“Bir oda, bir masa ile başladık…”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmazer, Tıp Fakültesi’nin zor şartlarda kurulduğunu söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği (TMFTP) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Obstetrik Ultrasonda Temel Değerlendirmede Ayrıntılar Sempozyumu”, Güral Afyon Termal [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmazer, Tıp Fakültesi’nin zor şartlarda kurulduğunu söyledi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği (TMFTP) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Obstetrik Ultrasonda Temel Değerlendirmede Ayrıntılar Sempozyumu”, Güral Afyon Termal Otel’de gerçekleştirildi. Abdi İbrahim İlaç’ın katkılarıyla düzenlenen ve çeşitli illerden gelen öğretim üyeleri ile hekimlerin katıldığı sempozyum, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmaları, AKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmazer, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile TMFTP Derneği Başkanı Doç. Dr. Nuri Danışman tarafından yapıldı.
ÇOK YOL KAT ETTİK
AKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmazer, “Üniversiteler öncelikle bilim yuvasıdır. Üniversitelerin, bilimin değeri bu bilginin ve bilimin paylaşılması ile artmaktadır. Biz hekim olarak sadece üniversitelerde hasta bakıp, öğrenci yetiştirmekle kalmamalıyız. Aynı zamanda bu bilgiyi çevremizle ne kadar çok paylaşabilirsek bizim için o kadar değerli olur. Üniversitemiz çok eski bir üniversite değil Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak Hocamın AKÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda çok büyük emekleri geçti. Biz bir oda ve bir masa, sandalye ile işe başladık. Yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde bu yolda Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı olarak çok yol kat ettik. Şu anda 40 yataklı oldukça modern teknoloji ile donatılmış yaklaşık olarak 10’un üzerinde uzman hekim yetiştirdiğimiz, 6 öğretim üyesinin çalıştığı, 7 asistanımızın olduğu yaklaşık olarak ayda 200’e yakın doğumun gerçekleştirildiği bir klinik haline geldik. Zaman zaman çeşitli eğitim toplantıları düzenledik. Bugün de bu toplantılardan birini gerçekleştiriyoruz. Hazırlık sürecinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
GÜNLÜK 1500 POLİKLİNİK ZİYARETİ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Üniversitemiz 20 yıllık geçmişe sahip bir üniversitedir. Tıp Fakültemiz ise 1998 yılında kuruldu. 1999’da bizler atandık. Poliklinik, klinikler ve cerrahi hizmetler derken bugüne gelindi. Şu an içinde bulunulan koşulları ifade etmek gerekirse hem eski binayı elden geçirerek hem de yeni binamızı hizmete açarak, 525 net yatağa ulaştık. 60 adet yoğun bakım yatağımız ve 17 ameliyathanemiz var. Günlük polikliniğimiz 1500 dolayında ve günde 40 ile 60 arası ameliyatın büyüklüğüne göre değişen ameliyat sayımız var. Personel durumumuza baktığımız zaman ise üniversitemizde 546’sı öğretim üyesi olmak üzere 1.295 akademik personel ve 905 idari personel ile hizmet vermekteyiz. Tıp Fakültemiz de 110 öğretim üyesi, 148 araştırma görevlisi, 219 hemşire, 396 idari personel ve yardımcı elemanla tıp eğitimini, tıpta uzmanlık eğitimini, lisansüstü eğitimini başarı ile sürdürmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalımızı da poliklinik ve klinikler itibariyle arzu edilen noktaya getirdiğimizi sanıyorum. Ancak bununla da yetinmeyeceğiz, yeniliklerimiz devam edecek. Bazı eksikliklerin olduğunu söylediler, bu eksiklikleri de 2014 bütçesi ile tamamlayıp 3. basamak sağlık hizmeti ile birlikte öncelikli olarak eğitim niteliklerini öne çıkaran bir yapılanmayı kesinlikle tamamlayacağız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)
Eski Milletvekili ve Afyon Telek Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Telek, “Ben siyaseti bıraktım. Şu anda yine hekimlik yapmaktayım. Milletvekiliyken de söylediğim bir söz vardı, hekimlik vekillikten daha iyidir. Bunu şimdi de söylüyorum. Bu nedenle çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bu toplantıyı tertip eden ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Değişik illerden gelip toplantıya katılan konuklara da şükranlarımı sunuyorum” dedi.
TMFTP Derneği Başkanı Doç. Dr. Nuri Danışman ise, “Dernek olarak illerde hekim arkadaşlarımızın ayağına giderek başta ve ağırlıklı olarak istendiği için ultrasonografi olmak üzere tüm anne ve bebek sağlığı konularında hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda çok il gezdik. Geçtiğimiz 2 hafta içinde Eskişehir, Van, Samsun ve şimdi de buradayız. Her toplantımıza o ilin üniversitesinin rektörü muhakkak katılıyor. Ama ilini ve üniversitesini bu kadar özümseyerek sevmiş bir rektöre ben şimdiye kadar rastlamadım. Onun için AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı ben tekrar selamlıyor ve teşekkür ediyorum. Memleket hizmeti denilen şey bu olsa gerek. Bu program çok güzel bir program, günün sonunda muhakkak var olan bilgilerinizi daha da pekiştireceğinize inanıyorum. Toplantı ne kadar interaktif olursa o kadar faydalı olur” şeklinde konuştu.