Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir tebrik de UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan geldi

Bir tebrik de UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan geldi

Gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan Afyonkarahisar’a bir tebrik mesajı da UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’dan geldi

 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e gönderdiği mesajda işbirliği ve başarıyla yürütülen süreç sonunda elde edilen 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmayı başaran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve tüm Afyonkarahisar’lılar’ı tebrik etti. Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Malumlar olduğu üzere UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı sürdürülebilir kentsel kalkınma için stratejik unsur yaratıcılığının belirlendiği şehirlerarasında uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla 2004 yılında kurulmuştur. Edebiyat, film, müzik, zanaat ve halk sanatları, tasarım gastronomi ve medya sanatları olarak belirlenen yedi tema etrafında bir araya gelen şehirler bilgi ve deneyimlerini paylaşarak ilgili alanlarındaki kültür ve geleneklerinin devamlarını sağlamaktadır. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı başvuru sürecini UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile yakın işbirliği içinde yürütülen Başkanlığımızın hazırlamış olduğu başvuru dosyası değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçmiş ve 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle Afyonkarahisar, UNESCO Gastronomi Şehri olarak Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilmiştir. Böylelikle Afyonkarahisar, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kütahya ve Kırşehir ile birlikte ülkemizin UNESCO yaratıcı şehirler Ağına dahil 6 şehirden biri olmuş. Milli Komisyonumuzca kurula işbirliği ve başarıyla yürütülen süreçler sonunda elde edilen bu sonuç dolayısıyla zatıâlinizi ve şahsınızda tüm Afyonkarahisar’ı kutlar, en derin saygılar sunarım.”