Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BİR GÜN MUTLAKA

Korona virüs belası her yerde. Artık hemen hemen her apartmanda birkaç daire, her ailede birkaç birey, her caddede birkaç apartman, her işyerinde birkaç personel ne yazık ki bu virüsle tanışmış durumda.
Geçen hafta kızımın üniversite kaydı için birkaç gün İstanbul’da bulunmak zorunda kaldım. İstanbul’da günlük yaşama ait sahneleri gördükçe korona virüs ile mücadele konusunda her ne kadar eksikliklerimiz olsa da “Afyonkarahisar” cennetmiş” demekten kendimi alamadım doğrusu.
Kafelerde, lokantalarda, barlarda insanlar üstüste… Metrobüs, tramvay, otobüs, minibüs balık istifi… Sokaklar ana-baba günü… Hal böyle iken “Biz bu beladan kolay kolay kurtulamayız” dedik her fırsatta.
Günlük yaşam elbet sürecek, insanların hayat gailesi elbette devam edecek ama biraz dikkat be kardeşim. Hiçbir şeyi umursamadan, hiçbir önlem almadan başka insanların hayatlarını riske attığımızın farkına varamayacak mıyız acaba?
Anlaşılan o ki varamayacağız. Bizde bu kafa olduğu müddetçe biz bu virüs belası ile daha çok uğraşırız. Afyon’da duyarlı vatandaş kendini ne kadar hırpalarsa hırpalasın kurallara uyacağım diye; başta büyük şehirler olmak üzere duyarsız kesimim duyarsızlığı eninde sonunda hepimizi tanıştıracak bu virüsle. Görünen köy kılavuz istemez.

 

“ACUN KOCATEPE’Yİ İSTEMİŞ !…”

 

Son bir haftadır bir çok dostumuz aynı soruyu sordu bize: “Acun Ilıcalı Gazete’ye talip mi oldu” diye…
İlk duyduğumuzda güldük, “TV 8 kaç paraymış, ceketini alsın çıksın” falan diye karşılık verdik espriyle ilk başlarda. Arayan başka bir ağabeyimize “Yok ağabey öyle bir şey, nereden çıktı?” desek de sonrasında ayrı ayrı kişilerden aynı soruyu duymaya başladık. “Acun Ilıcalı Kocatepe Gazetesi’ne talip olmuş” dediler.
Para gücünü herkesin bildiği TV 8, TV 8,5 gibi medya yatırımlarından sonra Hollanda’nın Fortuna Sittard isimli futbol takımını satın alan medya dünyasının tanınmış ismi Acun Ilıcalı ile Kocatepe Gazetesi arasındaki bağı ilk başta biz de kurmakta zorlandık. Hani Acun Ilıcalı’nın programı MasterChef’te jüri üyesi olarak konuk olsak da kendisiyle müşerref olmamız söz konusu değil henüz.
Neyse uzatmayalım, meselenin dibini deldiğimizde “Kocatepe’yi Acun Ilıcalı istedi” başlığıyla gazetelerimizde yer alan haberlerin, bu soruların kaynağı olduğunu anladık.
Malum olduğu üzere Afyonkara-hisar’da yapılan MasterChef programının çekimleri için ilimizin onca güzide mekanı çekim alanı olarak teklif edilmiş ancak programın patronu Acun Ilıcalı MasterChef’in Kocatepe zirvesinde çekilmesi için ısrarcı olmuştu. Bu yöndeki haberler bizim gazetemizle birlikte bazı gazetelerimizde “Kocatepe’yi Acun İstedi” başlıkları ile yar almıştı.
Bu başlıkların altında konunun detayı yazılmış olsa da iş kulaktan kulağa yayılırken mesele “Acun Kocatepe Gazetesi’ni istemiş”e dönüşmüş.
Hani bizim meşhur lafımızdır; “Otpazarında yalan söyle, Hükümet-önü’nde kendin de inan” diye.
İşte öyle…
Sonuç itibariyle Gazeteniz Kocatepe satılık değil, Acun Ilıcalı da Kocatepe’ye talip olmuş değil… İnanmayan Acun Ilıcalı’nın kendisine sorsun, önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’a gelecekmiş…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti