• Haberler
  • Genel
  • Binlerce Tüfeğin Ruhsat Süresi Doldu Cezası Var!

Binlerce Tüfeğin Ruhsat Süresi Doldu Cezası Var!

İl Emniyet Müdürlüğü, dikkat çekici bir istatistik paylaştı tüfek sahiplerini uyardı

İl Emniyet Müdürlüğü, Afyonkarahisar’daki ruhsat süresi dolan tüfekler hakkında çarpıcı bir istatistik paylaştı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İlimiz genelinde 16 bin 552 adet yivsiz tüfek ruhsatnamesinin geçerlilik süresi dolmuştur. Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2024 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir” denildi. 

Binlerce Tüfeğin Ruhsat Süresi Doldu Cezası Var!

TÜFEK BAŞINA 4 BİN 538 CEZA

İl Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Yivsiz tüfek ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri, 31 Aralık 2024  tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve ruhsat sahipleri hakkında;
2521 Sayılı Kanun’un 13’üncü Maddesi ‘Mülkiyeti kendisine ait olup olmadığına bakılmaksızın; yivsiz tüfek ruhsatnamesi olmadan yivsiz tüfek bulunduran, satışına aracılık eden, taşıyan veya nakleden gerçek veya tüzel kişilere her tüfek için 4 bin 538 Türk Lirası idarî para cezası verilir.  Ayrıca ruhsatname işlemleri tamamlanıncaya kadar tüfek muhafaza altına alınır. Muhafaza altına alındıktan itibaren bir ay içinde ruhsatname işlemlerinin tamamlanmaması veya menşeini ispata yarar belge ibraz edilmemesi hâlinde, tüfeğin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.’  hükmü gereğince işlem uygulanacaktır.”
 

Bakmadan Geçme