• Haberler
  • Genel
  • Birleşmiş Milletler, Afyon Derneğine Destek Verdi

Birleşmiş Milletler, Afyon Derneğine Destek Verdi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Afyonkarahisar'dan bir derneğin projesine destek verdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen “Sivil Katılım Küçük Hibe Programı (CESGP) kapsamında Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Kent ve İnsan Derneği'nin 'farkıMda mısın?' başlıklı projesini hibe desteği verilecek.


AFET HARİTASI HAZIRLANACAK
Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek olan ve 1 yıl sürecek olan proje kapsamında, engelliler ve refakatçilerine yönelik afet farkındalığı eğitimleri düzenlenecek; Afyonkarahisar'ın engelli envanteri çıkarılarak, afet haritası oluşturulacak. Bu envanter ve harita, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) veri tabanına kaydedilecek ve acil durumlarda engellilere ulaşılabilirliği artıracak.


FARKINDALIK OLUŞACAK
Proje, Afyonkarahisar il merkezinden ilçelere kadar geniş bir coğrafi alanda uygulanacak ve yaklaşık 480 engelli kişi ile 480 refakatçisine afet farkındalığı kazandırmayı hedefliyor. Aynı zamanda engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak ve bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu faaliyetler arasında engellilerle röportajlar, toplanma merkezi tatbikatları, uluslararası kongreler ve farkındalık çalışmaları yer alacak.


TOPLUMSAL DAYANIKLILIK VURGUSU
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, projenin toplumun en kırılgan kesimlerinden biri olan engelli bireylerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesi konusunda önemli bir adım olduğunu belirterek, projenin Afyonkarahisar’da toplumsal dayanıklılığı artıracağına inandığını ifade etti.


AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILACAK 
Kent ve İnsan Derneği Başkanı Şerife Aksoy Ünal, projenin kabul edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu proje ile Afyonkarahisar’da yaşayan engelli bireylerin ve refakatçilerinin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı hale gelmesini sağlayacağız. Ayrıca, ilin engelli envanterini çıkararak, afet anında doğru ve hızlı müdahalelerin yapılmasını mümkün kılacağız. Projemizle toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.
Projeye ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığı ve faaliyetlerin kısa sürede başlayacağı belirtildi. Şerife Aksoy Ünal, bu süreçte destek veren tüm ortaklara ve UNDP’ye teşekkür etti. Projenin ilk açılış toplantısının Eylül ayında yapılması planlanıyor.
 

Bakmadan Geçme