BİR ÇINAR DAHA – Kocatepe Gazetesi

Yazan: Yaşar Uğur Devrim Bir çınar daha dedim, adını çınar koydum. Kolay kolay yetişmeyen ve zor yetişen bir çınardır. Yıllardır yaşamı boyunca kendini basına adayan, vatanı, milleti, memleketi için çalışan o yaşına rağmen hep ileriyi gören bir aydın insandı. O çınar, yazımda bahsettiğim çınar Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği şahsiyet değerli büyüğümüz ve baba bildiğimiz İbrahim Küçükkurt beyden [&hellip]

BİR ÇINAR DAHA

Yazan: Yaşar Uğur Devrim

Bir çınar daha dedim, adını çınar koydum. Kolay kolay yetişmeyen ve zor yetişen bir çınardır. Yıllardır yaşamı boyunca kendini basına adayan, vatanı, milleti, memleketi için çalışan o yaşına rağmen hep ileriyi gören bir aydın insandı. O çınar, yazımda bahsettiğim çınar Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği şahsiyet değerli büyüğümüz ve baba bildiğimiz İbrahim Küçükkurt beyden bahsediyorum. Yıllarca yaşamı boyunca kendini basına adayan, genel basını, yerel basını, görsel basını yakından takip eden, yazıları ile Afyonkarahisar’a büyük hizmetleri olan, sevilen sayılan, değerli bir büyüğümüz, değerli bir şahsiyettir. İbrahim Küçükkurt Amcamız hakkın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrılmış olması bizleri çok derinden üzmüştür. Rahmetli İbrahim ve Şükrü Küçükkurt amca, rahmetli babam M. Saffet Devrim’in de çok yakın dostulukları vardı. Rahmetli babamda yıllarca Kocatepe Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmış, yıllarca beraber çalışmışlardı. Rahmetlilerin dostlukları nedeniyle bizler çocukları olarak da baba dostluklarımıza devam ediyoruz. Rahmetli Şükrü Küçükkurt amcayla da üç ay beraberliğimiz oldu. Bakımını üstlendiğim için çok memnun olurdu. Keşke sağ olsaydı üç yıl bakabilseydim. Onun sevgisini onun bana olan hayır duasını almış olsaydım, ama buna zaman yetmedi. Cenab-ı Allah onu bizden fazla sevmiş ki onu bizden aldı. Rahmetli İbrahim Amca çok sağlıklı görünen çok okuyan, araştıran kişiliği ile tanınan bir şahsiyettir. İbrahim Küçükkurt Amcanın yeri Afyonkarahisar basınında yeri doldurulamaz. Yani, işin doğrusu Çınar ayakta öldü. Geride bıraktığı ve yetiştirdiği insanlar onun çizgisinde, onun yolunda onun gibi ömrünün sonuna kadar devam edeceklerine inanarak Kocatepe Gazetesi’nin yaşamasını sağlayacaklarına canı gönülden inanıyorum.
Cenab-ı Allah kabirlerini, nur mekanlarını cennet etsin. Tabiî ki eksiklerler bizim için çok zor üzücü bir yıl olmuştur. 2011 yılının ilk aylarında Rahmetli Şükrü Küçükkurt Amcanın vefatı, 2011 yılı son ayı ve son gününde İbrahim amcanın kalp krizinden doğan vefatı bizleri üzerek aramızdan ayrılmıştır. Yani 2011 yılında Afyonkarahisar’ın sevilen sayılan iki değerli şahsiyeti aramızdan ayrılarak hakkın rahmetine kavuşmuşlardır. Her iki değerli büyüğümüzün Afyonkarahisar’a yapmış oldukları hizmetleriyle anılacaklarına gönülden inanıyorum.
Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği ve vefat eden değerli büyüklerim ve basın mensubu gazeteci büyüklerimizin her zaman rahmetle, şükranla anarak dualarımızı gönderiyoruz. Cenab-ı Allah’tan mekanları cennet, kabirleri nurlarla dolsun. Allah’ın rahmeti üzerlerine olsun diyerek yazıma son veriyorum. Saygılarımla Allah’a emanet olun.

Bakmadan Geçme