• Haberler
  • Genel
  • Bisiklet de okul sporlarında – Kocatepe Gazetesi

Bisiklet de okul sporlarında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da okul sporlarında ilk defa bisiklet yarışları yapılacak, Afyonkarahisar Okul Sporları Bisiklet yarışmaları 3 Mayıs Pazar günü yapılacak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte ortaklaşa düzenlediği Okul Sporları'nda ilk kez bisiklet turnuvaları yapılacak. Daha önce halk bisiklet yarışları ve kulüp bisikletçilerinin ter döktüğü müsabakaların haricinde bir ilk yaşanacak. Konuyla [&hellip]

Bisiklet de okul sporlarında

Afyonkarahisar’da okul sporlarında ilk defa bisiklet yarışları yapılacak, Afyonkarahisar Okul Sporları Bisiklet yarışmaları 3 Mayıs Pazar günü yapılacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte ortaklaşa düzenlediği Okul Sporları’nda ilk kez bisiklet turnuvaları yapılacak. Daha önce halk bisiklet yarışları ve kulüp bisikletçilerinin ter döktüğü müsabakaların haricinde bir ilk yaşanacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bisiklet Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Tevfik Raşitoğlu,
“Bu yıl bisiklet yarışmaları Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor faaliyetleri yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları’na uygun olarak okullar arası tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar da ilk defa yapılacak. Yarışmalar; minikler ve küçükler kategorilerinde mahalli, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ise mahalli ve Türkiye birinciliği kademelerinde, kız ve erkek okul takımları arasında ayrı yapılacak.
Mahalli yarışmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri Bisiklet İl Temsilciliğince belirlenen takvim doğrultusunda bu sene 3 Mayıs tarihinde ilk defa düzenlenecek.” dedi.
BİSİKLETÇİLERİN KATEGORİLER VE DOĞUM TARİHLERİ:
Mahalli, Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak okul takımları ayrı Gençler B ve Gençler A kategorilerinde takım oluşturabilecek.
Minikler ve küçükler kategorilerinde mahalli yarışmalara katılan takımlar, en az 3, en fazla 6 sporcu ile mahalli ve Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak takımlar, Yıldızlar ve gençler kategorilerinde, en az 3, en fazla 6 sporcudan oluşacak.
Mahalli yarışmalarda, ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve başarı belgesi, sporcularına madalya, dereceye giremeyen takımlara ise katılım belgesi verilecek. Minikler Kategorisi’nde 2005-2006-2007, Küçükler Kategorisi 2003-2004, Yıldızlar Kategorisi 2001-2002, Gençler B Kategorisi 1999-2000, Gençler A Kategorisi 1997-1998-1999-2000 doğumlular yarışabilecek.
OKULLAR ARASI BİSİKLET YARIŞMALARINDA SIKI
KONTROLLER OLACAK
Bisiklet hakemleri il dışından gelecek. Bisiklet dişli, kask, forma şartlarına uyum sağlamayan okullar yarışlara alınmayacak.
TAVSİYE EDİLEN DİŞLİ STATÜSÜ:
Erkekler kızlar tam en yakın minikler kategorisi 5 Km 5,66 metre 53×20, 42×16 küçükler kategorisi 10 Km-8 Km 5,66 metre 53×20, 42×16 yıldızlar kategorisi 20 Km-15 Km 6,10 metre 40×14, 42×15, Gençler (B) Kategorisi 40 Km-20 Km 7,01 metre 46×14, 52×16 Gençler (A) Kategorisi 60 Km, 30 Km 7,93 metre 52×14, Tavsiye edilen dişli oranlarıdır. Dişli statüsünde belirtilen değeri mutlaka sağlamak kaydıyla muadili dişli oranları kullanılabilir. Kontrollerde belirtilen dişli sınırlarının dışında dişli ile gelen öğrenci sporcular viteslerini kilitlemiş olmalıdır. Vitesleri belirtilen şekilde kilitlenmemiş sporcuların vitesleri hakemlerin gözetiminde yarışma öncesi kilitlenecek.
BİSİKLET SEÇMELİ SPOR DERSİ
Bisiklet sporuna ilginin tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da artarak devam ettiğini belirten Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Raşitoğlu, Okullarda Bisiklet seçmeli spor dersinin de konulduğunu isteyen okul yönetiminin seçmeli ders olarak okullarında bu dersi seçebileceklerini belirtti.
Raşitoğlu, okullar arası bisiklet yarışlarının haricinde Afyonkarahisar’da her yıl Afyonkarahisar Belediyesi’nin sponsorluğunda il temsilciliği bünyesinde yapılan Afyonkarahisarlılar Zafere Pedal Çeviriyor Bisiklet Yarışma Etkinliği’nin bu yıl yine her zaman olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde mayıs ayı içerisinde yapılacağını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme