Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

BİRİSİ HDP’DEN, DİĞERİ AKP’DEN ÇEKİNİYOR

TBMM çatısı altında siyasi partilerin yaptığı çalışmaların ne kadarından haberdarız? Meclis çalışmalarına biraz daha yukarıdan genel olarak baktığımızda ortaya net bir tablo çıkıyor. Vatandaşımızdan oy isterken verilen sözlerle, meclis çalışmaları sırasında yapılanlar taban tabana zıt. MHP bazı kanunlarda “HDP ile aynı yerde durmam” diyerek, sırf bu yüzden ters yönde oy verdiğini beyan ederken, bakıyorsunuz ertesi gün başka bir kanun teklifinde, HDP ile aynı yönde oy kullanmış. CHP’yi sürekli olarak HDP ile işbiriği yapmakla suçlayan AKP’nin birçok yasada HDP aynı yönde oy kullandığını görüyoruz. Özellikle MHP, “HDP ile aynı yönde oy kullanmam”, “İYİ Partinin verdiği önergelere destek vermem” diyor. Bu sayede hem seçmene vaad ettiklerinin tam zıddını yapıyor, hem de çoğu kez bu söylemini de yerine getirmiyor. Başka bir siyasi parti önerge verdi diye, vatandaşın lehine bir kanun teklifine  karşı oy kullanmak nasıl bir mantıktır anlamakta güçlük çekiyorum. Velhasıl, diyeceksiniz ki “Bunların hepsi de legal partiler değil mi? Bazen aynı görüşte, bazen farklı görüşte olmalarında, vatandaş lehine yapılan düzenlemelerde aynı tarafta durmalarında ne sakınca var?” Bu fikre gerçekten inanıyorsanız, bir başka kanunda “şu parti ile bu parti yan yana geldi” dememeniz gerekiyor. Biz tüm siyasi partilerden kimseyi ötekileştirmeden, konuyu sulandırmadan vatandaşımızın lehine olan her uygulamada ortak tavır gösterebilmelerini bekliyoruz. Son dönem meclis çalışmalarına bir bakalım.
T.C. ibaresinin kamu kurumlarının tabelalarına yeniden yazılması teklifi AKP’lilerin ret, HDP ve MHP’liler çekimser oylarıyla reddedildi.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili verilen teklife MHP ilk oturumda Evet oyu vererek herkesi şaşırttı. Araştırma önergesi kabul ediliyor, muhalefet ilk kez birlikte davrandı denilirken, ikinci oturumda MHP grup başkan vekili görevden alındı. MHP bu kez çekimser oy kullandı. Teklif reddedildi.
Tunceli’de Nazimiye ilçesinde iki askerimizin donarak ölmesi sonrası verilen Meclis araştırma önergesi. AKP’nin Red, MHP ve HDP’nin çekimser oyları ile reddedildi. Sözde, HDP ile yan yana gelmemek için “emeklilikte yaşa takılanlara” çekimser kalan MHP, söz konusu donarak ölen askerimiz olunca HDP ile yan yana gelip çekimser kaldı.
Man Adası belgelerinin araştırılması için verilen araştırma önergesi MHP’nin çekimser oy kullanması sonrası AKP oylarıyla reddedildi.
“FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın” önergesi, AKP ve MHP’nin “Cumhur İttifakı” işbirliğiyle reddedildi.
Çorlu’daki tren kazasında 25 kişi can verdik. Kaza değil, cinayetti. Muhalefet partileri araştırma önergesi verdi; “Cumhur İttifakı” işbirliğiyle reddedildi.
“Türk Telekom’un içinin boşaltılması, özelleştirilmesi süreci araştırılsın, sonuçta halkın cebini etkiliyor” diyen muhalefet partileri önerge verdi. Önerge, “Cumhur İttifakı” işbirliğiyle reddedildi.
“İşçi ölümleri araştırılsın” önergesi reddedildi. Zonguldak’ta “üç madencinin ruhsatsız ocakta cinayete kurban gitmesi araştırılsın”, “bu ocakları kim, niye denetlemiyor?” “sorumlular kim?” Araştıralım. “Bir daha ölümler olmasın” diye verilen muhalefet önergesi, “Cumhur İttifakı” işbirliğiyle reddedildi.
Sayıştay Raporlarıyla ortaya çıkan belediyelerdeki çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlükler nedeniyle verilen önerge “Cumhur İttifakı” oylarıyla reddedildi
“Asgari ücretlilerden vergi kesintisi yapılmasın,sorunları araştırılsın” önergesi,  AKP’nin red, MHP’nin “çekimser” oylarıyla reddedildi.
Halkı doğrudan ilgilendiren konularda muhalafetin verdiği önergeleri ya birlikte reddediyorlar ya da AKP vekilleri ret oyu verirken MHP çekimser kalarak muhalefet önergelerinin reddedilmesini sağlıyor. “Parlamenter sistem koalisyonlara mecbur bırakıyor, istikrar olmuyor” diyenler şu an ülkeyi koalisyonla yönetiyor. Ancak “Herşeyi biz biliriz.”, “Biz ne dersek, o” demenin sonuçlarına hepbirlikte katlanıyoruz. Ekonomik kriz…Kapanan fabrikalar…Tırmanan işçizlik…İşçi ölümleri… Adaletsizlik…
Son Söz; “Politikacılar halkın çıkarlarından farklı çıkarlara sahip olan insanlar topluluğudur.” Abraham Lincoln

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER