Bir tören, iki temel atma

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Laboratuvar Binası ile 3000 Kişilik Merkezi Yemekhane Binası’nın temel atma törenleri gerçekleştirildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) “Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Laboratuvar Binası” ile � Kişilik Merkezi Yemekhane Binası” Temel Atma Töreni, 8 Kasım 2013 Cuma Günü gerçekleştirildi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bulunan binaların temel atma törenine Afyonkarahisar [&hellip]

Bir tören, iki temel atma

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Laboratuvar Binası ile 3000 Kişilik Merkezi Yemekhane Binası’nın temel atma törenleri gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) “Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Laboratuvar Binası” ile “3000 Kişilik Merkezi Yemekhane Binası” Temel Atma Töreni, 8 Kasım 2013 Cuma Günü gerçekleştirildi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bulunan binaların temel atma törenine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Polis MYO Müdürü Müjdat Karagöz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, Müteahhit Firma Yetkilisi Mehmet Ali Karadağ ile il protokol üyelerinin yanı sıra AKÜ idarecileri, akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin temel fakültelerinden olan Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan 9 bölümde 105 akademik ve idari personel ile 2.415 öğrenci, Teknoloji Fakültesi bünyesinde 5 bölümde 45 akademik ve idari personel ile 959 öğrencimiz, uygulamalı laboratuvar eğitimlerini kampüsümüz hizmete sunulduğu ilk dönemde yapılan tek katlı ve fakültelerden uzak binalarda yapmaktadır. Eğitim binaları ile uygulama alanlarının birbirinden uzak mekânlarda bulunması, eğitimin bütünlüğü ile öğrenci ve öğretim elemanının günlük hizmet akışı, zamanı iyi kullanma, iyi yönetme açısından büyük sıkıntılar oluşturmaktadır. Ayrıca artan bölüm ve öğrenci sayısına paralel olarak yeni laboratuvar ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu durumu ortadan kaldırmak üzere 2013 mali bütçe görüşmelerinde durumu Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, hem laboratuvar binaları ve hem de 3.000 kişilik yemekhane inşaası için gerekli ödenek sağlandı. 2013 yılı bütçesini kullanma izni gelince de bu yöndeki çalışmalarımız hız kazandı. Bu çalışmaların sonucunda burada birlikteyiz” dedi.
İHTİYACA CEVAP VERECEK
Laboratuvar Binası ile Merkezi Yemekhane Binası hakkında detaylı bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Solak, her iki binanın ihalesinin de 24 Nisan 2013 tarihinde yapıldığını belirtti ve “Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Laboratuvar Binaları toplam 13 bin 135 metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Laboratuvar Binasında 57 adet ana laboratuvar yer alacaktır. Bina; bodrum, zemin ve 2 kat olarak tasarlanmıştır. Laboratuvar Binasında ayrıca 29 adet öğretim elemanı odası ile 6 adet çalışma odası yer almaktadır. Laboratuvar Binasına ek olarak İnşaat Mühendisliği Bölümüne ait zemin ve asma katta toplam 13 adet laboratuvar ve oda ile Otomotiv Mühendisliği Bölümünün kullanacağı 1’i zemin katta, 8’i asma katta olmak üzere toplam 9 adet laboratuvar ve oda yer alacaktır. Laboratuvar Binasının tamamlanmasıyla birlikte Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinin 9 Bölümü ile Teknoloji Fakültesi’nin 5 Bölümünün laboratuvar ihtiyacı karşılanmış olacaktır” diye konuştu.
DEVASA YEMEKHANE
3.000 Kişilik Merkezi Yemekhane Binası’nın da 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde hizmete gireceğini ifade eden Rektör Solak, “Proje kapsamında; biri 1.104 diğeri 1.152 kişilik 2 adet öğrenci yemekhane salonu ile 744 kişilik personel yemekhane salonu, 567 metrekare ısıtma merkezi, 1.843 metrekare mutfak, teraslar, 65 kişilik senato/misafir yemek salonu, servis bölümü, sosyal alan, asansör makine dairesi ve tesisat katı bulunmaktadır. Binanın hizmete girmesiyle birlikte Ahmet Necdet Sezer kampüsünde bulunan yaklaşık 20.000 öğrenci ile 1.200 akademik ve idari personelin yemek ihtiyacı giderilmiş olacaktır” dedi.

100 BİN AKÜ’LÜ VAR

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu “Üniversitemizin her gün gelişmesi, kendini yenilemesi ve yeni kampüsleri ve bölümleri ile artan kayıtları, öğretim üyesi ve öğrencileriyle; bölgesinde Türkiye’nin saygın bir yere sahip olması ve her geçen gün de hizmetlerine ilaveler koyması bizleri de onurlandırıyor, gururlandırıyor. 40 bine yakın öğrenci hatırı sayılır bir güç demektir. Üniversitemiz, başta ekonomik, sosyal ve ticari olmak üzere her açıdan faydalı bir oluşum. Bize gelen 40 bin öğrenci Türkiye’nin her yerinden geliyor. Hatta artık ünümüz ülke sınırlarını da aştı. 400’e yakın yabancı öğrencimiz var. Dolayısıyla Afyon’un namı her yere yürüyecek. Geldikleri zaman, bizler onlara çok iyi davranabilirsek, öğrencileri hoşnut bir şekilde buradan gönderebilirsek gittikleri her yerde hayatları boyunca Afyon’u anlatacaklar, diplomalarında Afyon yazacak. Bu bizim açımızdan büyük bir kazanç. Bugüne kadar da 100 bin öğrencinin diplomasında Afyon yazıyor ve mesleklerini icra ediyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme