'Bir kısmını kısa sürede açacağız'

İSTENMEYEN ETKENLERDEN YETİŞMEDİBelediye Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, Maliye kavşağı işinde gecikme söz konusu olmadığını, işin yasal bitim süresinin Aralık ayının ilk haftası içerisinde olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın konu hakkında yaptığı basın açıklamasını hatırlatan Öztürk, 'Sayın Başkanımızın yaptığı bir basın açıklamasında müteahhit firmanın erken bitirme gayreti göstereceği şeklinde bir beyanı vardı. Çalışmanın Ekim [&hellip]

İSTENMEYEN ETKENLERDEN YETİŞMEDİ
Belediye Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, Maliye kavşağı işinde gecikme söz konusu olmadığını, işin yasal bitim süresinin Aralık ayının ilk haftası içerisinde olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konu hakkında yaptığı basın açıklamasını hatırlatan Öztürk, “Sayın Başkanımızın yaptığı bir basın açıklamasında müteahhit firmanın erken bitirme gayreti göstereceği şeklinde bir beyanı vardı. Çalışmanın Ekim sonuna kadar tamamlanması arzu edildi. Ekim ayı sonu denildiğinde de ilk akla gelen tarih 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı oldu. Ekim ayının son gününe gün veren bir insan bir gün daha önce yapar diye 29 Ekim bu noktada mirengi noktası gibi gözüktü. Müteaahit firma da, bizler de çok gayret ettik. Ama istenmeyen bir takım etkenler olabiliyor. Alt yapıdaki deplaseler biraz sıkıntı yarattı. Dolayısıyla bu tarihe yetiştirilemedi” dedi.
17 NOKTADA 17 EKİP ÇALIŞIYOR
Maliye kavşağındaki çalışma ile ilgili olarak 29 Ekim tarihinden sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın basın toplantısı düzenlediğini hatırlatan Öztürk, “Bu açıklama ile çalışmanın inşallah 15 Kasım tarihine kadar yetiştirileceği belirtilmişti. Gayretle çalışıyoruz. Bir günde kavşağın 17 ayrı noktasında 17 ayrı ekip çalışıyor. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Ama maalesef tüm gayretlere rağmen bazen işler istenilen, planlanan şekilde ilerlemeyebiliyor. Çalışma akşam 22.00’ye kadar kesintisiz devam ediyor. Asfalt çalışmamızı da akşam 20.00’ye kadar devam ettiriyoruz. Gecikme ile ilgili durum bundan ibarettir” diye konuştu.
BİR KISMI TRAFİĞE AÇILABİLECEK
Maliye kavşağındaki çalışmada asfaltın yüzde 60’ını dün itibariyle tamamladıklarını bildiren Hüseyin Öztürk, asfalt çalışmasını yüzde 90 ihtimalle yarın tamamlamış olacağını söyledi. Başta hava muhalefeti olmak üzere herhangi bir aksilik çıkmaması halinde 18 Kasım Cumartesi akşamına kadar asfalt çalışmasını tamamlanacağını açıklayan Öztürk, “Yol çizgi çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. 19 Kasım Pazar akşamına kadar yol çizgilerini tamamladığımız da köprünün alt geçidi, altı haricindeki ve benzinliğin önündeki geçiş yeri haricindeki diğer yerleri trafiğe açabiliriz düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.
ÜÇ GÜN YANAN MİKSER
MOTORUYLA UĞRAŞILDI
Köprünün alt tarafından ses yalıtım duvarlarıyla birlikte son çalışmaların devam ettiğini aktaran Öztürk şöyle konuştu: “Benzinliğin önündeki çalışmalar hafta sonuna kadar biterse o kısmın 3-4 gün süreli bir çalışması olacak. Sonra asfaltlamaya geçeriz. İşin yarısını bu hafta sonuna kadar bitirirsek kalan kısmı da ondan 3-5 gün sonra tamamlanarak bitmeyen tarafı kalmaz diye düşünüyoruz. O kadar gayret ediliyor ki hiç beklemediğimiz bir zamanda 3 gün boyunca sadece asfalt plentinin yanan mikser motoru ile uğraşıldı. Oysa asfalt plentleri hiçbir zaman kolay kolay arıza vermez konumdadır. Beklemediğimiz bir anda böylesi aksilikler olabiliyor”
KOT ORANI 40 SANTİMETRE
YUKARIYA ÇIKTI
Maliye kavşağında ortaya çıktığı iddia edilen kot farkına yönelik bilgi veren Hüseyin Öztürk şunları söyledi: “Bizim yer altı su seviyesini ölçme çalışmaları hem projelendirme çalışmaları sırasında hem de projelendirmeden sonra devam etti. Ölçümlerle ilgili tam rakamlar aklımda değil. O ölçüler doğrultusunda biz projeyi gerçekleştirdik. Daha sonra kazı çalışmaları başlayınca beklediğimiz ölçüden 40-50 santimetre daha yukarıda su seviyesi meydana gelmeye başladı. Şöyle bir tereddüt yaşadık; Su seviyesinin altında bir köprü yapmaya çalışırsak yarın yağışlı havalarda bu suyun tahliyesi ile ilgili sorun yaşar mıyız? Böyle bir endişe yaşadık. Onun için o kotlardan bu kotun üzerine çıkalım dedik. Nitekim 40 santimetre civarında yukarıya çıktık. Kaldırımlara o kotu dağıttık. Şu anda dağılmış hali bitti. Tamamen şu anda tüm taraflara bordürler çekildi. Hiçbir yolda kotla ilgili sıkıntı kalmadı. Onları da düzenledik”
“KALDIRIMLAR KONUSUNDA ESNAFIN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ”
Kavşaktaki çalışmalar kapsamında bazı kaldırımların dar, bazı kaldırımların geniş bırakılarak esnaflar arasında eşitsizlik yapıldığı iddiaları kamuoyundagündeme gelmişti. Maliye kavşağı çalışmasında kaldırımların dükkân önlerinde darlık ve genişlik yönünde kullanımını anlatan Öztürk şu ifadelere yer verdi: “Biz bunlara yan yollar diye adlandırıyoruz. Yan yollarda aslında sadece yola katılan bir şerit ve direk şerit olmak üzere iki şeridimiz var. Teknik olarak bir şeridin genişliği 3,5 metre, dolayısıyla iki şeridin genişliği de 7 metredir. Sağ taraftaki kaldırım kenarından ve iç taraftaki bordür tarafından 50’şer santimetreyi de sayarsak 8,5 metre civarında bir yol genişliği olur. Bize çok yoğun bir talep geldi. Özellikle devlet hastanesinden Gazlıgöl caddesine dönülen şeritteki esnaftan gelen talep yoğun oldu. Bu alana mal indirdiklerini, köy araçlarının burada durduğunu söylediler. Orada kaldırım çok genişti. Biz o kaldırım boyunca aşağı yukarı bir park şeridi veya indirme-bindirme şeklinde fazladan bir şerit oluşturduk. Bunu esnafın görüşünü alarak yaptık. Aynı şeyi benzinlik tarafı diye adlandırdığımız karşı taraftaki yerde de oradaki esnaftan da o yönde gelen talep üzerine düzenledik. Orada bilindiği üzere bir market var. Aynı şekilde bir çalışmayı orada da yaptık. Orada kebapçı olarak hizmet veren bir yer var. Oranın tamamı kendisine ait olan apartmanla birlikte bize bir teklifte bulundu. Yol kenarında park için yer istemediğini, imar planındaki yol ve kaldırım genişliği ne ise onu bırakmamızı sadece bordürü yatırmamızı istedi. Öbür taraflarda da bordürleri yatırdık. Araç çıkarmak isteyenlerin araç çıkarmaları için bordürleri yatırdık. Kendi bahçe mesafesinden 2,5 metre daha geri çekip yatırdığımız kaldırım bordürü ile müşterilerine, apartman sakinlerine park alanı oluşturacağını belirtti. Kaldırımı ve yolu işgal etmek istemediğini, araç parkından sonra arkada yayalar için bir kaldırım kalsın talebi doğrultusunda bu ölçüleri uygun gördük. Yoksa kimseye özel geniş ya da dar bir kaldırım uygulamamız yok”
“KALDIRIMLAR ARASINDA
KULLANIM FARKI YOK”
Eski devlet hastanesi karşısındaki kaldırımda bir sıkıntı olmadığını dile getiren Hüseyin Öztürk, orada herkesin park yapabileceği boydan boya bir şerit oluşturduklarını ifade etti. Kaldırımlar arası fark olduğu iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Öztürk, “Yedi metrelik yoldan sonra herkesin aracını park edebileceği, dükkânının önüne indi bindi yapabileceği sağ tarafta yol boyunca bir şerit oluşturduk. Kaldırımlar arasında kullanım farkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
JANDARMA KAVŞAĞINDA
ÇİFT YÖNLÜ ALTGEÇİT YAPSAK
ÇALIŞMA ÇOK UZUN SÜRERDİ
Jandarma kavşağındaki battı-çıktı çalışmasında çift taraflı giriş yapılmama eleştirisini de cevaplandıran Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Battı çıktı diye adlandırılan alt geçit projelerini birkaç yıldır çizdirmeye devam ediyoruz. Bizim alt geçitleri oluşturma amacımız ana trafik diye adlandırdığımız ana akış bizim Adnan Menderes Bulvarı, Müze kavşağı, İnönü caddesi, Atatürk caddesi ve Özdilek AVM’ye doğru yönlenen yoğun bir trafiğimiz var. Biz bu trafiği alta almak amacıyla bu projeleri çizdik. Biz orada çift kanallı hem Ankara yolunda giden hem gelenler için Atatürk ve İnönü caddelerine doğru gelip gidenler için eleştirenlerin çift taraflı adlandırdığı bir şeyi yapmış olsaydık, alt geçit çok daha büyük boyutta ve uzun sürede yapılırdı. Biz baştan böyle bir şey istemedik. İnönü Caddesi ve sanayi tarafından stadyuma doğru, Atatürk caddesine akan trafiğe çözüm bulmak istedik. Hesabımız bu yöndeydi. Biz trafiği kısa sürede pratik şekilde rahatlatmayı amaç edindik” >> Burcu Aydın’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme