Bir 'Afyonkarahisar Klasiği' başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliği'nde on beşinci yılını kutlayacak olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 18-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla uluslararası kimliğini vurgulayacak olan Anadolu'nun bu en uzun soluklu festivaline Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği icracıları ve İtalyan Çellist, Rus ve Koreli Piyanist, Çek Flütçü ve Gitaristler damgasını vuracak. [&hellip]

Hüseyin Başkadem’in Genel Sanat Yönetmenliği’nde on beşinci yılını kutlayacak olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 18-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla uluslararası kimliğini vurgulayacak olan Anadolu’nun bu en uzun soluklu festivaline Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği icracıları ve İtalyan Çellist, Rus ve Koreli Piyanist, Çek Flütçü ve Gitaristler damgasını vuracak. Bu seneki festivalin bir diğer önemli özelliği de Piyanist Evren Kutlay’ın Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Orkestrası ile birlikte vereceği açıklamalı konserde Osmanlı’nın son dönemindeki padişahlara ithaf edilen Avrupalı bestecilerin eserleri açılış konserinde seslendirilecek. Festivalde ülkemizin en önemli Arp sanatçısı Cumhurbaşkalığı Senfoni Orkestrası üyesi Çağatay Akyol’da bir konser verecek. Kapanış konseri uluslararası müzik festivallerinde bir çok kez konser veren sanatçı Hyun Sook Tekin’in vereceği resitalle son bulacak.
KANUN VE GİTARLA
MÜZİK ŞÖLENİ
Festivalin diğer akşamlarında Yıldız Teknik Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu Vivaldi’nin iki mandolin için konçertosunu seslendirecek. Konserin en ilginç tarafı ise mandolin yerine Kanun ve Gitar enstrümanlarının kullanılacak olması. Kanunda Esra Berkman, Gitarda Mert Altuntaş ve Alican Hakgüder solist olarak festivalde yer alacak. Festivalin bir diğer akşamında ünlü Rus Piyanist Alexander Mekaev ve dünyaca ünlü Pan Flüt sanatçısı Zanfir (Georgo Zanfir) ile beraber bir çok kez konser veren aynı zamanda Zanfir’in de öğrencisi olan ünlü Pan Flüt sanatçısı Aydın Yavaş festivalde yer alacak.
HER SINIFTA BİR KONSER
Bu yıl İtalyan, Rus, Koreli, Çek ve Türk müzisyenler köy ve ilçe okullarında neredeyse her sınıfta konserler verecek. Özellikle çocuklara klasik müziği sevdirmeye yönelik bu konserlerle festivalin gelecekteki dinleyicisi yetişiyor. Festivalin okul söyleşileri bölümünde Türkiye’nin önde gelen kültür sanat insanları Afyonkarahisar’da ağırlanacak. Afyon-Prag şehirleri arasındaki müzik dostluğu da bu yılki konserlerle onbirinci yılına gelmiş olacak.
USTA İSİMLER
AFYONKARAHİSAR’A GELİYOR
15’inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da akşam konserleri ve okul konserlerinin yanısıra, sanat ve kültür söyleşileri, atölye çalışmaları, sergiler gibi etkinlikler yer alacak. Bu yılki festivalin zengin katılımcı listesi ise tanınmış ve sevilen isimlerinden oluşuyor: Berlin Film Türk Filmleri Festivali yönetmeni Selçuk Sazak, çocuk edebiyatı ustası Yalvaç Ural, fotoğraf sanatçıları Sabit Kalfagil ve Gültekin Çizgen, oyuncu Ali Düşenkalkar, oyuncu, yazar ve müzik tarihçisi Cemal Ünlü, film yönetmeni Cemil Ağacıkoğlu, orkestra şefi Orhan Şallıel, film yapımcısı, yönetmen ve senarist Ümit Efekan, yayınevi yöneticisi Raşit Çavaş bu yılın seçkin konukları olacak. Afyonkarahisar Tren Garı’nda açılacak olan Ercan Akyol Karikatür Sergisi de Festival sonuna kadar izlenebilecek. Karikatür dünyamızın efsanevi sanatçılarından olan Milliyet Gazetesi çizeri, karikatür eskizleriyle festivale destek verecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme