• Haberler
  • Genel
  • 'Birlik Cemi, geçen yıllara göre daha güzeldi'

'Birlik Cemi, geçen yıllara göre daha güzeldi'

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, 10 Aralık Cumartesi günü yapılan Birlik Cemi’nin, geçen yıllara göre daha güzel geçtiğini belirtti. Güllü, Birlik Cemi’ne katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Başkanı M.Emin Birliktir başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Güllü, CHP’den herhangi bir temsilcinin Birlik Cemi’ne iştirak etmediğini [&hellip]

“Birlik Cemi, geçen yıllara göre daha güzeldi”

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, 10 Aralık Cumartesi günü yapılan Birlik Cemi’nin, geçen yıllara göre daha güzel geçtiğini belirtti. Güllü, Birlik Cemi’ne katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Başkanı M.Emin Birliktir başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Güllü, CHP’den herhangi bir temsilcinin Birlik Cemi’ne iştirak etmediğini kaydetti

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mustafa Güllü, 10 Aralık Cumartesi günü yapılan Birlik Cemi’ne katılımın yoğun olduğunu, bundan mutluluk duyduğunu belirtti. İl protokolüne de katılımlarından dolayı teşekkür eden Güllü, “Aşure ve yemeğimize katılım çok güzeldi. Arkasından mürşit dedelerimizle beraber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün üst katında Birlik Cemimize başladık. Yoğun bir katılım vardı. Geçmişteki Cemlerimizden daha kalabalık ve güzel oldu. Cem’den önce protokole davetiye verdik, siyasi partilere de davetiye verdik. Siyasi partilerimizden AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile EMEP İl Başkanı Hasan Koçak Cemimiz’e katıldı. Prokotolden Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir teşrif ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ve yönetimi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Çakal aramızdaydı. Bundan önceki Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüzü tüm yaptığımız etkinliklere davet etmemize rağmen katılmamıştı, temsilci de göndermemişti. Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak geldikten sonra bir davetiye gönderdik. Rektörümüz, kendi gelemedi ama bir temsilci gönderdi. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Turhan, Cemimiz’e katıldı. Bundan çok gurur duyduk. TGB gençleri, Kent Konseyi yönetimi de aramızdaydı. Emniyet mensuplarına da teşekkür ediyorum. Hiçbir olumsuzluğun yaşanmamasını sağladılar” dedi.
Cem Evi bir yıl içinde bitecek
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Birlik Cemi’nde bir konuşma yaparak Cem Evi müjdesi verdiğini belirten Güllü, “Belediye Başkanımız, konuşma yaptı ve Cem Evi’nin yapılacağını, en geç 1 yıl içinde bitirileceğini müjdeledi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar Belediye Başkanımız, derneğimize destek verdi, bizleri onurlandırdı. Köylerimizle ilgili yol, su, kanalizasyon sorunlarımızı ilettiğimizde Sayın Valimiz bize desteklerini esirgemiyorlar, İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel de aynı şe-kilde” ifadelerini kullandı.
CHP’ye sitem
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü’nün bir de sitemi vardı. Güllü, “Biz dave-tiyelerimizi, tüm siyasi partilere olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ne de bıraktık. CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Kadın Kolları Başkan-lığı’na bıraktığımız davetiyelerden tek geri dönüş İl Başkanı Nevzat Ercan’dan oldu. Ercan, katılamayacağıyla ilgili mazeret bildirdi. Ancak CHP’yi temsilen herhangi bir kişi Birlik Cemimiz’e katılmadı” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme