• Haberler
  • Genel
  • Binasına kullanım ruhsatı verilmeyen yatırımcı, mağdur oldu

Binasına kullanım ruhsatı verilmeyen yatırımcı, mağdur oldu

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde yatırım yapan Abdullah Kırkpınar, devremülklere kullanım izni verilmemesi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşıyor Gazlıgöl Beldesi’nde inşaat ruhsatı alarak yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırım yapan Abdullah Kırkpınar, kullanım izni verilmemesi dolayısıyla mağdur olduğunu iddia etti. Gazlıgöl’deki Kırkpınar Termal’de bir basın toplantısı düzenleyen Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, Gazlıgöl [&hellip]

Binasına kullanım ruhsatı verilmeyen yatırımcı, mağdur oldu

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesinde yatırım yapan Abdullah Kırkpınar, devremülklere kullanım izni verilmemesi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşıyor

Gazlıgöl Beldesi’nde inşaat ruhsatı alarak yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırım yapan Abdullah Kırkpınar, kullanım izni verilmemesi dolayısıyla mağdur olduğunu iddia etti. Gazlıgöl’deki Kırkpınar Termal’de bir basın toplantısı düzenleyen Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, Gazlıgöl Belediye-si’nin kendisine termal yatırım için inşaat ruhsatı verdiğini, ancak inşaatlar bitme aşamasına geldiğinde kullanım izni vermediğini savundu.
OCAK’TAN BU YANA BEKLİYOR
Kırkpınar, 4 blok hâlinde inşa edilen Kırkpınar Termal’in kullanım izni için 2011 yılının sonuna doğru çeşitli yazışmalar yaptıklarını kaydetti. Kırkpınar, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin’in imzasını taşıyan 5 Ocak 2012 tarihli yazıda kullanım izni verilmesi için Afyonkarahisar Valiliği’nden teknik personel talep edildiğini hatırlattı. Kırkpınar, “Belediye’nin yazısında gerekli teknik rapor düzenlenene kadar herhangi bir işlem yapılamayacağı belirtiliyor. Ancak 6 aydır herhangi bir işlem yapılmadı” dedi.
ÇİFTE STANDART İDDİASI
Bu süre içinde, kullanım izni olmadığı için devremülk satışının istenen düzeye ulaşmadığını, şirket olarak 3-4 milyon liraya yakın zarara girdiklerini kaydetti. Bu durumun istihdam edilen işçi sayısını da etkilediğini belirten Kırkpınar, termal yatırımın tamamlanma süresinin de uzadığının altını çizdi.
Abdullah Kırkpınar, Gazlıgöl Belediyesi’nin altında market, üstünde inşaat çalışması olan bir binaya kullanım izni verdiğini savundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme