• Haberler
  • Genel
  • Bir operasyon, iki başarı – Kocatepe Gazetesi

Bir operasyon, iki başarı – Kocatepe Gazetesi

Özel Fuar Hastanesi'nde başarılı bir teşhis ve operasyon sonucu, şeker hastasının hem ayağı kesilmekten kurtarıldı, hem de yapılan koroner bypass ile, hayatı kurtarıldı Yaklaşık 8 yıldır şeker hastası olan Ramazan Avşar, hastalığı sonucunda ayağında oluşan yara için hastaneye başvurdu. Fuar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Sait Atalay'ın muayenesi sonucu da, ayağın [&hellip]

Bir operasyon, iki başarı

Özel Fuar Hastanesi’nde başarılı bir teşhis ve operasyon sonucu, şeker hastasının hem ayağı kesilmekten kurtarıldı, hem de yapılan koroner bypass ile, hayatı kurtarıldı

Yaklaşık 8 yıldır şeker hastası olan Ramazan Avşar, hastalığı sonucunda ayağında oluşan yara için hastaneye başvurdu. Fuar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Sait Atalay’ın muayenesi sonucu da, ayağın kesilecek duruma geldiği fark edildi.
AVŞAR’DAN FUAR’A TEŞEKKÜR
51 yaşındaki hasta Ramazan Avşar ; “Daha önce ameliyat önerilmemişti ve bu durum Fuar Hastanesi’nde yeni fark edildi. Yapılan muayene sonucunda sadece ayak damarlarımda tıkanıklık, aynı zamanda kalp damarlarımda da ciddi darlıklar olduğu tespit edildi. Kalp damarlarımdaki darlık sonucu hayati tehlike, bacak damarlarımdaki tıkanıklık sonucu ise, bacağımı yitirme tehlikesi olduğu anlaşıldı . Bana aynı seansta hem kalp, hem de bacağıma balon yapılarak müdahale edildi. Bu ameliyat gerekliydi,olmasaydı hayatım tehlikeye girecekti. Doktorlarım sayın Erol Bahtiyar ve Ömer Sait Atalay’a bu başarılı ameliyat için, ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
HAYATİ TEHLİKE AŞILDI
Bypass’ı gerçekleştiren Fuar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erol Bahtiyar da şeker hastalığının masum bir hastalık olmadığını belirterek, birçok hastalığa da neden olabildiğini söyledi. Op. Dr. Bahtiyar hastaya, nadir bir uygulama yapıldığını vurgulayarak; “Hastanemize yatırılıp, yara tedavisine başlanan hastamızın çekilen damar ve bacaklarının damar anjiyografisinde, her iki bölgenin damarlarında ileri derece darlıklar olduğu görülmüştür. Hayati tehlike arz eden kalp damarlarının hastalığı ve ayağının kesilmesi söz konusu olan bacak damarına aynı seansta müdahale edilmiştir. Yani koroner bypass ameliyatı ve sol bacak damarına balon uygulanması, aynı anda yapılmıştır. Uygulama sonunda, hastanın hayati tehlikesi ortadan kaldırılmış olup, bacağı da kesilmekten (amputasyon) kurtarılmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme