'Bir Şehrin Yükü Bu Çocuklarda'

5-0'lık mağlubiyetin ardından Afyonspor Teknik Direktörü Fatih Şen yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Şen, 'Bir şehrin yükü bu çocuklarda. Onlar da kazanmayı çok istiyor. İlk defa bu sene alt yapıdan çıkan ve takımda bulunan oyuncu grubu var. İlk defa profesyonel gruptalar. Biz onlara da çok fazla yük yükleyemiyoruz. Çünkü yapabileceklerini yapmaya çalışıyorlar' dedi

Nesine 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Afyonspor, sezonun 7’nci maçında 24 Erzincanspor’u konuk etti. Farklı mağlubiyet ile biten maçın ardından Afyonspor Teknik Direktörü Fatih Şen yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Afyonspor Teknik Direktörü Fatih Şen, 03.14’te merkez üssü Sinanpaşa olan 4.4 şiddetli yaşanan depremden dolayı tüm Afyonkarahisar halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Afyon halkına moral olması için takım olarak iyi bir futbol, iyi bir spor ve 3 puan alma umuduyla sahaya çıktıklarını belirten teknik adam, aldıkları skor karşısında karmaşık duygular yaşadıklarını ifade etti. Takımın özellikle ikinci yarıda 20 25 dakika boyunca çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Şen, o dakikalarda takım elde edeceği bir gol ile daha farklı sonuçlar olabileceğini belirtti. 

“GEREKEN NEYSE YAPARIZ”

Afyonspor Teknik Direktörü Fatih Şen gerçekleşen basın toplantısında, “Tecrübesiz bir takımız. Bireysel hatalar maalesef biraz başımızı yakıyor. Kalecimiz (Recep Tayyip Kaya) geçen hafta kırmızı kart cezası aldı. Adem ilk defa kupa maçında ve bugün ki maçta sahada oldu. Tabi ki tecrübesizliği var. Bunlara sığınmayacağız. Geldiğimizden beri söyledik; biz hep cesaretli, iyi futbol oynamaya çalışan, puan için elinden geleni yapan bir takım sahada görmek istiyorduk. Dediğim gibi tecrübesizlik maalesef bizim biraz canımızı yakıyor. Geldiğimizden beri skorlar sıkıntılı. Başkanla bunu da değerlendiriyoruz. Gereken neyse yaparız, sıkıntı yok.” dedi.

'Bir Şehrin Yükü Bu Çocuklarda'

“BİZ BUNUN BEDELİNİ ÖDERİZ!”

Fatih Şen, “Ben buraya gelirken bilerek geldim. Mali açıdan yönetimsel sıkıntı benim konum değil. Benim elimdeki kadro bu, bununla devam ediyorum. Benim başka yapacak ne transferim var, ne farklı bir şey var. Elimizdeki kadroyu en iyi şekilde sahaya çıkartıp, en iyi skoru almak istiyoruz. Ben bu takıma adım atmak için geldim. Bu takımla adım atabiliyorsak atarız, atamıyorsak da bedelini ben öderim sıkıntı yok! Şu andaki mevcut kadro şöyle böyle diye değil, biz bu kadroyla ne yapabiliriz ona bakarız.” ifadelerini kullandı.

Şen konuşmasının devamında, “İkinci yarıda yakaladığımız pozisyonlar gol olsaydı çok rahat 2-0’dan dönebilecek bir maçtı. Tecrübesizliğimiz bize bunu maalesef müsaade etmiyor. Ben hiçbir zaman pes etmem ama sorumlu ben isem de gereğini yaparım. Ben pes etmem. Ben burada olduğum sürece çocuklara ne verebiliyorsam vermeye çalışırım. Bir inançsızlık hissedersek, bu başarısızlıkta bizim payımız yüksek ise hiç çekinmeden biz bunun bedelini öderiz!” dedi.

“TAKIMIN HER ŞEYİ YAPABİLECEK POTANSİYELİ VAR”

Afyonspor Teknik Direktörü Fatih Şen, “Bir şehrin yükü bu çocuklarda. Onlar da kazanmayı çok istiyor. İlk defa bu sene alt yapıdan çıkan ve takımda bulunan oyuncu grubu var. İlk defa profesyonel gruptalar. Biz onlara da çok fazla yük yükleyemiyoruz. Çünkü yapabileceklerini yapmaya çalışıyorlar. Tecrübesiz ve maç eksikliği olan bir takım. Bunu sahaya yansıtmakta zorluk çekiyoruz. Maçı tekrar tekrar izlerseniz 45 ile 70’inci dakikalardaki bu takımın her an her şeyi yapabilecekleri potansiyeli var bu takımın. Bu takım bu kadar rahat çıkabiliyor, pozisyona girebiliyor. Bireysel hatalar maalesef canımızı yakıyor. Kaptırdığımız toplardaki bizim o reaksiyonumuz maalesef canımızı yakıyor ki, 2-3 haftadır çalışabiliyoruz. Fiziksel kuvvet anlamında da sıkıntılarımız var. Tabi ki bu skorun bahanesi olarak sığınamayız. Burada bir sorumluluk varsa biziz. Takımın da demek ki biraz daha çalışması lazım.” diyerek sözlerine son verdi.

'Bir Şehrin Yükü Bu Çocuklarda'

“İNŞALLAH AFYON’A DA BİR EL UZATAN OLUR.”

24 Erzincanspor Teknik Direktörü Gökhan Ünal, maçın ardından gerçekleşen basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Afyonspor’un durumunu biliyoruz. Sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. Genç oyuncularla mücadele etmeye çalışıyorlar. Bu maça konsantre olmak bizim için de zordu. Diğer rakiplerimize baktığımızda daha fazla pozisyon verdik bu maçta. Galip geldik. Fazla bir oyun anlayışımız yoktu açıkçası. Çünkü, dün gece yaşanan depremle oyuncular panikledi. Dışarı çıkıp sabaha kadar uyuyamadılar. Onun verdiği stres vardı. Güzel bir galibiyet aldık. Önümüzdeki içeride oynayacağımız maça bakıyoruz. Afyonspor’u da tebrik ediyorum. İyi mücadele ediyorlar. İnşallah hak ettikleri yerlere gelirler. Birilerinin böyle takımlara destek olması lazım. Afyon için üzücü bir durum çünkü bundan birkaç sene önce afyon daha iyi yerlerdeydi. İnşallah Afyon’a da bir el uzatan olur.”

Bakmadan Geçme