Bir Zamanların Dev Firmaları İflasını Açıkladı

Türkiye’nin bir dönem önde gelen firmaları iflaslarını açıkladı.

Türkiye’nin bir dönem önde gelen firmaları iflaslarını açıkladı. İflasını açıklayan firmlar Maksul Gıda, Piyermary Enamel, Alfa Şekerleme ve Ora AVM.
İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Ora AVM ekonomik krizden nasibini alan büyük bir yatırım projesi olarak dikkat çekti. Halktv’nin haberine göre; 400 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında açılan AVM, 235 mağazası ve 70 bin metrekarelik alanıyla büyük umutlarla hayata geçirilmişti. Ancak, açıldığı günden itibaren borçlarını ödemekte zorlanan AVM kapandı.

Ora AVM konkordato davası sonucunda iflas etti. 14 yıl süren mücadele sonunda kapılarını kapatmak zorunda kalan AVM, 400 milyon dolarlık yatırımı ve Türkiye ekonomisine yıllık 750 milyon dolarlık katkı sağlama hedefiyle başlayan bir projeydi. Ayrıca, 2 bin 500 kişiye istihdam yaratma planı da bulunuyordu.

ALFA ŞEKERLEME İFLAS ETTİ

Konya’da 13 yıl önce kurulan ve 100 ülkeye ihracat yapan Alfa Şekerleme bankaya olan borcundan dolayı iflas etti. Türkiye’nin dev şeker firması iflas bayrağını çekti. Ekonomik kriz ve borç yükü, başarılı firmanın kapanışına neden oldu. 100 ülkeye ihracat yapan şekerci kapılarını kapattı.

ÜNLÜ TENCERE FİRMASI İFLAS ETTİ

Türkiye’nin ünlü tencere firması Piyermary Enamel de konkordato başvurusunda bulundu. Afyon’da kurulan ve 1970 yılından beri faaliyet gösteren şirket, zücaciye, dekorasyon ve hediyelik eşya alanlarında hizmet veriyordu.

MAKSUL GIDA DA İFLASINI AÇIKLADI

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Maksul Gıda, mahkeme kararıyla iflas etti. Pandemi döneminde başlayan finansal zorlukların ardından iflas eden şirket, 200’den fazla şubesini kapatmak zorunda kaldı. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin sahibi Hakan Şenol ve Maksul Gıda için iflas kararı verdi. Şirketin kamu kaynaklarına ve işçilere ödeme yapmaması, iflasın ana nedenlerinden biri olarak gösterildi.

Bakmadan Geçme