• Haberler
  • Genel
  • 'Birinci çıkaran okulun kapanmasını tasvip etmiyoruz'

'Birinci çıkaran okulun kapanmasını tasvip etmiyoruz'

Aktif Eğitim Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Öğretmen Lisesi'nin kapatılması kararının doğru olmadığını söyledi Aktif Eğitim-Sen İl Temsilciliği, Afyonkarahisar Öğretmen Evi’nde iftar yemeği düzenledi. İftara Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu ve dernek üyeleri katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Hatipoğlu, “Aktif Eğitim-Sen olarak 22 Kasım 2013 tarihinde kurulduk. 7 ay gibi bir süre geçmiş [&hellip]

“Birinci çıkaran okulun kapanmasını tasvip etmiyoruz”

Aktif Eğitim Sendikası İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Öğretmen Lisesi’nin kapatılması kararının doğru olmadığını söyledi

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilciliği, Afyonkarahisar Öğretmen Evi’nde iftar yemeği düzenledi. İftara Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu ve dernek üyeleri katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Hatipoğlu, “Aktif Eğitim-Sen olarak 22 Kasım 2013 tarihinde kurulduk. 7 ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen üyelerimize yönelik olarak piknik faaliyetimiz oldu, il içi geziler yaptık bütün üyelerimizi okullarında kurumlarında ziyaret ettik. Ortak akıl toplantıları düzenledik. Yine Afyonumuzun güzide basın mensuplarını ziyaret ettik. İftar programı düzenledik üyelerimize yönelik olarak. Bebeği olan üyelerimize evinde ziyaret ederek hediye verdik. Yani yedi ay gibi bir sürede oldukça yoğun bir program ortaya koyduk. Yeni olmamıza rağmen yüksek bir motivasyonla çalışıyoruz eğitim sorunlarını çözme noktasından halkımız ve toplumumuz bizden proje bekliyor çözüm bekliyor” dedi.
EĞİTİME FAYDASI OLMAZ
Hatipoğlu, Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi hakkında ne düşündüğü sorusunu yönelten gazetecilere şöyle yanıt verdi: “İmam Hatip Liseleri’nin Türkiye için faydalı olduğuna inanıyoruz. Türkiye birincisi çıkarmış okulun kapatılmasını tasvir etmiyoruz. Bu başarı kolay elde edilmiyor, zaman istiyor. Bu eğitime fayda değil zarardır.”
MÜSLÜMANLAR ZULÜM GÖRÜYOR
Hatipoğlu, hiçbir siyasi hareketin arka bahçesi olmayacaklarını söyleyerek “Hiçbir zaman için siyasallaşmayacağız. Hiçbir siyasi partinin de arka bahçesi olmayacağız bu noktada azimli ve kararlıyız. Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere Çin’deki Uygur kardeşlerimiz Arakan’daki Müslüman kardeşlerimiz komşumuz Irak ve Suriye’deki Türkmen kardeşlerimiz ve diğer Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Zulmediliyor. Ve biz bu zulmedenleri nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme