Bir evladın babasına sevgisi: Süpermen

Hak-İş Sendikası’nın düzenlediği emek konulu kısa film yarışmasında Süpermen isimli kısa filmiyle ikinci olan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi Manas Khaldrov, bir temizlik işçisinin çalışmasından kesitler sundu. Khaldrov, aile içi şiddeti konu alan kısa film de çekecek Hak-İş Sendikası’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kısa film yarışmasında ikinci olan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi Manas Khaldrov, başarı kazanan [&hellip]

Bir evladın babasına sevgisi: Süpermen

Hak-İş Sendikası’nın düzenlediği emek konulu kısa film yarışmasında Süpermen isimli kısa filmiyle ikinci olan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi Manas Khaldrov, bir temizlik işçisinin çalışmasından kesitler sundu. Khaldrov, aile içi şiddeti konu alan kısa film de çekecek

Hak-İş Sendikası’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kısa film yarışmasında ikinci olan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi Manas Khaldrov, başarı kazanan Süpermen isimli kısa filmi Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı.
ROLLERE UYGUN OYUNCULAR
Bir çocuğun gözüyle temizlik işçisi babayı anlattıklarını kaydeden Khaldrov, “Konu emeğe saygı olduğundan temizlik işleriyle uğraşan belediye işçisini ele aldık. Senaryo tamamlandıktan sonra oyuncu arayışlarına başladık. Oyuncular kendi rollerine çok yakışır biçimde bulunabildi. Çekimler için seçilen mekanlar için izin alma işlerine başladık. Kültür Müdürlüğünden izinler alındı” dedi.
ÇEKİMLER İKİ GÜN SÜRDÜ
Kısa filmin çekim aşaması hakkında da bilgi veren Khaldrov, “Toplam iki günde çekimlerimizi gerçekleştirdik. Ortaokul çekimleri en zor çekimlerimizdi. Çünkü çocuklarla çekim yapmak zor. Kurgusu 3 günde tamamlandı ve yarışmaya gönderildi” ifadelerini kullandı.
BİR KOMPOZİSYONLA BAŞLIYOR
Ödül kazanan “Süpermen” isimli kısa filmin senaryosu hakkında da bilgi veren Khaldrov, şöyle anlattı:
“Ortaokul öğrencisi Çiçek, ‘Babanız ne iş yapar’ konulu kompozisyon ödevini sınıfta okur. Çiçek babasından Süpermen diye bahseder. Çiçek’in kompozisyon okuması yankılanırken babasını temizlik işleri ile uğraşırken görürüz. Başrol oyuncusu Teslime Gül Akyol; Batu Cast Ajansı’na kayıtlı.
Ben de Batu Medya ekibinde kurgucu olarak çalışıyorum.”
AİLE İÇİ ŞİDDETİ DE ANLATACAK
Bundan sonra da toplumsal konularla ilgili kısa film ve belgesel çekmeye planladığını belirten Manas Khaldrov, “İleride empati ve paranoya hastalığı üzerine çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Halkımızın temel sorunlarından biri olan aile içi şiddetin mağdurlarını özellikle ev hanımlarını konu alan film yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme