Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Bir Osmanoğlu gelmezden evvel – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 31 Aralık 2015 Perşembe 14:48:38
 

Cennet mekan II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşak torunlarından Nilhan Sultan Osmanoğlu ve eşi Mehmet Behlül Vatansever  bugün Afyonkarahisar’a geliyorlar.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin “kültürel” etkinlikleri kapsamında Sayın Osmanoğlu’nun kaleme aldığı “Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” kitabını imzalayacağı söyleşi programı bu akşam saat 19.30’da başlayacak. Progam ilan olunduğu üzere Afyon Lisesi Toplantı salonunda gerçekleştirilecek.
Osmaoğlu hanedan mensuplarının şehri ziyareti onur verici. Amma gel gelelim “Hanım Sultan” verdiği demeçlerinde II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşak torunu olduğunu ifade ediyor. Afyonkarahisar Belediyesi ilanlarında “Nilhan Sultan’ın” II. Abdülhamid’in ikinci kuşak torunu olduğu ifade edilirken, Belediye’nin sitesinde programa dair bilgilendirme de “sultan”ın dördüncü kuşak torunu olduğu belirtiliyor.
Biz kendisinin beşinci kuşak torunu olduğunu biliyoruz, şahsının verdiği beyanat doğrultusunda. Öncelikle Nilhan Osmanoğlu’nun kaçıncı kuşak Osmanlı torunu olduğunun netlik kazanması gerekmez mi?
Literatür de, günümüzde şehzade ve sultan sıfatlarının karşılığını bulunmadığını daha önceki yazımız vesilesi ile paylaştık. Osmanoğlu hanedanı mensupları ve bu kişilere yönelik program organize edenler neden bu sıfatı kullanmakta ısrar etmektedirler? İlaveten Nilhan Osmanoğlu’nun medeni durumu malum. Zaten Afyonkarahisar’a eşi ile birlikte gelecekleri de ilan edildi. Sayın Osmanoğlu neden kendi soyadının yanında eşinin soyadını kullanmamaktadır?
Nilhan Sultan Osmanoğlu “Nilhan Sultan” isimli internet sitesinde Osmanlı kültürüne ait objeleri satışa sunmaktadır. Sitede takıdan, hediyelik ve süs objelerine kadar hatta dedesi II. Abdülhamid Han’ın resim baskılı kot pantolon üzerinde sergilenen tişörtlerine kadar satışlar yapılmaktadır.
Tüm bunları göz önüne alıp yan yana koyduğumuz da işin rengini kişisel düşüncelerimiz bir tarafa kamuoyu vicdanına bırakmayı yararlı buluyorum. Tüm sıraladıklarımızın Osmanoğlu hanedan mensupları ile örtüşmeyeceğini belirterek satırlarımı sonlandırmak istiyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER