Bir Haftada 5 Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

En kısa yoldan zayıflamak isteyenler bu haberimiz sizin için. Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın!

Bir haftada 5 kilo vermek sağlıklı bir hedef değildir ve bu hızla kilo kaybı hem sürdürülebilir olmayabilir hem de vücuda zarar verebilir. Genel olarak, haftada 0.5-1 kilo kaybı sağlıklı ve güvenli bir kilo verme aralığı olarak kabul edilir. Ancak daha hızlı kilo vermek istiyorsanız, kısa vadeli bazı stratejiler uygulayabilirsiniz.

Yine de bu yöntemlerin uzun vadeli kilo kontrolü için uygun olmadığını bilmelisiniz.
Günlük kalori alımınızı düşürerek vücudunuzun yağ yakmasını sağlayın. Ancak kadınlar için 1200, erkekler içinse 1500 kalorinin altına inmek tehlikeli olabilir.

Karbonhidratları sınırlamak (örneğin ketojenik diyet) vücudun su kaybetmesine neden olarak hızlı bir kilo kaybı sağlayabilir. Protein, tokluk hissi yaratır ve kas kaybını önler. Yumurta, tavuk, balık, yoğurt gibi protein kaynaklarını tercih edin. Kısa süreli ama yoğun egzersizler, metabolizmayı hızlandırır ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur.

Vücutta fazla su tutulmasını önleyerek ödemi azaltır. Şekerli ve gazlı içecekler kalori alımını artırır. Tuz, vücutta su tutulmasına neden olur. Daha az tuz tüketmek, su kaybını artırabilir ve hızlı kilo kaybına yardımcı olabilir.

Bakmadan Geçme