• Haberler
  • Genel
  • “Birçok ilki başardık” – Kocatepe Gazetesi

“Birçok ilki başardık” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, birçok ilki başardıklarını söyledi Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen genel kurulda başkanlığa Hatice Dudu Özkal seçildi. Genel kurulun Divan Başkanı Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, “Meclislerin, çalışma guruplarının ve yürütme kurulunun yapmış olduğu etkinlikler, Belediye Meclisi’nden geçen kararlar doğrultusunda [&hellip]

"Birçok ilki başardık"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, birçok ilki başardıklarını söyledi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen genel kurulda başkanlığa Hatice Dudu Özkal seçildi.
Genel kurulun Divan Başkanı Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, “Meclislerin, çalışma guruplarının ve yürütme kurulunun yapmış olduğu etkinlikler, Belediye Meclisi’nden geçen kararlar doğrultusunda Türkiye’de kurulan Kent Konseyleri arasında üçüncü sıradayız. 5 yıldır hangi meclis adına, ne istersek isteyelim, sağ olsun Başkanımız ve Belediye Meclisimiz bizi geri çevirmedi. Belediye Meclisi’ne Kent Konseyi ile ilgili ne tür önerge verilirse verilsin, Meclisimiz Başkanımıza her türlü desteği veriyor” diye konuştu.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Özkal ise Kent Konseyi’nin, halkla belediye arasında köprüyü güçlü tutan, kurumsallaştıran sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Hatice Özkal; “Aslında halkın en kolay ulaşabildiği yerdir belediye. Kent konseyleri kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan yapılardır” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi’nin geçen dönem yaptığı hizmetlerin yanında bu dönem hayata geçireceği çalışmalar hakkında Kadın Meclisi Üyeleri’ne bilgi verdi. Afyonkarahisar’da ilk kez üst üste seçilerek Afyonkarahisar halkı ile birlikte bir ilki başardığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; “Biliyorsunuz Afyonkarahisar’ın tarihinde seçimle üst üste göreve gelen bir belediye başkanı yok. Hamdolsun oylarımızı arttırarak ikinci dönem belediye başkanlığını elbette ki, halkımızın da takdiri ile elde ettik. Tabii bu payda bizim çalışmalarımız yanında sivil toplum kuruluşlarımızın ve bize dua eden çok değerli hemşehrilerimizin katkısı büyük. Ama ayrıca geçen dönem belediyede yaptığımız birçok ilklerin yanında kadınlarla ilgili faaliyetlerimizde oldu. Hanımlar Lokali başta olmak üzere daha birçok ilki birlikte başardık. Bu çalışmalarımızda kadınlarımızın da çok büyük desteği oldu. Kadınlar Meclisi’nin geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde de çalışmalarına desteğimiz artarak devam edecek. Her yönüyle güzel bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak gerekli desteği vereceğiz. Zaten Hatice Özkal Hanımefendi, sahip olduğu, talip olduğu, atandığı, seçildiği her görevde şimdiye kadar hep başarılı oldu. Kadın Meclisi Başkanlığı’nda da Türkiye’ye örnek faaliyetler ortaya koyacağına inanıyorum. Genel kurulun ilimize, ilimizde yaşayan hanımefendilere, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme