'Bir ailede büyümek her çocuğun hakkıdır'

30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da protokol üyeleri ve koruyucu aileler İmaret Cami önünden Zafer Meydanı'na kadar düzenlenen yürüyüşe katıldılar. Yürüyüşte, 'Bir ailede büyümek her çocuğun hakkıdır' vurgusu yapıldı   Afyonkarahisar'da 30 Haziran Koruyucu Aile Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İmaret Cami önünden bir araya gelen koruyucu aileler ve protokol [&hellip]

30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da protokol üyeleri ve koruyucu aileler İmaret Cami önünden Zafer Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşe katıldılar. Yürüyüşte, “Bir ailede büyümek her çocuğun hakkıdır” vurgusu yapıldı

Afyonkarahisar’da 30 Haziran Koruyucu Aile Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İmaret Cami önünden bir araya gelen koruyucu aileler ve protokol üyeleri Zafer Meydanı’na kadar yürüdü. Koruyucu aileler “Her çocuğun bir ailesi olmalı, Bir ailede büyümek her çocuğun hakkıdır.” yazılı dövizlerle yürüyüşe katıldı.
“AMAÇ KORUYUCU AİLE FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK”
Yürüyüş sonunda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, koruyucu aile olmanın önemine değindi. Yümnü, “30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla toplu bir yürüyüş yaptık. Bu faaliyetimizle Afyonkarahisar’ımıza koruyucu aileliği hatırlatmak istedik. Bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bize destek olan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Koruyucu aile devlet korumasında bulunan çocuklarımızın aile ortamında yetişmesi için devletimizin ve bakanlığımızın önerdiği bir programdır. Böylece çocuklarımız koruyucu aile yanında olunca hayata daha çabuk daha düzenli hazırlanacakları düşünülüyor. Bu nedenle koruyucu aile olmayı biz bütün ailelere tavsiye ediyoruz.” dedi.
“AFYON KORUYUCU AİLELİĞE DUYARLI ŞEHİR”
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, her çocuğun yetişme sürecinde aile sevgisine muhtaç olduğunun altını çizdi. Keklik, “Koruyucu aile modelini tanıtmak ve bu anlamda bir farkındalık oluşturma adına şehirlerimizde yürüyüşler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Tabi hepimizin bildiği gibi çocuklarımız toplumun en kırılgan en hassas kesimlerinden bir tanesi ve dövizlerde de yazdığı üzere her çocuk yetişme sürecinde bir aile şefkati bir aile sevgisine muhtaç bir şekilde ve destekleyici bir aile ortamında yetişmesi büyük önem arz ediyor. Devletimiz yıllardır koruyucu aile modelini uygulayarak aslında öz anne babasının yanında yetişmesi belli bir süre zor olan çocuklarımızı koruyucu ailelerle birlikte başta bakım hizmetleri olmak üzere yetiştirme ve eğitimleriyle ilgili çok önemli destekleyici bir süreç oluşturuyor. Bu anlamda koruyucu aile modelini çok değerli buluyorum. Bu noktada ülkemiz genelinde bu konuda Afyonkarahisar en duyarlı şehirlerden bir tanesidir. Bu konuda ben anne ve balarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu modeli en çok benimseyen ve çocuklarımıza bu noktada en çok destek veren şehirlerden bir tanesi Afyonkarahisar’ımızdır.” diye konuştu.
“KORUYUCU AİLE MODELİ GELİŞMELİ”
Koruyucu aile modelinin gelişmesini istediklerini söyleyen Keklik sözlerini şöyle tamamladı: “Bir çocuğun hayatında farkındalık oluşturmak onu anne baba sevgisiyle aile sıcaklığıyla yetiştirmek şüphesiz milletimizin, devletimizin geleceğine de çok değerli bir katkıdır. Bu konuda bu kıymetli modelin inşallah gelişerek devam etmesini istiyoruz. Buradaki çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlar devletimizin koruması altındaki çocuklarımızı en güzel şekilde anne baba şefkatiyle yetiştiriyorlar. Destekleyici bir şekilde onların öz bakımlarını eğitim süreçlerini ve yetiştirilmelerini sürdürüyorlar ve ilgileniyorlar.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme