Bir istikrar Eser'i – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Seçimli Kongresi, Afyon Lisesi Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongre Divanı AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'in Başkanlığı'nda Kadir Tarkan, İsmail Alakaş, Mehmet Yetkin Akın, Rabia Hektaş'tan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası tanıtım filmi izlendi.AK PARTİ ÜLKENİN BÜYÜMESİNİ SAĞLADIToplantının açılış konuşmasını AK Parti Merkez [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı’nın 6’ncı Olağan Seçimli Kongresi, Afyon Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre Divanı AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in Başkanlığı’nda; Kadir Tarkan, İsmail Alakaş, Mehmet Yetkin Akın, Rabia Hektaş’tan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası tanıtım filmi izlendi.
AK PARTİ ÜLKENİN BÜYÜMESİNİ SAĞLADI
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Merkez İlçenin eski ve yeni Başkanı Bülent Eser yaptı. 14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyaset tarihinde ezberleri bozmak adına Afyonkarahisar’da temelleri atılan AK Parti siyasi hareketinin siyasete ve siyasetçiye kamuoyu nezdinde itibar kazandırıp geride kalan 16 yılda Türk siyasetine adını altın harflerle yazdırdığını belirtti. Eser, “AK Parti, Türk Milleti’nin özetini oluşturan bir kitle hareketi haline gelmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu söyleyen AK Parti, Türk Milleti’nden büyük bir teveccüh görmüş ülkenin sosyal ve diğer alanlarda hızla büyümesini sağlamıştır. AK Parti gelecek nesillere de hedefler çizmiş Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkararak ülkemizi dünyanın süper güçleri arasına girmesini sağlamıştır. Her zaman genel merkezimizin talimatları doğrultusunda hizmet etme gayretinde olduk. Önümüzdeki seçimlerde de canla başla çalışacağız. AK Parti neferi olmaktan duyduğum mutluluk ve onuru bir kez daha dile getiriyorum” dedi.
ESER PAYDAŞLARA
TEŞEKKÜR ETTİ
Bülent Eser en başta AK Parti Merkez İlçe Teşkilatının her türlü sorunuyla ilgilendiğini belirttiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Eser, “İl Başkanımız İbrahim Yurdunuseven’e, Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal’a, İl Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel’e kurucu İlçe Başkanımız ve 25. Dönem Milletvekilimiz Halil Ürün’e, 25. Dönem Milletvekilimiz Remziye Sıvacı’ya ve tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fedakârca çalışan asil ve yedek üyelerimize teşekkür etmeyi de bir borç diliyor, kongremizin hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.
İGM ÜYELERİ ETKİN ÇALIŞIYOR
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. AK Parti iktidarıyla Türkiye’de yatırımların hızla arttığını ifade eden Sel, “AK Parti iktidarıyla Türkiye’de yatırımlar hızla arttı. Cumhuriyet döneminde yapılan yatırımları neredeyse 15 yılda AK Parti yaptı. AK Parti hükümeti ile birlikte 2005 yılında 5302 sayılı yasa çıkarılarak İl Genel Meclisi üyeleri daha işlevsel ve etkili bir hale geldi. Köylerde hizmetler üst seviyeye yükseldi. Bununla beraber köylerde daha fazla hizmet üretilmeye başladı. Herşeyden önce Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın köylere kanalizasyon yapımı için vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yer altı sulamalarının yapılması için Afyon’un sulanmadık hiçbir yeri kalmaması için yüz trilyon lira ödenek gönderdi. 70 trilyonluk yer altı sulamalarını yaptık” şeklinde konuştu.
BAŞARILAR DAİM OLSUN
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 14 Ağustos 2001 tarihinde “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganıyla AK Parti kurulduğunda Türkiye’nin dört bir yanında AK Partiye teveccühler olduğunu belirten Çoban, “AK Parti çok kısa bir süre sonra teşkilatlandı. Afyonkarahisar’da da Merkez İlçe Teşkilatımızı çok kıymetli kardeşim, meslektaşım Halil Ürün Bey kurmuştu. Bu vesile hem kurucu Merkez İlçe Başkanımız Halil Ürün beye, ondan sonra görev yapan İrfan Özsandık, Semai Kaya kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Üç kez üst üste seçilmeyi başaran Bülent Eser kardeşimizi de canı gönülden kutluyorum. Gerçekten Türkiye’de üst üste seçim almak kolay bir durum değildir. Bülent kardeşimiz kendisini hem Afyon’a, hem teşkilata, hem genel merkeze sevdirmiş, başarılar ortaya koymuş ki kendisine bu görev tevdi edilmiş. Üç yıllık süre içerisinde başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
MÜFTÜLER DE DEVLET MEMURU
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, AK Parti’nin kurulu��undan bugüne birçok mücadele ve gelişmeyi tüm teşkilatlar ve AK Partiye gönül verenlerle birlikte yaşadıklarını söyledi. Son günlerde tartışılan müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesi konusunda da konuşan Özkal, “İçişleri Bakanlığı alanına giren bir konu olduğu halde özellikle nikâh kıyma meselesi gerçekten bir madde olmasına rağmen basında yasanın diğer maddeleriyle gündemde kaldı. Alışılmış klişe ifadelerle hep muhalefet edildi. Zaten Belediye’nin memuru da devlet memuruydu. Onlar nikâh kıyıyordu. Devletin diğer memuruna bu hak verildi. Ekstra hiçbir şey yok. Usulsüz kuralsız bir şeyi müftüler yapmayacak. İsteyen müftüye nikâh kıydıracak. Gerçekten bir kaşık suda gereksiz bir fırtına koparılmaya çalışıldı” dedi.
“CHP’NİNKİ KURU SIKI PALAVRA”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, “Müftünün karısıyız diye oy toplarken müftünün nikâh kıymasına niye karşı çıkıyorsunuz? Müftüler nikâh kıyacak hayırlı uğurlu olsun. Müftü olmak için en az üniversite mezunu, İlahiyat Fakültesi mezunu olmak şarttır. Bilhassa bu durum kadın kardeşlerimizi koruyacaktır. Kadınlarımızın hakkını, hukukunu koruyan bir uygulamadır. CHP’ninki kuru sıkı palavra. İşleri güçleri hep aynı şeyleri tekrarlamaktır. Bu millet sizden on gömlek yukarda. Bu millet sorun çözüyor. Sizler ise sorun üretiyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ TARİH YAZIYOR”
AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Koca, Merkez İlçe Başkanlığındaki kongre ile bir tazelenme yaşandığını belirtti. Koca şu ifadeleri kullandı: “Yeniden Bismillah demek suretiyle kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun. Yaşayan bir canlı mekanizmanın birer ferdi olarak AK Partimiz 16 yıldır tüm Türkiyemiz de bir tarih yazıyor. Yazılan bu tarihte dava arkadaşlarım ve salondu bulunmayan katkı sağlayan tüm arkadaşlarımızın bu başarıda büyük emekleri ve gayretleri var. Allah hepsinden razı olsun inşallah”
AFYON HEDEFİ YÜZDE 75
Toplantının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. AK Parti’nin Türkiye’nin çimentosu olduğunu dile getiren Eroğlu, “Önümüzdeki dönem 3 tane büyük seçim var. Birinci seçim Mart 2019’da yapılacak olan belediye, yerel seçimler. Evvela Afyonkarahisar’ın buna tam olarak hazır olması lazım. Bütün belediyeleri gümbür gümbür alacağız çünkü biz ne diyoruz, onlar konuşur AK Parti yapar. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız ve aynı zamanda genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan için hazır olmalıyız. 12 puan Türkiye ortalamasının üzerinde yetmez Afyonkarahisar kusura bakmayın çıtayı kaldırıyoruz ve yüzde 75. Ayrıca birde milletvekilliği seçimleri var tabi onda da Allah’ın izni ile Afyon silme götürecek. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.
GIYBETTEN UZAK DURULACAK
“Parti çalışmalarının gıybetten uzak bir şekilde hasbi olarak yapılması büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullanan Eroğlu, “Eğer hesabı olan varsa ihtiyacımız yok. Bugün yapılacak çalışmanın etkisi var ya seçim zamanı yapılacak çalışmanın belki 10-20 katıdır. Dolayısı ile sizden bunu istiyoruz. Bakın o kadar önemli ki 2019’da bunlar biliyorsunuz her seçimde oyun oynuyor ‘çatı adayı’ falan diyorlar ama Allah’ın yardımı ile çatılar birden bire dökülüyor. Çatı üstlerine kapanıyor” diye konuştu.
İŞTE YENİ YÖNETİM
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Bülent Eser’in Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Karkı, Ahmet Karcı, Ahmet Yağdıran, Emine Çetin, Fatih Işık, Hakan Ayçiçek, Halil Kocaerkek, Hüseyin Koru, Mecit Tarkan, Melek Çetin, Mehmet Çöygün, Mehmet Kırker, Muharrem Akalan, Murat Altunkaya, Mustafa Yılmazaslan, Osman Keskin, Ömer İstek, Özer Başaran, Nurten Bilensoy, Saadet Dener, Selime Tabur, Suphiye Büyükkebabçı Metin, Tayfun Şanlı, Ümit Özen’den oluştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme