• Haberler
  • Genel
  • Birlik-beraberlik mesajı veren Çankaya, güven tazeledi

Birlik-beraberlik mesajı veren Çankaya, güven tazeledi

Afyonkarahisar Ziraat Odası Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Çankaya güven tazeledi. Genel Kurul’da konuşan Çankaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan Ziraat Odası Genel Kurulu’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy, Saadet Partisi İl Başkanı [&hellip]

Birlik-beraberlik mesajı veren Çankaya, güven tazeledi

Afyonkarahisar Ziraat Odası Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Çankaya güven tazeledi. Genel Kurul’da konuşan Çankaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi

İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan Ziraat Odası Genel Kurulu’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy, Saadet Partisi İl Başkanı İsmail Yalçınkaya, MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Göktepe, Şeker-İş Sendikası Başkanı Murat Karamoçu, sivil toplum örgütü temsilcileri, Ziraat Odası üyeleri katıldı.
Gerçekleşen Genel Kurul’da Divan Başkanlığını Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, Katip üyeliği ise Şeker-İş Sendikası eski Başkanı Şükrü Balık ve Hasat Özdemir’den oluştu.
Divan başkanlığının seçiminden sonra açılış konuşmasını yapan Birliktir, “Esas olan, burada demokratik ortamda Afyonkarahisar Ziraat Odamızı en iyi şekilde, kimin yöneteceğine karar verecek olan sizlersiniz. Ben öncelikle herkesin sağduyuyla genel kurulu ircaa etmek istediğini biliyorum. Dolayısıyla aday olacak olan bütün arkadaşlar, hepimizin dostu ve arkadaşıdır. Hiç kimseye yakın değiliz, hiç kimseden de uzak değiliz. Bu nedenle seviyeli bir genel kurul yapmayı diliyorum” dedi.
Gündem maddeleriyle devam eden genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Afyonkarahisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda yeni yönetim için aday olan Ahmet Çankaya bir konuşma yaptı. Çankaya, “Ziraat Odaları’nın kuruluş amacı, çiftçilerimizin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslek faaliyetlerini kolaylaştırmak, birlik ve beraberliğini korumak, çiftçilerimizin birbirleri ile halkımızla ilişkilerinde dürüstlüğü ve güven duygusunu sağlamaktır. Görev süremiz boyunca şahsım ve ekibimle bu amacı bir ilke olarak benimseyip sizlere hizmet etmeye, canla başla çalışarak sizlere layık olmaya gayret ettik” dedi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi ve oylanmasıyla devam eden genel kurulda seçim öncesi Ziraat Odası Başkanlığı için aday olan kişiler birer konuşma yaparak çiftçilere seslendiler.
İlk olarak genç aday olan Necdet İbili kürsüye geldi. İbili, “Hiç şüpheniz olmasın ki 4 yıl boyunca, çiftçinin ve toprağın sesi olarak bıkmadan, yılmadan ve usanmadan hizmet etmenin şevkiyle çalışacağız. Şu anki ziraat odası yönetimiyle olan ilişkimizi farklı kulvarlara taşımamızın sebebi de budur. Çünkü çiftçiye zarar verecek her türlü yanlış ekonomi uygulamasının daima karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Adaylardan Veli Aracı da konuşmasında çiftçi sorunlarına değindi. Aracı, “Odamızın başkanlığında geçmişte bıraktığımız yarım kalan problemleri yapmak için adayım. Adaylık, demokratik rakip demektir. Rakipler de bir yarış ifadesidir. Bugün burada 3 yarış var. 3’üne de başarılar dilerim” şeklinde konuştu.
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen mevcut başkan ve yeni dönem için aday olan Ahmet Çankaya ise, diğer iki adayın kendisi ve yönetimiyle ilgili yapılan suçlamalar hakkında açıklamalar yaptı
Afyonkarahisar Ziraat Odası Genel Kurulu’nda iki karşıt görüş, kürsüden ifade edildi. Bu görüşlerden birincisi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a aitti. Çoban, “Son yıllarda da gerçekten tarımda, hayvancılıkta, çok ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir. Tabii devletimiz özellikle çiftçi kesimine, gerek tarımda, gerek hayvancılıkta çok ciddi destekler vermektedir. Yaklaşık 10 yıldan beri gündeme gelen bu destekler son 7-8 yıldır çok ciddi bir artışla gündeme gelmektedir. Bu da tabii çiftçimize bir nebze olsun, yardım ve destek manasına gelmektedir” dedi.
Başkan Çoban’dan sonra kürsüye gelen DP İl Başkanı Gürcan Şensoy ise, tarımdaki tablonun iç açıcı olmadığını belirtti. Şensoy, şöyle konuştu:
“Sayın çiftçiler, ne kadar desteklenirseniz desteklenin, eğer çiftçilik bitmiş ise Türkiye’de bu desteklerin havada kaldığı aşikardır. Bugün kurban kesebilmek için yurtdışından kurbanlık ithal ediyor isek, çiftçinin halini bu sözlerden başka anlatacak hiçbir şey olmadığını belirtmek isterim.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme