Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

BİRLEŞME, DAYANIŞMA, PAYLAŞMA

Talihsiz bir hastalığa yakalanan baba, hazırladığı kalem büyüklüğünde bir deste kazığı eline alarak; 3 evladını yatağı başına çağırır, onlara uyarıcı nasihatte bulunur. Kazığın birini çocuğunun birine verir. “– Bunu kır.” der. Çubuk kolayca kırılır. Bu defa üç kazığı yan yana getirerek kırmasını ister. Kazıklar kırılmaz.
Adamın hastalığı nedeniyle bakılmayan 10 dekar tarlası vardır. Sekarat halinde yanına topladığı çocuklarına: “Evlatlarım babamdan kalan bir çömlek altın vardı. Ben onu tarlada sakladım. Yalnız, nereye gömdüğümü bulamadım. Bulun, paylaşın.” dedi ve Hak yoluna yürüdü. Babanın ölümünden sonra bir araya gelen çocukların ilk işi tarladaki altın küpünü bulmak oldu. Toprak altı üstüne getirildiği halde çömlek filan çıkmadı. Dediler ki; Bu kadar emekten sonra tarla boş kalmasın ekelim bari. Hakikaten ekilen tarladan o sene çok bereketli ürün alındı. Kazığın kırılmazlığı, altın küpünün bulunmazlığını kavrayan evlatlar. Babalarını rahmetle anıp fatihalar okudular.
Geçtiğimiz günlerin birinde rastlantı olarak “Zafer Meydanı”nda: “Yerel ürünler ve el sanatlarımız” adlı bir sergiyi gezdim. Keçecilik, Yemenicilik, At arabası yapımcılığı, Kilim dokumacılığı, Yakma resim ve ayet levhalar, Hat yazıları gibi el sanatları yanında; Haşhaş Patetes, Domates vb. gıda ürünleri gördüm. Açılan stantlarda Afyon’u tanıtan: Afyon lokumu, Sucuğu, kaymağı, Pastırması, Ekmek Kadayıfı vb. meşhur gıda ürünleri eksikliği göze çarpıyordu. Burada hoşuma giden: İlçelerimizi bir araya getiren Turizm Genel Müdürü, İl Turizm Müdürlüğü ve Valimizi Kutlarım.
Merkezle birlikte; Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Şuhut, Sultandağı gibi 18 İlçemizin de bir arada olması. Çevremizdeki hiçbir şehrin bizim kadar ilçesi yok. Afyon kabuğunu çoktan kırdı. Büyük birikim ve potansiyele sahip. Standın birinde Sandıklı Belediye Başkanı ile Şuhut Belediye Başkanını bir arada ziyaret ettim. Bu başarılı Başkanlarla ayaküstü kısa sohbetimiz oldu. Çalışmalarını takip ettiğim için bu fırsatı değerlendirerek kendilerini tebrik ettim. “Fikirlerin birleşmesinden büyük eserler doğar.” Birleşme, Dayanışma, Paylaşma” gibi hikmetli sözler değerlendirilirse, bu tip etkinliklere Zafer Meydanları dar gelir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti