BİRLİKTE KURDUK, BİRLİKTE YAŞATACAĞIZ

Dünya tarihinin gördüğü en önemli Milli Mücadele sonrasında kurulan yeni Türk Devleti’nin adının konulup, Türk Milleti’nin kendi kendini yönetme idaresinin tescillendiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da da coşku ile kutlanacak     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün sabah saat 09:20'de Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz makamında [&hellip]

Dünya tarihinin gördüğü en önemli Milli Mücadele sonrasında kurulan yeni Türk Devleti’nin adının konulup, Türk Milleti’nin kendi kendini yönetme idaresinin tescillendiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da da coşku ile kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün sabah saat 09:20’de Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul edecek. Daha sonra Zafer Müzesi yanında “Atatürk’ün Afyonkarahisar Ziyaretleri” adlı fotoğraf sergisi açılacak.
29 Ekim Cumhuriyet Bayram töreni bugün sabah saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanında başlayacak. Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in halkın bayramını kutlamaları akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Vali Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirecek. Bir öğrencinin okuyacağı şiirin ardından Afyon Lisesi öğrencileri “Cupsong” gösterisi yapacak. AKÜ Halk Dansları ekibinin gösterisinden sonra, AKÜ Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korusunca şarkılar seslendirilecek. Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı gösterisinden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
CUMHURİYET PLATFORMU ÇELENK SUNACAK
Cumhuriyet Platformu tarafından da farklı bir kutlama gerçekleştirilecek. Platform üyelerince, Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na saat 14’te çelenk sunulduktan sonra saat 15’te İmaret Camii önünden yürüyüş düzenlenecek.

Bakmadan Geçme