'Bir kez daha birinci olacağız'

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerinde merkeze bağlı beldeler ve il belediyesinde AK Parti'nin sandıktan bir kez daha birinci sırada çıkacağını söyledi Akarçay'da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser Eser, 'Teşkilat olarak hem halkın benimseyeceği ve sevdiği hem [&hellip]

“Bir kez daha birinci olacağız”

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerinde merkeze bağlı beldeler ve il belediyesinde AK Parti’nin sandıktan bir kez daha birinci sırada çıkacağını söyledi

Akarçay’da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser Eser, “Teşkilat olarak hem halkın benimseyeceği ve sevdiği hem de parti yönetimimin onaylayacağı isimler belediye başkanı adayları olarak açıklanacak. Sadece teşkilatın istediği ya da sadece halk tarafından istendiği için bir ismi aday olarak belirlemeyi düşünmüyoruz. Bu noktada hem teşkilatın görüşü hem de halkın isteği bizler için önemlidir” dedi.
Adayların belirlenmesi noktasında istişareye büyük önem verdiklerini ifade eden Eser, temayül ve merkezi anket uygulamalarının yanında hangi adayın doğru olacağı yönünde merkez ilçenin de bir takım faaliyetler yürüttüğünü ifade etti.
Eser, şöyle konuştu:
“AK Parti kurulduğu günden bu yana istişareye önem veren bir teşkilata sahip olmuştur. Amacımız seçmenlerin büyük bir çoğunluğu tarafından sevilen ve seçilebilecek bir aday ile seçime girmek ve başarılı olmak. Bu noktada teşkilatın yapacağı temayülün yanında özellikle beldelerde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın da beldenin ileri gelenleri ve bölgeyi tanıyan kimselerle istişare etmesini istiyoruz. Belde teşkilatlarımızın aday olarak görmek istediği kimseler halkın genelinde kabul görmeyen kimseler de olabilir. Bu tip sıkıntıların en baştan bertaraf edilmesi adına Merkez İlçe olarak bizler de kamuoyunun nabzını ölçme adına çalışmalar yürüteceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise adayların açıklanmasının 2009 yılına göre daha erken gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Zeybek, “Kasım ayı sonuna kadar adayların netleşeceğini düşünüyorum. 30 büyük şehirde temayül yoklamaları bitmek üzere. Geriye kalan 51 ilde ise 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde temayül yoklamaları yapılacak. Afyonkarahisar için de netlik olmasa da 16 ya da 17 Kasımda temayül yoklaması yapılacağını düşünüyorum. Nüfusu 2 binin altında olan 50 kadar beldemiz kapandı. Geriye kalan 49 beldede toplamda 66 aday adayı müracaatı var. Teşkilat olarak bizler en doğru adayın belirlenmesi noktasında o bölgeyi bilen ve tanıyan kişilerle ve tabii ki kendi içimizde istişare ederek en doğru kararı vermek istiyoruz. AK Parti olarak amacımız tüm beldelerde ve ilçelerde ve tabii ki il belediyesinde başarılı olmaktır. Ben AK Parti’nin bu seçimlerden de başarılı olacağına inanıyorum.”

Bakmadan Geçme