Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bine yakın kitap 10 dakikada tükendi: Ağaçlar kitap açtı

Bine yakın  kitap 10 dakikada  tükendi: Ağaçlar kitap açtı

Ordu Bulvarı Afyon Lisesi güzergâhında yer alan ağaçlar, kitap açtı. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
tarafından hazırlanan bine yakın kitap, Ordu Bulvarı’nda tarihi Afyon Lisesi önünde halkın beğenisine sunuldu

 

Afyon Lisesi önünde düzenlenen etkinliğe Vali Mus-tafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cum-hurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdü-rü Şerife Münire Burcu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül, kurum müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
“EĞİTİME VE OKUMAYA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”
Etkinlikte ilk olarak konuşan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, “Eğitime ve okumaya dikkat çekmek amacıyla ‘Ağaçlar Kitap Açıyor’ etkinliği düzenledik. 15-20 günlük çalışmayla böyle bir etkinliği organize ettik. Afyon Lisesi’ni seçmemizin nedeni ise burası bir eğitim çınarı. İçerisinden Cumhurbaşkanları, Genelkurmay Başkanları, Bakanlar çıkaran bir eğitim kurumu. Bu sebeple yer olarak bu okulumuzu belirledik.” şeklinde konuştu.
“KİTAP GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiğini söyleyerek, “Bu faaliyetlerden birisini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliğimizdeki amaç, halkımıza okuma alışkanlığını kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak. İnanıyorum ki amacına ulaşacak. Yine önümüzdeki günlerde Zafer Meydanımızda ‘Kitap Günleri” adı altında bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Bu ay içerisinde ilimiz Avrupa Akrobasi Motosiklet Yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bu güzel ve bir o kadar da anlamlı etkinliğin ilimize hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimizi tebrik ediyorum.” dedi.
“AFYON’DA KÜLTÜREL VE SOSYAL FAALİYETLER SÜRÜYOR”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise kentte kültürel ve sosyal faaliyetlerin artarak devam ettiğine dikkat çekerek, “Şehirleri anlamlandıran entelektüel birikimler; kitaplar okunarak, eğitim kurumlarına gidilerek, tiyatroya, sinemaya gidilerek olur. Siz değerli öğrenciler, gelecekte bu şehrin temsilcileri olarak kendinizi hazırlamanız gerekir. Şimdiden kendinizi donanımlı hale getirmeniz lazım. Şanslısınız çünkü tarihi bir lisede okuyorsunuz. Bu fark herkese nasip olmaz. Ayrıcalıklı bir konumdasınız. Buna layık olacak şekilde hareket etmeniz gerekir. Okula gidiyorsunuz. Bu yeterli değil, kültürel ve sosyal faaliyetlerle eğitiminizi desteklemeniz gerekir. İlinizi tanımanız gerekir, Afyonkarahisar tarihi ve kültürel açıdan gelişmiş bir şehir. Bu değerlerimizi tanıyıp, tanıtmamız gerekir.” diye konuştu.
“OKUDUĞUNUZ KİTAPLARI BAŞKASINA VERİN”
Etkinliğin önemine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Ağaçlar çiçek açardı, bugün kitap açtı. Sonbahar geldi, yapraklar dökülmeye başlıyor ama yerlerine kitaplar asılıyor. Bu kitapları lütfen okuyun, daha sonra verin bir başkasına o da başkalarına versin. Belediye Başkanımız nezdinde Belediye çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten sosyal ve kültürel etkinlikler her geçen gün artarak devam ediyor. Bu tür etkinlikler sosyal belediyeciliğin en önemli ayaklarından biridir. Bu anlamlı etkinliğin artarak devam etmesini temenni ediyor, emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ağaçların çevresinde bekleyen öğrenciler ve vatandaşlar, bine yakın kitabı kısa sürede topladı.