Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Afyonkarahisar Valiliği'nin işbirliğinde Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki seyahat acentalarının temsilcileri ve yerel otellerin temsilcileri Afyonkarahisar'da bir araya geldi

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları (THY) ve Afyonkarahisar Valiliği iş birliği ile Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) seyahat acentelerinin temsilcileri Manisa, Uşak, Kayseri ve Afyonkarahisar’da bulunan seyahat acenteleri yetkilileri ile bir araya geldi. Heyete 2 gün boyunca Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mekânlarının tanıtımı yapıldı. Akrones Otel’deki Kocatepe Kültür Merkezi’nde TÜRSAB Seyahat Acentaları ve termal otel yetkililerinin de katıldığı ortak bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, TGA ve THY yetkilileri, BAE ve Dubai’den gelen seyahat acentelerinin yetkilileri ile otellerin genel müdürlerini temsilen Akrones Otel Genel Müdürü Ünal Özgen katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altun yaptı. Altun yapılan şehir gezisi ile aynı zamanda Afyonkarahisar mutfağının tanıtımının yapıldığını vurgulayarak; “Afyonkarahisar turizm sektöründe kalkınma sağlayan öncü illerden bir tanesi olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) seyahat acentelerinin güzide temsilcileri, müdürleri, teknik koordinatörleri, ilimizde bir dizi faaliyetlerde bulunmuşlardır. Yurtdışından gelen değerli katılımcılarımıza ilk önce şehrimizi gezdirdik. Şehrimizdeki geleneksel lezzetlerimizi tattılar, merkezdeki bütün termal otelleri incelediler, daha sonra ören yerlerimizi, Ayazini ve diğer gezilmesi görülmesi gereken rotalarımızda bir dizi teknik incelemelerde bulundular. Bu konuşmadan sonra da diğer konuşmacılarımıza müteakip dışarıdan gelen konuklarımız birebir yerel seyahat acentelerimizle toplantı yapacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
“AFYON’UN EN BÜYÜK AVANTAJI TERMALLERİ”
Konuşmasının devamında Afyonkarahisar’ın, tarihi, kültürel ve termal özelliklerine değinen Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, “Şunu söylemeliyim ki; Afyonkarahisar ili kültür ve turizm açısından volkanik bir yanardağa benzer. Üzerinde biraz kül var onu da hep birlikte kaldıracağız. Güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman, artık Afyonkarahisar da Antalya, İstanbul gibi onların seviyesine getirmek hepimizin birinci hedefidir. En büyük avantajımız ise, bizim termal sulara sahip olmamızdır. Termal sularının yanı sıra kültür turizmi de bunların tamamlayıcısıdır. Yurt dışından gelen misafirlerimizden gittikleri zaman şunu talep ediyoruz; bu ziyaretinizin mutlaka bir geri dönüşünü arzu ederiz. Biz sadece size Afyonkarahisar ilimizin reklamlarını tanıttık. Tam anlamıyla tüm ilin kültürel hazinelerini keşfetmek yaklaşık 4 -5 günümüzü, 1 haftamızı alır. Bu sebeple, nasıl Karadeniz bölgesine Ortadoğu’dan misafirlerimiz akın akın gelmekte ise bizde artık bu aşamadan sonra Afyonkarahisar ilimize, Ortadoğu’dan misafirlerimizi getirmek zorundayız.” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
“HER BÜTÇEYE UYGUN YATAĞIMIZ VAR”
Afyonkarahisar’daki konaklama imkânlarının tüm bütçelere hitap ettiğinin altını çizen Altın; “Bizim ilimizdeki yatak kapasitemiz her türlü bütçeye uygun şekilde organize edilmiştir. Yani birinci, ikinci ve üçüncü sınıftan, yani cebindeki fiyata göre kendisini bir yatak, bir barınma bulması mümkündür. Bu özellikleriyle Türkiye’de tek önder şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple bundan sonraki çalışmalarımızda bütün TÜRSAB ve diğer seyahat acentelerimiz, otellerimiz hep birlikte el ele verdiğimiz zaman aşamayacağımız bir konu yoktur. Bizim hatalarımızı, eksiklerimizi lütfen söyleyin. Bizim eksikliklerimizi söylenmesinden biz onur duyarız. İlimize kültür ve turizm açısından, her bir çivi çakan bizim başımızın tacıdır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
EVLİYA ÇELEBİ’NİN SÖZLERİNE ATIF
Altın’ın konuşması ardından kürsüye çıkan TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, Evliya Çelebi’nin sözlerine atıfta bulunarak şunları kaydetti: “Turizmin en önemli tanıtım ayaklarından birisi olan bu gezi ve karşılıklı iş görüşmeleri turizmin gelişmesi açısından çok önemli ve kıymetlidir. Dubai’deki seyahat acentesi arkadaşlarımız oranın yurtdışına açılan bir penceresi, bir kapısı ve burada çalışan arkadaşlarımızda buradan bir pencere bir kapıdır. Bizde camdan cama bir muhabbet vardır. İşte bu açılan camlardan muhabbet oluşturacağız inşallah. Çünkü bizim meşhur bir seyyahımız Evliya Çelebi’nin Afyon için tabiri şöyledir; ‘Afyon münevver ve ruhanî bir şehirdir. Girenin kalbi ve gözü açılır, bağında gamı kederi dağılır.’ İşte bazen sözler kifayetsiz kalıyor, o arkadaşlarımıza iki gündür yaşayarak biz bu muhabbeti anlattık. Bu çalışma tanıtım açısından kıymetli olduğu için, bu çalışmayı hazırlayan Turizm Bakanlığı’na, TGA’ya, THY’ye, buraya katılan ve bu katılımda emeği geçen otelci arkadaşlarımıza, otellerimizin değerli genel müdürlerini temsilen Ünal Bey’e ve Manisa’dan, Uşak’tan, Kayseri’den ve Afyon’dan gelen seyahat acentesi arkadaşlarımıza ve Dubai’den gelen seyahat acentelerine, her birine tek tek teşekkür ederim.”

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
TARİH VE TERMAL KENTİ AFYON
Toplantıda konuşan Dubai Fahri Temsilcisi İbrahim Hakkı Ünal Afyonkarahisar’ın geçmişinden bahsederek tarihi zenginliğinin altını çizdi. Ünal, “Afyon’da olmak benim için ayrıca bir onur verici, bende Bolvadinliyim. Afyon’a çok değerli acentelar getirdik. Bu organizasyonu düzenlerken TGA Müdürü ve THY Ankara Müdürü bizlere bu konuda çok destek verdi. Afyonkarahisar şehri hem tarihi özellikleri itibariyle hem de termal özellikleri itibariyle çok ünlü bir şehirdir. Daha önceden bu topraklarda Hititler, Frigler, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu yer etmişti. Termal suları ile çok önemli bir şehir. Yurtdışında biz bunun medikal özelliklerini anlatmaya çalışıyoruz, umarım misafirlerimizde faydalanmıştır, tecrübe edinmiştir. Biz Afyon’u bugüne kadar tamamen tek başına değil de hem termal hem tarihi hem gastronomi açısından tanıtıyoruz. Ayrıca Afyon’un şu andaki imkânlarıyla kendisini tek başına satamamasını düşünerek geçiş noktası olarak tanımlıyoruz, inşallah sonuç verir.” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
“MAYIS TOPLANTILARIMIZI AFYON’DA YAPABİLİRİZ”
Ünal, konuşmasının sonunda Cosmos Travel Temsilcisi’ne 2 günlük gezi hakkındaki düşüncelerini aktarması ve değerlendirmesi için mikrofonu devretti. Cosmos Travel Temsilcisi; “Buraya geldik, buraları gezdik, 4 – 5 tane otel gördük. Otellerdeki kaliteyi ve temizliği fark ettik. Özellikle bu bölgeyi, bu yerleri gördükten sonra termal bölge olması açısından da bizim pazarımıza hitap edebileceğini düşünüyorum. Buralarda MAYS toplantıları da yapabileceğimizi görüyorum. Gezilerimizde restoranlarınızı da gördük, çok güzel restoranlarınız var. Alışveriş imkânları da var. Biraz daha iletişime, biraz daha bunu geliştirmeye ihtiyacımız var ve bu şekilde bunu geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Bunun yanında sadece bu şehre gelmek için olmasa bile başka yerlere gitmek isteyenleri de bu şehre getirmeliyiz. Afyonkarahisar’ı birleştirici bir şehir yapıp gelecek olan misafirleri bir miktar burada konaklatıp daha sonra belki yurtdışı, belki İstanbul, belki başka şehirlere de seyahat etmelerini sağlayabiliriz. Negatif bir şey görmedik, her şey çok güzeldi. Her şeyi çok güzel bir şekilde deneyimledik. Her şeyden çok memnun kaldık ve bununla beraber İstanbul ile kombine edip memleketimizle deneyimlerimizi paylaşacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Tekrar iletişimler kurarak, tekrar bir araya gelerek geliştireceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
“BU TOPLANTILAR ÇOK ÖNEMLİ”
TGA Temsilcisi Deniz İmsal, bu tarz turizm toplantılarının önemini vurgulayarak: “Bu projede emeği geçen öncelikle iş birliğiyle THY’ye ve tüm turizm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. THY ile birlikte Türkiye genelinde gerçekten çok güzel projeler gerçekleştiriyoruz. Yurtdışından getirdiğimiz acentelere gerçekten de destinasyonu deneyimleyerek tanıtmak organizasyonları çok bambaşka bir noktaya getiriyor. Bölgedeki tüm paydaşların bir araya gelmesi de, bence turizmde gelinebilecek çok güzel birleşmeler. Birbirimizin eksiklerini, yanlışlarını anlatmak, birbirimizi geliştirmek adına gerçekten de önemli. Bu toplantıların çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Yakın bir zamanda bir organizasyonumuz daha olacak. Umarım bir sonrakinde herkesin elini taşın altına koyacağını düşünüyorum. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. Deniz İmsal konuşmasının ardından TGA’nın faaliyetlerini içeren sunumunu gerçekleştirdi. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Afyon'a Özel İlgi
“ARAPLARLA TARİHİ VE KÜLTÜREL ÇOK ORTAK YANLARIMIZ VAR.”
Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şehir dışında olması nedeniyle katılamadı. Vali Yardımcısı Ali Uysal vekaleten toplantıya katıldı. Uysal, “Sizleri burada ağırlamaktan çok memnunuz. Birkaç gün şehrimizi gezdiniz. TGA’ya THY’ya, TÜRSAB’a, otel yönetimine çok teşekkür ediyorum. Anadolu toprakları; Türkiye, Kafkasya, Balkanlar ve Ortadoğu ortasında bir kalp. Yani 3 kıtayı birleştiren topraklar. Bizim Araplarla tarihi ve kültürel çok ortak yanlarımız var. Birbirimize çok yakın hissediyoruz, biz akrabayız. Yüzbinlerce evliliklerimiz var. Muğla, Dalyanlıyım, turizm sektöründen geliyorum, turizmde çok çalıştım. Sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. Biz birbirimize destek vermek zorundayız. Şehrimizi gezdiniz, eksik bulduğunuz yerler, istekleriniz, önerileriniz varsa biz bunu belediye ile ve bütün kurumlarla oturur en kısa zamanda gidermeye çalışırız. Sizleri ağırlamaktan çok memnun olduk.” diyerek taraflara tekrar teşekkür etti.
Konuşmaların ardından acente şirketleri ile birebir görüşmeler yapılarak düzenlenen turlar hakkında bilgi edinildi. Çekiliş ile toplantı sona ererken, katılımcılara Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Bakmadan Geçme