boyunca adeta bir rüya yaşattığınız ve kusursuz bir etkinlik düzenlediğiniz için herkesi kendinize hayran bıraktınız” dedi.
Etkinliğe katılan Herkes tur sonunda çok güzel vakit geçirdiklerini belirtirken seneye tekrar bu günleri yaşamayı umut ettiklerini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme