• Haberler
  • Genel
  • Bir vatandaş dahi geri çevrilirse hesabını sorarım

Bir vatandaş dahi geri çevrilirse hesabını sorarım

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne iade-i ziyarette bulundu. İl Müdürü Zeki Kuş’dan çalışmalar hakkında brifing alan Vali Güner, “Ben hiçbir şeyi halının altına süpürmem, artık direksiyonun başında biz varız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tesislerinden bir vatandaş dahi geri çevrilirse hesabını sorarım” dedi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl [&hellip]

Bir vatandaş dahi geri çevrilirse hesabını sorarım

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne iade-i ziyarette bulundu. İl Müdürü Zeki Kuş’dan çalışmalar hakkında brifing alan Vali Güner, “Ben hiçbir şeyi halının altına süpürmem, artık direksiyonun başında biz varız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tesislerinden bir vatandaş dahi geri çevrilirse hesabını sorarım” dedi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde İl Müdürü Zeki Kuş ve müdür yardımcıları tarafından karşılanan Vali Hakan Yusuf Güner, ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesi içerisinde bulunan tesislerde incelemelerde bulundu.
“HEM TOKİ HEM VATANDAŞ KAZANDI”
Tenis kortları, yüzme havuzu ve jimnastik salonları ile futbol sahaları ve kapalı spor salonunu incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, “Şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne iade-i ziyaret için burada bulunuyoruz. Burayı tanımak, çalışma ve faaliyetleri yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada tüm kurum ve kuruluşları denetleyeceğim. Denetlemelerde ilimize makro anlamda katkılar sağlamak için plan ve programlar oluşturacağız. Bunun akabinde ise bu plan ve programların gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edeceğiz. Şimdi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ndeyiz. Bu tesisler zamanında devletimizin büyük katkıları ile yapılan tesislerdir. Çok daha güzel ve modernleri ilimizde yapılmakta olup kazan kazan mantığı ile geliştirilmiştir. Burası hem TOKİ’ye verilmiş, TOKİ’de burayı değerlendirmiş burada hem TOKİ kazanmış, hem de vatandaş kazanmıştır. Bizlerde daha modern bir tesise kavuşmuş olduk. Ama mevcut tesislerinde son derece bakımlı olduğunu müşahede ettim. AFJET Spor Kulübü’ne Afyonkarahisar’da yer almak isteyen ve destek olmak isteyen kişileri davet ediyorum. İleride bunun çok karlı bir yatırım olduğunu görecekler. AFJET bundan sonra sadece sporda değil, sosyal projelerde de yer alacak ve özellikle AFJET’i kız öğrenci yurtları yapan ve garibanlara fakirlere destek olan bir şirket haline getirmek istiyorum. Bundan sonra benim önderliğimde AFJET bu çerçeve içersinde hareket edecek ve spora destek verecek ama daha çok sosyal içerikli projelere katkıda bulunacaktır.” dedi.
“BEN HİÇ BİR ŞEYİ HALININ ALTINA SÜPÜRMEM”
Tesislerin yenilenmesinin önemli olduğunu ifade eden Vali Güner, “Çok ciddi çalışmalar yapılmış. Bu tesisleşmeyi sadece saha sporu ve kapalı alan sporuyla değil hedefimiz turizmde ve kamp turizmiyle de bu şehri kucaklaştırarak önemli başarılar elde etmektir. Bu anlamda tesislerin yenilenmesi önemlidir. Bundan sonra koordinasyon benim emrimdedir. Bir takım noksanlıkları da hemen bakanlıklarla görüşerek yeni yapılacak olan tesislere müdahil olduk, bundan sonra da olacağız. Ben hiçbir şeyi halının altına süpürmem. Ama buraya geldiğim günden beri uğraştıklarım halının altına süpürülmüştür. Bazıları da yarım kalmış işlerdir. Eğer bizim zamanımızda halının altına süpürülmüş bazı hususlar da varsa bunları biran evvel açığa çıkarıp temizleyeceğim. Ben çok kararlı birisiyimdir. Sadece bir kesimin Valisi olmayacağım. Herkesin valisi olacağım, fakirin sofrasında olacağım ve onlarla yakından ilgilenip, onlarla hemhal olacağım. Yani bu şehirde baba bir vali var diyorsak, fakirin ihtiyaç sahibinin yanında olmamız ve onlara kapımızın açık olması gerekiyor. Zaten fakirlerin yanında olanlar ve onlarla ilgilenenler bizim yanımızda yer alabilir. Hangi kesim ve kesit olursa olsun. Bizler adaletli davranacağız.” diye konuştu.
“ARTIK DİREKSİYONUN
BAŞINDA BİZ VARIZ”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü ve personelini yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyan Vali Hakan Yusuf Güner, “Bakanlığımıza da bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bizden önceki Valililerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu işi bizler omuzlayacağız. Afyonkarahisarlıların en iyi şekilde spor yapmaları için bizler her türlü destekte bulunacağız. Sadece il merkezinde değil ilçelere de hizmet götürecek ve onları da bu anlamda kucaklayacağız. Afyonkarahisar il merkezinden ibaret değil. Afyonkarahisar’da biliyorsunuz 17 ilçe var. Bu nedenle tüm ilçelerimizi de kucaklayacak ve hep birlikte hareket edeceğiz. Spor turizmini, özellikle kamp turizmini, termalle sporu kucaklaştıracağız. Bundan önce adımlar atılmış bizlerde bunu devamını en iyi şekilde getireceğiz. Bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Özel İdare’nin de başında biz olduğumuz için etkin çalışmalar gerçekleştireceğiz. Artık direksiyonun başında biz varız. Yolcularımızı aracımıza alacağız ve iyi bir yolculuk yapacağız. Bu yolculukta yanımızda olmak isteyen herkese açığız. Üniversitemizde çok güzel işlere ev sahipliği yapıyor ben buradan da Rektörümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı
“STK’LAR SOSYAL SORUMLULUK
PROJESİNDE YER ALMALI”
ATSO ve Ticaret Borsa’sı gibi sivil toplum örgütlerine seslenen Vali Güner, “Artık onlarda sosyal sorumluluk projelerinde daha etkin bir biçimde yer almalılar. Bu anlamda belediyelerimize, üniversitemize ve bunun gibi kurumlara destek olmalıdırlar. Bu ilde sadece zenginleşme olursa bunun bir anlamı olmaz. Bu anlamda paylaşım olmalı. Bilhassa sosyal sorumluluk projelerinde paylaşım olmalı özelikle buradan herkese çağrıda bulunuyorum. Benim önderliğimde bu işler yürüyecek. Biz hizmet edecek, hayır hasenatta bulunacak ve katkıda bulunacak insanlarla yan yana yürüyeceğiz. Bundan önceki gibi ben destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Şuanda benim evladımda burada Afyonkarahisar’lı evlatlarımızla birlikte antrenman yapıyor ve onlarla kaynaşıyor. Biz şehri ailemizle birlikte kucaklayacağız. Geldiğim ilk günden beri aileleri kucaklamaya başladık. Bundan sonrada böyle devam edecek. Bundan şehrin her alanında, her kesiminde var olacak bir Vali göreceksiniz. Bugünden itibaren bütün konularla ilgilenen bir Vali göreceksiniz.” dedi.
SPORCULARLA SOHBET ETTİ
Vali Güner Yaz Spor Okulları kapsamında spor yapan çocukları, gençler ve ailelerin yanına giderek çalışmaların nasıl geçtiğini ve herhangi bir sorunlarının olup olmadığını sordu. Vali Güner, masa tenisi sporu yapan Yaz okulu sporcularını da ziyaret ederek bir müddet Masa Tenisi oynadı ve antrenmanlarını sürdüren okçu sporcunun yanına giderek ok atışında bulundu. Daha sonra çim sahada antrenmanlarını sürdüren AFJET Afyonspor Kulübünün futbolcuları ve teknik ekibi ile bir araya gelen Vali Güner sporcuların kaldıkları sosyal tesisler ve spor tesisleri ile ilgili herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan müsabakalar için başarı temennisinde bulundu.
“BİR VATANDAŞ DAHİ TESİSLENDEN GERİ ÇEVRİLİRSE HESABINI SORARIM”
Daha sonra İl Müdürü Zeki Kuş’un makamına geçerek bilgi alış verişinde bulunan Vali Güner, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulunuyoruz. Buradan halkımıza ve şehrimizde yaşayan herkesime ve herkese çağrıda bulunuyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne buradan talimat veriyorum. Bir vatandaş dahi bu tesislerden geri çevrilirse hesabını ben sorarım. Hangi gerekçeyle olursa olsun bundan sonra bir vatandaşın dahi bu tesislerden geri döndüğünü görmeyeceğim.
“KURUMLARDA VATANDAŞ
ÖNCELİĞİ OLACAK”
Ona göre bir sistem kurulacak gelen her vatandaşı karşılayacak ve bütün vatandaşlara aynı bir otel görevlisi gibi tesislerin hangi saatlerde ne şekilde kullanabileceğini belirterek ve bu tesislerin Afyonkarahisar halkının tüm kesimleriyle emrinde olduğunu gösterecektir. Üniversite öğrencileri de dahil otellerde konaklayan misafirlerimiz dahil tesislerimizin hepsi emirlerinde olup hepsini kullanabilirler. Eğer böyle bir sorun varsa benim bundan haberim olacak ve ben bunun gereğini yapacağım. Ona göre görev planlaması yapılacak, çalışmak istemeyen çalışmasın bizimle çalışacak çok insan var. Kurumlarda bundan böyle ciddiyet, disiplin ve vatandaş önceliği olacaktır. Herkesi tesislerimizi kullanmaya davet ediyorum. Otellerimizdeki misafirlerimiz, Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız, muhtarlarımız herkes tesislerimizi istifade edebilir. Her alanda kadınlarımıza, çocuklarımıza, okul öncesi çocuklarımıza, liseli çocuklarımıza, üniversite öğrencilerimize yönelik spor faaliyetlerimiz var. Dolayısıyla herkesimden herkese kapımız gönlümüz açıktır. Tesislerimiz kullanım için yapılıyor ve halkımızın hizmetine sunuluyor.” diye konuştu.
VALİ GÜNER’DEN AİLELERE ÇAĞRI
Ailelerede çağrıda bulanan Vali Güner, “Çocuklarınızın ilerde kötü alışkanlıklara sahip olmasını istemiyorsanız ve yarın ellerinizi dizlerinize vurmak istemiyorsanız lütfen çocuklarınızı bilgisayara değil spor kulüplerine ve spor tesislerimize yönlendirin. Onlarla birlikte sizlerde gelin ki çocuklar alışsın. Ben bizden önce ki çalışan bütün valilerimize ve özellikle ve hususiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün şahsında bütün personelimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı belirtiyorum. İlimizde çok doğru bir karar verilerek, şehrimize kazan kazan mantığıyla çok daha geniş çok daha büyük ve Türkiye çapında spor tesisi kazandırılmış, emeği geçen herkese genciyle yaşlısıyla personeliyle memuruyla müdürüyle sırasıyla teşekkür ediyorum. İlde Genç Spor İl Başkanı ilin Valisidir. Bu anlamda bundan sonra inşallah spora gönül veren herkese kapımız, gönlümüz ve desteğimiz açıktır. Ancak ailelerde bu işi önemsesinler. Çocukların kötü alışkanlıklara girdiğini, bir takım zararlı şeylere bulaştıklarını medyadan görüyoruz. Bunun alternatifi, bunun ilacı sadece eczanelerde verilen ilaçlar değildir. Bunun ilacı insanların öncelikle manevi eğitim alması ve ahlaklı olmasıdır. İkincisi de bu tür sahaları bu tür alanları kullanmasıdır.
“İRADE OLMADAN İDARE OLMAZ”
Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehebilitasyon Merkezi’ni henüz görmediğini dile getiren Vali Güner, “İlimizde bizden önceki dönemler de yapılan bu tesisi ben henüz görmedim. Ancak bu sorunu da çözeceğim inşallah. Ölüm dışında biz de her şeyin çözümü vardır. Hukuka uygun olmak şartıyla bizim parolamız budur. Benim prensibim ve felsefem şudur; işimizi iyi yapmalıyız, işimizi baştan iyi analiz yapmalıyız, sorun haline getirmemeliyiz. Sorun haline gelmiş bizden önceki döneme ait bazı konular varsa bunu da en kısa zaman da halledeceğiz. Ne olursa olsun hiç fark etmez adı ne olursa olsun isterse kapanan beldeler olsun, isterse kullanılmayan tesisler olsun bunların hepsini çözecek irade bizde var. Bizim felsefemiz şu irade olmadan idare olmaz. İrade de biziz.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Plaket yerine kitap hediye edilsin

Vali Hakan Yusuf Güner, tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, “Plaket kabul etmiyorum. En iyi plaket kitaptır. Bundan sonra bana arkadaşlar plaket yerine kitap hediye etsinler. Okumayı ve okutmayı teşvik etmek amacıyla böyle bir çağrıda bulunuyorum” dedi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e kente geldiği ilk günden itibaren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı katıkılardan dolayı İl Müdürü Zeki Kuş tarafından şilt takdim edildi.
Şilt için Zeki Kuş’a teşekkür eden Vali Hakan Yusuf Güner, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden basın aracılığıyla ilimiz merkezi, kasaba, köy ve belde ile tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyorum. Çok ince bir hareket yaparak İl müdürümüz bize plaket takdim etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu günden itibaren bu plaket benim bu şehirde aldığım ilk ve son plaket olacak, bundan sonra plaket kabul etmiyorum. En iyi plaketin kitap olduğunu belirtirken bundan sonra bana arkadaşlar plaket yerine kitap hediye etsinler. Okumayı ve okutmayı teşvik etmek amacıyla böyle bir çağrıda bulunuyorum. Özet olarak bundan sonra plaket yerine kitap istiyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme