Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir particilik tutturmuş gidiyorlar”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, partisinin Lideri Meral Akşener’in “Memleket Masası’” kurulması önerisinin iktidarın partizanca tutumu nedeniyle reddedildiğini belirtti. İnkaya, “Memleket Masası kurulup sorunlar tartışılsaydı, her parti fikrini söyleseydi kötü mü olurdu? Bir particilik tutturmuşsunuz, yıldızınızın parıltısından gözleriniz kamaşmış, kendinizi eleştirilmez ilan etmişsiniz.” dedi.

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptığı açıklamada siyasi gündemi değerlendirdi.

19 MAYIS VE KADİR GECESİ KUTLU OLSUN

Mübarek Ramazan ayında şehitler verildiğini ifade eden İnkaya, “Mübarek ayda bile şehitler veriyoruz. Hangi dine mensup oldukları dahi bilinmeyen PKK canileri Mehmetçiğe saldırmaya devam ediyor. Kars’ta PKK’ ya yapılan bir operasyonda, Jandarma Yüzbaşımız Ferhat Çiftçi şehit olmuştur. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Kahraman Yüzbaşımıza Allah’tan rahmet dileriz. 16 Mayıs 1919’da Anadolu’nun resmen işgal edilmeye başlamasından 3 gün sonra İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Meşalesini 101 yıl önce yaktığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Müslüman dünyasının, Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlar, hastalıksız günlerde buluşup, bayramlaşmak umuduyla Allah’a emanet olalım.” dedi.

AKŞENER’İN DAVETİ REDDEDİLDİ

Mehmet İnkaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçen hafta bir televizyon programında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte diğer parti başkanlarını bir masada toplanma davetini hatırlattı. İnkaya şu ifadeleri kullandı: “AKP, MHP bu davete icabet edemeyeceklerini belirttiler. AKP sözcüsü verdiği cevapta şunu ima etti ‘Siz bize ve yaptığımız işlere, sert muhalefet ediyor, eleştiriyorsunuz, onun için olmaz.’ MHP Genel Başkanı sadece hakarete varan sözlerle bir masa etrafında toplanmayı reddetti. Davete CHP katılabileceğini ve olumlu baktığını belirtti. HDP her zaman olduğu gibi bulanık suda balık avlamaya çalıştı. İyi niyetle yapılan bu teklifimiz,  iktidar tarafından, sadece partizanlık adına heder edildi. Adına Memleket Masası demeyi düşündüğümüz bu masada her geçen gün ağırlaşan, memleket sorunlarını görüşecektik. Her parti bu konuda sorumluluk alacaktı. Deyim yerindeyse her parti elini, taşın altına sokacaktı. Memleketimizin sorunlarında her parti, başarıda beraber sevinecek, başarısızlık durumunda başarı için daha çok gayret gösterecekti.”

ÇARŞI VE PAZARDA FİYATLAR ARTTI

İnkaya sözlerine şöyle devam etti: “İktidara sahip olanlar kabul etmeseler de; Memleketimizde salgın hastalık var ve hastalığın çaresi bulunamadı. Memleketimizde ekonomik kriz var. Enflasyon çok yüksektir. Memleketimizde PKK terör sorunu var. Memleketimizde Suriyeliler ve yabancılar sorunu var. Bu sorunlar hafife alınacak parti gururu yapılacak sorunlar, değildi. Salgın hastalık nedeniyle; işsizlik arttı. Çocuklarımızın eğitimleri aksadı. Çarşı pazarda fiyatlar arttı. İnsanlar temel ihtiyaç malzemelerini dahi alırken şaşırıyorlar. ‘Dört parça eşya aldım çok fazla para ödedim’ diyorlar. TUİK verilerinden de bu durum belli olacaktı. Ancak Başkandan sonra Başkan Yardımcısı da görevden alındı. Düşündüğümüz gibi son enflasyon rakamlarıyla ilgiliyse çok kötü. Nereye kadar saklayacaksınız.”

VATANDAŞ HERŞEYİN FARKINDA

Vatandaşın her şeyin farkında olduğunu belirten İnkaya, “Vatandaş her şeyin farkındadır. Bu asil millet sizin iktidarınıza sabrediyor.

Hâlbuki ‘Memleket Masası’ kurulup sorunlar tartışılsaydı, her parti fikrini söyleseydi kötü mü olurdu? Bir particilik tutturmuşsunuz, yıldızınızın parıltısından gözleriniz kamaşmış, kendinizi eleştirilmez ilan etmişsiniz.

Mağrur tavırlarla İyi Partinin Memleket Masası etrafında toplanıp sorunları hep birlikte çözelim teklifine gururunuzdan evet diyemediniz. Neymiş efendim İyi Parti, iktidarı eleştiriyormuş. Biz İyi Parti olarak memleketimizde yapılan uygunsuz tüm işleri eleştiririz. Bizim gözümüzde bir tek Allah eleştirilmez. Eski usul ‘sus iktidar iyisini bilir’ devri bizde geçti

Allah Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin hakkında, hayırlısını versin. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız, Kadir Gecemiz, Ramazan Bayramımız kutlu olsun.” dedi.