'Bir an önce başlamalı' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın en merkezi ve en yoğun okullarından Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu'nda velilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Ortaokulun yeni binası için ayrılan eski doğumevi arazisinde çalışmaların bir türlü başlayamamış olması velileri endişeye sevk ediyor.Bilindiği gibi Dervişpaşa Mahallesi'nde bulunan eski doğumevi arazisi, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu binası yapılması için Milli Eğitim'e tahsis edilmişti. Yaklaşık 1 yıllık bir sürecin [&hellip]

Afyonkarahisar’ın en merkezi ve en yoğun okullarından Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda velilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Ortaokulun yeni binası için ayrılan eski doğumevi arazisinde çalışmaların bir türlü başlayamamış olması velileri endişeye sevk ediyor.
Bilindiği gibi Dervişpaşa Mahallesi’nde bulunan eski doğumevi arazisi, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu binası yapılması için Milli Eğitim’e tahsis edilmişti. Yaklaşık 1 yıllık bir sürecin ardından doğumevi arazisinde yeni okul binası yapılabilmesi için gereken bürokratik engeller kaldırılabilmişti. Eski doğumevi arazisinde Hoca Ahmet Yesevi Ortaokuluna yeni bina yapılması için gerekli inşaat izinlerinin alınmasının ardından öğrenci velilerinde yeni öğretim yılında yeni binaya kavuşmanın heyecanı başlamıştı. Ancak aradan aylar geçmiş olmasına rağmen Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulunun yeni binası için inşaata başlanamadı.
Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay öğrenciler ve velilerde bekleyişin sürdüğünü bildirdi. Eski Merkez Ortaokulu olarak bilinen okul binasının geçici olarak kendilerine verildiğini hatırlatan Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay, “Mevcut sınıflarımızdaki öğrenci sayımız 40-45 kişi. Geçici olarak taşındığımız okulun civarında adresi tutup, yeni kayıt için gelen velilerin sayısı da bir hayli fazla. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz bu durumdan şikayetçiler” dedi. Doğumevi arazisinde yeni okul yapımı için inşaat müsaadesi alınmasına rağmen çalışmaların başlayamadığına dikkat çeken Başkan Ömer Altınay, “İnşaat için izinlerin alınması zaten 1 yılı buldu. Yeni öğretim yılına yeni binamızda başlamayı planlarken maalesef inşaat başlayamadı. Yeni okul binasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Okulumuzdaki öğrencilerimizin ve dolayısıyla tüm velilerimizin sıkıntısı had safhada. İnşaatımızın bir an önce başlayıp, tamamlanması için tüm yöneticilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme