Bir ailenin daha sıcak yuvası olacak

Başkanlığını Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yaptığı Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bir ihtiyaç sahibi evsiz vatandaşa daha ev yaparak yuvasını kurdu Afyonkarahisar merkezine bağlı Değirmenayvalı beldesinde yıllardır kirada duran ve ihtiyaç sahibi olan Barutçu ailesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, hayırseverlerinde katkısıyla 30 bin TL'ye 60 metrekarelik prefabrik bir ev yaptı. BARUTÇU AİLESİSEVİNDİHiçbir sosyal [&hellip]

Bir ailenin daha sıcak yuvası olacak

Başkanlığını Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yaptığı Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bir ihtiyaç sahibi evsiz vatandaşa daha ev yaparak yuvasını kurdu

Afyonkarahisar merkezine bağlı Değirmenayvalı beldesinde yıllardır kirada duran ve ihtiyaç sahibi olan Barutçu ailesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, hayırseverlerinde katkısıyla 30 bin TL’ye 60 metrekarelik prefabrik bir ev yaptı.
BARUTÇU AİLESİ
SEVİNDİ
Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve maddi zorluklar içinde yaşamlarını sürdüren Barutçu ailesine, kendi arsa ve temel katı yapılmış betonerme üzerine yaptırılan prefabrik evin teslimi de bir törenle gerçekleştirildi.
DEVLETİN YARDIM ELİ
Barutçu ailesine yaptırılan prefabrik ev teslimi töreninde konuşan Vali Balkanlıoğlu; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın milletin vergileriyle finanse edilen bir kuruluş olduğunu, buradan gelen parayla mağdur vatandaşlara yardım edildiğini söyledi. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titiz bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, hasta, yaşlı, özürlü, mağdur, dul, yetim ve öksüz vatandaşların hepsine ulaşmak istediklerini hedeflediklerini belirtti.
VATANDAŞLARA HİZMET EDİLİYOR
Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’da tüm ihtiyaç sahiplerinin tespiti için çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar sonucunda birçok ihtiyaç sahibine ulaştık ve hepsiyle teker teker ilgileniyoruz. Afyonkarahisar Valiliğimizin SYD vakfı olarak çok verimli bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca çalışmalarımız arasında 85 yaş üstü hemşerilerimizi tespit ettik ve teker teker ilgilendik. Gün yüzü görmemiş aylarca banyo yapamamış, sağlık muayenesi görmemiş ve hatta kapısını çalmasaydık soğuktan donarak ölecek durumda olan kişileri bulduk. Beş yıldızlı otellerde temizliğini yaptırdık, sağlık taramasından geçirdik, yardım yaptık, evlerini temizlettik ve evleri durulamayacak durumda olanları da huzur evine yerleştirdik. Bu çalışmalarımızdaki amaç vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlara yardımcı olmak ve onların hayır duasını almaktır” dedi.
“PEMBE KÖŞK” BENZETMESİ
Evin çok güzel olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Ben görür görmez pembe köşk dedim. Hakikatten köşk gibi bir ev olmuş. Değirmenayvalı’nın en güzel evi, güle güle otursunlar. Biz bundan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Yeni evlerine kavuşan Halit ve Emine Akman çifti ise çok mutlu olduklarını belirterek evin yapımına yardım eden başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti.
PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM
Ev teslim törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Jandarma Komutanı J. Alb. Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, SYDV Müdürü Süleyman Arı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Değirmenayvalı Belediye Başkanı Adem Çavdar ve belde halkı katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme